Teraz jest 30 lis 2024, 23:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 kwi 2010, 12:50 

NoAim napisał(a):
exoriou napisał(a):
NoAim napisał(a):
jeśli się wie na co zwracać uwagę.

Podziel się swoimi doświadczeniami.

http://www.youtube.com/watch?v=dynYcmIq4vg
Typowe zachowanie kolesia grającego z aimbotem. Akcja z 22 sekundy to już na totalnym przypale.

No rzeczywiście, gość jest niezły. Aimbot jak nic.

PostNapisane: 8 kwi 2010, 00:21 

jak jeszcze cheaty w singel rozumiem, bo sam zapuszczam sobie niewidzialnosc zeby postrzelac na dalsze odleglosci... ale w sieci? Miejmy nadzieje ze PB bedzie skuteczniejszy bo oberwanie z m14 ze 150metrow w czerep skutecznie niwelue chec dalszej rozgrywki... :?

takie pytanie, filmik ktory ktos dodal, to jedyna podpowiedz jak poznac "czita"?

PostNapisane: 8 kwi 2010, 09:46 

Może i to głupie pytanie, ale czym jest VipHACK? :oops:

PostNapisane: 8 kwi 2010, 10:22 

Szynszyl napisał(a):
Może i to głupie pytanie, ale czym jest VipHACK? :oops:

Viphack to hax za którego trzeba zapłacić - czytaj: nie dość że jest się czitującym debilem, to jeszcze na to kasę wydajesz :stupid:

PostNapisane: 8 kwi 2010, 11:52 

Ktoś tam pytał co to aimbot i wallhack.

Aimbot to taki program, który automatycznie ustawia celownik na wroga, najczęściej na głowę, podczas strzelania (w przypadku BC2 może go ustawiać np. nad wroga, zależność ustawienia celownika od odległości celu można obliczyć) gdy mamy celownik blisko wroga. Ładnie to widać np. w filmie z MW2: http://www.youtube.com/watch?v=ThvlgQFmrSk&hd=1 (np. 0:06s). Widać, że gdy koleś zaczyna strzelać celownik automatycznie ustawia się na cel. Charakterystyczne jest drżenie celownika podczas strzelania.

Wallhack to natomiast ściany z przeźroczystością dzięki czemu widzimy gdy ktoś chowa się w budynku. Bardziej rozbudowany wallhack to ESP (a i tak z reguły nazywa się go wallhackiem), który pokazuje wrogów np. w czerwonym kwadracie aby można go było dojrzeć nawet gdy jest schowany na drugim końcu mapy. Czasem dodatkowo pokazuje ilość HP (punktów zdrowia) i inne przydatne informacje.

Popularny jest jeszcze modelhack - wrogowie świecą się np. na czerwono. Jest też norecoil - broń nie posiada odrzutu podczas strzelania.

Viphack jest to hax (jeden z powyższych lub kilka połączonych), za który trzeba zapłacić tak jak ktoś już pisał. Dlaczego ludzie płacą? Dlatego, że wykrywalność takiego haxa jest dużo mniejsza od tych dostępnych za free i dużo więcej czasu upłynie zanim zostanie on dodany do listy wykrywanych cheatów.

Nagrywanie takich filmików jak ten podany wcześniej nie jest dowodem i nie ma się co łudzić, że PB będzie banował na tej podstawie. Bardzo łatwo spreparować taki filmik, poza tym może koleś coś zauważył. PB nie będzie banował bez 100% pewności.

PS: Może ktoś potwierdzić jak to jest z tym PB w wyszukiwarce serwerów? Faktycznie zaznaczony wyszukuje serwery bez PB? Ma ktoś jakieś źródło tej informacji?

PostNapisane: 8 kwi 2010, 14:38 

Okruch napisał(a):
jak jeszcze cheaty w singel rozumiem, bo sam zapuszczam sobie niewidzialnosc zeby postrzelac na dalsze odleglosci... ale w sieci? Miejmy nadzieje ze PB bedzie skuteczniejszy bo oberwanie z m14 ze 150metrow w czerep skutecznie niwelue chec dalszej rozgrywki... :?

takie pytanie, filmik ktory ktos dodal, to jedyna podpowiedz jak poznac "czita"?

a ja nie rozumiem tym bardziej w singlu bo tam nie dosc ze jest prosto grac to jeszcze wspomagacze? czlowieku zastanow sie co piszesz
a druga sprawa skad teraz mozemy wiedziec ze skoro w singlu nie dajesz rady bez wspomagania to Twoje kd tu jest wynikiem Twojego silla (cokolwiek to jest) czy tez musisz sie wspomagac

PostNapisane: 8 kwi 2010, 15:29 

marioseda napisał(a):
Okruch napisał(a):

a ja nie rozumiem tym bardziej w singlu bo tam nie dosc ze jest prosto grac to jeszcze wspomagacze? czlowieku zastanow sie co piszesz
a druga sprawa skad teraz mozemy wiedziec ze skoro w singlu nie dajesz rady bez wspomagania to Twoje kd tu jest wynikiem Twojego silla (cokolwiek to jest) czy tez musisz sie wspomagac

niebardzo wiem, skad wyczytales "niedaje rady"... :lol: singiel, przeszedlem zanim pojawily sie sprawne serwery - a ze jest NIEMILOSIERNIE nudny nawet na wysokich poziomach trudnosci, swietnie sprawdza sie jako pole treningowe do strzelania na wieksze odleglosci (zwlaszcza misja na pustyni, na najwyzszym poziomie trudnosci).

a co do zaznaczonego na czerwono - gralem z kilkoma osobami na serwerach PB i jakos nieodstawalem od czolowki!!
potwierdzenie? http://www.youtube.com/watch?v=ZLOVHfLK1a0 (nie jest to profi "sniping", a zacheta dla znajomego zeby przestal pykac na singiel, i dolaczyl na serwerach... jednak masz odpowiedz na swoje pytanie (za jakis czas powinni przetworzyc to, i bedzie w 1080i) 8) ).

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 8 kwi 2010, 22:02 przez Okruch, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 8 kwi 2010, 17:04 
Zbanowany

Bo$s napisał(a):
Wallhack to natomiast ściany z przeźroczystością dzięki czemu widzimy gdy ktoś chowa się w budynku. Bardziej rozbudowany wallhack to ESP (a i tak z reguły nazywa się go wallhackiem), który pokazuje wrogów np. w czerwonym kwadracie aby można go było dojrzeć nawet gdy jest schowany na drugim końcu mapy. Czasem dodatkowo pokazuje ilość HP (punktów zdrowia) i inne przydatne informacje.

Popularny jest jeszcze modelhack - wrogowie świecą się np. na czerwono.

Najpierw się doinformuj, a potem pisz, ok ?

Wallhack, to nie są przezroczyste ściany, tylko widzisz wroga PRZEZ ściany. Przezroczyste ściany (że PRAWIE znikają to się nazywa Asus WallHack)
Wallhack, a ESP to są całkowicie inne rzeczy. ESP to podają koło gracza informacje np. jego nick, jaka ma broń, dystans do niego (NOO czyli taki mini wallhack).
Czerwony kwadrat - to jest Bounding Box
Ilość hp to jest Health Bars.
To co ty nazwałeś modelhack, to jak sama nazwa wskazuje zmienia czy też raczej hackuje MODELE. (czyt. całkowicie zmienia coś wygląd). A to że świecą nazywa się Player chams.

A w skrócie wszystko to powoduje że wiesz gdzie znajduje się przeciwnik.

PostNapisane: 8 kwi 2010, 20:56 

qwakaer napisał(a):
Bo$s napisał(a):

Popularny jest jeszcze modelhack - wrogowie świecą się np. na czerwono.

Najpierw się doinformuj, a potem pisz, ok ?

Wallhack, to nie są przezroczyste ściany, tylko widzisz wroga PRZEZ ściany. Przezroczyste ściany (że PRAWIE znikają to się nazywa Asus WallHack)
Wallhack, a ESP to są całkowicie inne rzeczy. ESP to podają koło gracza informacje np. jego nick, jaka ma broń, dystans do niego (NOO czyli taki mini wallhack).
Czerwony kwadrat - to jest Bounding Box
Ilość hp to jest Health Bars.
To co ty nazwałeś modelhack, to jak sama nazwa wskazuje zmienia czy też raczej hackuje MODELE. (czyt. całkowicie zmienia coś wygląd). A to że świecą nazywa się Player chams.

A w skrócie wszystko to powoduje że wiesz gdzie znajduje się przeciwnik.

Czepiasz się słówek ;) Przeźroczystość może być różnego stopnia, ESP z reguły przy tych wszystkich informacjach pokazuje pozycję wroga, np. za pomocą boxa. HP to skrót od Health Points (nie żadne Bars). A Health Bars to po prostu Pasek/Poziom Zdrowia, nie żadna nazwa cheata. Modelhack polega na podmianie modeli na takie, które z reguły świecą aby można je było dojrzeć z daleka. Nazwa Player chams faktycznie funkcjonuje, osobiście się z nią nie spotkałem, ale czy to nie to samo?

Ostatnio edytowano 8 kwi 2010, 21:10 przez Bo$s, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 8 kwi 2010, 21:00 

sami znawcy hackow tutaj widze :)

PostNapisane: 8 kwi 2010, 21:37 

@up hahahahah przeczytałem tego posta i normalnie pękłem :D

Wy czituchy !!!! Wszyscy tak dobrze się na aimbotach znają - ohhh

Pytacie jak złapać aimbota ? Normalnie , za rękę (bądź IP, GUID, ID konta) i do śmieci z takimi . Ban natychmiastowo - a osobe z aimbotem łatwo jest obczaić.
Wali same heady z kilometra , i ma K/d ponadprzeciętne Ot co .

PostNapisane: 8 kwi 2010, 22:00 

Kukiełka napisał(a):
@up hahahahah przeczytałem tego posta i normalnie pękłem :D

Wy czituchy !!!! Wszyscy tak dobrze się na aimbotach znają - ohhh

Pytacie jak złapać aimbota ? Normalnie , za rękę (bądź IP, GUID, ID konta) i do śmieci z takimi . Ban natychmiastowo - a osobe z aimbotem łatwo jest obczaić.

no tak, podczas rundy wejsc na bfbc2.elxx.net i sprawdzac staty - chodzilo jak wyniuchac czita podczas rozgrywki - no poza oczywistymi sytuacjami jak head`y z 150m pistoletem :wink:

PostNapisane: 8 kwi 2010, 22:52 

Zarrik napisał(a):
sami znawcy hackow tutaj widze :)

Się używa to się zna :lol:
Wczoraj grałem na serku gdzie 7 osób poleciało za wspomagacze.Idzie się załamać

PostNapisane: 8 kwi 2010, 23:38 

Kukiełka napisał(a):

No niestety nie zgodze sie z przedmowca, ze latwo obczaic takiego ''typa'' - ja sam czasem(!) mam k/d ratio cos kolo 23-3 - nie korzystam z zadnych hackow(jestem wrogiem takich rzeczy) i wtedy mysle sobie czy mnie ktos nie posadzi o hackowanie. 2,3 razy wywalili mnie z serwera nie wiem czemu - pewnie admin myslal ze tez oszukuje.
Wszystko zalezy w glownej mierze od umiejetnosci i doswiadczenia, potem od serwera(kto na nim gra), i w koncu od przyslowiowego szczescia(czasem sam nie wierze ze udalo mi sie trafic kolesia ze znacznej odleglosci biegnacego w poprzek ekranu :mrgreen: )
Ja generalnie celujac w kolesia zawsze staram sie walnac w glowe (raz ze sa za to punkty dodatkowe, dwa ze kolo nigdzie mi nie ucieknie :D potem)
Faktycznie jesli zaobserwujemy takiego typka ktory w 3-4 grach z rzedu ma takie staty to faktycznie mozna sie zaczac czepiac.

PostNapisane: 9 kwi 2010, 00:08 

upierdliwe jest ze, za staty juz wyzucaja na publikach z PB :shock:

trafilem na zgrana grupe, przelatujemy przez kolejne com`y a tu nagle "kick - reason is: kicked by administrator", 13:1... zeby to bylo jeszcze cos nadzywczajnego... po powrocie zagrozil banem :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2