Teraz jest 25 lis 2024, 07:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 30  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 kwi 2010, 03:25 

radzio8755 napisał(a):
radzio8755 napisał(a):
Ha ha! Dzisiaj sobie z AT4 wypatruje heli.Patrze ,jest!Strzelam! jak na złość pod ostrzałem.Więc się chowam( zdejmując celownik) Patrze a tu taj pkt. lęcą! Patrze heli w ogniu.AT coraz lepsze. ;D
Ma rację tak jest a jeśli AT4 jest najsłabsze to czemu się ostanie odblokowuje z wyrzutni .

To czemu MG3 jest odblokowywane jako ostatnie u medyka? W BFBC2 nie ma czegos takiego, jak bron najlepsza, bo najpozniej odblokowywana. Kazda jest w jakis sposob zbalansowana.

Hmmm... Niektorzy pisza, ze eng za slaby w walce z asfaltem/medykiem, bo nie ma ani LKM/GL, ale popatrzcie na to z innej strony - wiele noobkow zaczyna uzywac tylko Gustava, bo przeciez to lepszy GL...

Aha, ostatnio spotykam sie dosyc czesto z sytuacja, ze inz czekaja, az czolg bedzie mial malo HP. Stoi takich trzech łośków i zaden nie wali, bo kto pierwszy, to nie dostanie punktow.

Offtop:
Z poczatku gra frustrowala - i dalej to robi - masa bugow, ktorych patche tylko powielaja. Jednak po dluzszym zastanowieniu sie, to najwiekszym bugiem BFBC2 sa gracze.

PostNapisane: 9 kwi 2010, 08:45 

Cytuj:
[...]Stoi takich trzech łośków i zaden nie wali, bo kto pierwszy, to nie dostanie punktow.

Na szczęście jeszcze się z czymś takim nie spotkałem, ale to głupota i egoizm do potęgi :roll: . Przeważnie, że przecież dostaje się punkty za 'Vehicle Kill Assist', a zawsze jeszcze może wpaśc parę dodatkowych za mechanika albo dwóch, którzy latają dookoła czołgu :lol:

Ja wczoral wpadlem w szal zabijania mechanikiem 8)

Wyposazenie: Gustav i Saiga z powiększonym magazynkiem.
Mapa: Arica Harbor - Conquest

Ubaw miałem jak rzadko. Nieważne, że przegrałem 2/3 rund. Fragi wpadały pół na pół z Gustava i Saigi. Gustav na długie dystanse (nie ma to jak koziołkujący snajper), Saiga (albo nóż :twisted: ) na bliskie zwarcia. Miooodzio.

Jedyne czego (jeszcze) nie ogarniam w temacie mechanika to Dart Gun: Darts Fired:38 Darts Planted:0 :oops:

Ostatnio edytowano 9 kwi 2010, 08:54 przez WhoCash, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 9 kwi 2010, 08:51 

WhoCash napisał(a):
Jedyne czego (jeszcze) nie ogarniam w temacie mechanika to Dart Gun: Darts Fired:38 Darts Planted:0 :oops:

strzelasz dartem w jakis pojazd, staje sie on oznaczony i potem pocisk z Gustava sam sie nakierowywuje na cel.

PostNapisane: 9 kwi 2010, 09:04 

Nie ogarniam w sensie trafić nie mogę :oops: Fakt, że dotąd próbowałem oznaczać tylko helikoptery, ale trajektoria i prędkośc tej strzałki doprowadza mnie do szału :evil: ... muszę jeszcze troche poćwiczyć. Pojazdów nie zaznaczam, bo szkoda mi się wystawiać, żeby zapodać strzałkę, skoro mogę od razu wysłać rakietę i dać Q.

PostNapisane: 9 kwi 2010, 11:31 

Strzałki lecą w linie prostej (nie opadają - przynajmniej mi tak się wydaje), więc "jedyne" co musisz zrobić to wybrać moment strzału ^^. Jeśli grasz mechanikiem to strzelanie ze strzałek uważam za bezsensowne. Ponieważ gustav/rpg i tak leci szybciej niż strzałka,a że heli pada po jednym strzale (jeśli nie trafisz w kabinę pilota, heli zaraz zaczyna się obracać, można wyprowadzić heli z ruchu wirowego po jednym strzale - mi się ostatnio udało jednak byłem za nisko, nie udało mi się podciągnąć go w górę i się utopił ;( ) nie ma sensu starać się trafić w niego jeszcze wcześniej strzałką. Jeśli trafiłeś strzałką to "bazooką" też dasz rade a skoro heli po jednym strzale pada to straciłeś czas i heli wyrządzi większe szkody, urządzi desant i w ogóle.

Dodatkowym czynnikiem jest mała ilość amunicji w magazynkach mechanika dodatkowa broń się przyda w krytycznych sytuacjach.

Za to grając szturmowcem tudzież medykiem strzałki to obowiązek, przynajmniej dla mnie, bo wiem jak to ułatwia życie mechanikom. Szturmowiec i Rambo nie są w stanie wyrządzić żadnej krzywdy pojazdom to niech chociaż pomogą innym.

PostNapisane: 9 kwi 2010, 12:18 

robalxp napisał(a):
Za to grając szturmowcem tudzież medykiem strzałki to obowiązek, przynajmniej dla mnie, bo wiem jak to ułatwia życie mechanikom. Szturmowiec i Rambo nie są w stanie wyrządzić żadnej krzywdy pojazdom to niech chociaż pomogą innym.

Wiesz co ? ... masz rację :D W sumie przyklejanie strzalek mechanikiem to tak jak by zaznaczac goscia Reconem tuz przed zapodaniem mu heada :)

PostNapisane: 9 kwi 2010, 14:13 

Każdy ma inny sposób grania . Niektórzy biorą Gustava i walą w piechotę :stupid: ,a inni grają normalnie niszcząc pojazdy i walcząc z piechotą karabinkami :D Gusta nawet w nazwie ma ppanc ( przeciwpancerny ) . Wkurzają mnie noobki,którzy mają z Gustava platynke :lame: Ogólnie mało osób wie do czego służy mechanik :lol: Jest to jedna z 4 klas i jak każda ma swoje zalety i wady 8) Należy tylko je dobrze wykorzystać :mrgreen:

PostNapisane: 9 kwi 2010, 14:47 

Jeśli ktoś chce grać mechanikiem przeciwpiechotnie to niech sobie gra - byle na mapach z pojazdami miał odpowiedni priorytet. Czasami mam wrażenie, że reconi mortarem niszczą więcej pojazdów niż mechanicy :roll:

PostNapisane: 9 kwi 2010, 15:22 

Aż mi ostatnio głupio grać mechanikiem przez takich matołów... Samemu mi się zdarzy ustrzelić kogoś z 'grubszej rurki', ale zazwyczaj jest to upierdliwy snajper, gość pechowo chowający się za ścianą, przez którą mamy zamiar wparować, albo przy pojedynku, kiedy pechowo skończy się magazynek w krinkovie i akurat zmienię na AT4 (najczęściej używam z racji manewrowalności ;) ). Albo go zabiję z wyrzutni, albo:
Obrazek
;)

PostNapisane: 9 kwi 2010, 21:53 

Ale mi chodzi o takich noobków, którzy wychodzą za drzewa z wyrzutnią,walą Ci pod nogi i mają pełny uśmiech :lol: Żal mi jest takich graczy i jak widze,że nie przestają od razu wychodzę z serwera :x

PostNapisane: 9 kwi 2010, 23:46 

mattikomPL napisał(a):
Ale mi chodzi o takich noobków, którzy wychodzą za drzewa z wyrzutnią,walą Ci pod nogi i mają pełny uśmiech :lol: Żal mi jest takich graczy i jak widze,że nie przestają od razu wychodzę z serwera :x

Idąc ta drogą to wyeliminuj jeszcze 40 mm i M60 no i mośka.

PostNapisane: 10 kwi 2010, 22:37 

http://www.youtube.com/watch?v=ms5khWWDYoE link do fajnego filmiku że jak się potrafi grać AT4 to nieźle to wychodzi zresztą zobaczcie sami .

PostNapisane: 11 kwi 2010, 14:10 

M60 to broń i trzeba nauczyć się ją pokonać - DA SIĘ . Skill zależy od gracze, nie od broni :omg:

PostNapisane: 11 kwi 2010, 14:28 

Nie rozumiem co ludzie maja do gustava, bron jak kazda inna, tym co smigaja z smg to zycze powodzenia w walce z assaultem z granatnikiem czy medykiem z m60.

PostNapisane: 11 kwi 2010, 15:52 

Bo tylko z tym umią grać !! Mają platyne z Gustava a z karabinków mechanika ledwie brąz :stupid:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2