Teraz jest 2 lis 2024, 10:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 kwi 2010, 09:05 

czesław napisał(a):
Tak na poważnie , moim zdaniem 12 kul potrzebnych do zabicia przeciwnika po plecach (karabinem AN-94)_ to jest zdecydowanie za dużo. A co do niszczenia M-Comów moim zdaniem powinna być jego jedna możliwość czyli podłożenie ładunków. Wkurza mnie team który skampi się w Port Valdez (na tej górce) i walą nalotami i Gustavami w budynek, jeżeli się nie potrafi przebić przez linie rozmowy to o czym my rozmawiamy.

:spam:

Właśnie nie wiem o czym my rozmawiamy? Bo chyba o tym, że gra daje dużo różnych możliwości, dzięki czemu nie jest monotonna, ergo, nie nudzi się tak szybko? 12 kul, z czego 2/3 w niebo i krzaki. Wejdź ze znajomym na pusty serwer i posprawdzaj ile trafień z poszczególnych broni (strzelanie pojedynczo, z lufą "w brzuchu") potrzebne jest żeby zabić.

:spam:

Wracając do oryginalnego tematu: slavec^: inne gry chodzą dobrze, ale moim zdaniem BC2 ma najwyższe wymagania co do procesora+pamięci. Może OC procka, odpowiednie ustawienia timingów pamięci, coś poprawią?

PostNapisane: 12 kwi 2010, 13:55 

czesław napisał(a):
Tak na poważnie , moim zdaniem 12 kul potrzebnych do zabicia przeciwnika po plecach (karabinem AN-94)_ to jest zdecydowanie za dużo. A co do niszczenia M-Comów moim zdaniem powinna być jego jedna możliwość czyli podłożenie ładunków. Wkurza mnie team który skampi się w Port Valdez (na tej górce) i walą nalotami i Gustavami w budynek, jeżeli się nie potrafi przebić przez linie rozmowy to o czym my rozmawiamy.

12kul? a zdajesz sobie sprawe ze 2`wiema trafionymi w czerep mozesz kogos pochowac? albo 4/8 w korpus? (zalezy czy ma kamizelke, czy tez nie) - wiec moze bedziesz nazekac, jak juz zaczniesz trafiac... bo jak narazie to co napisales, to... no wiesz... :wink:

zwlaszcza ze nazekasz na bron, z ktorej czasami sprzatam z 50-70m :roll:

@ptaku71 - to wyglada jakby czesc multi, byla mniej zoptymalizowana... singiel bez zajakniecia 50-60klatek przy ustawieniach high, multi 40-50 przy srednich, i potrafi zwolnic do 20 :stupid:

PostNapisane: 13 kwi 2010, 14:52 

Okruch napisał(a):
@ptaku71 - to wyglada jakby czesc multi, byla mniej zoptymalizowana... singiel bez zajakniecia 50-60klatek przy ustawieniach high, multi 40-50 przy srednich, i potrafi zwolnic do 20 :stupid:

Mi się wydaje, że to nie kwestia optymalizacji. Grając w multi procesor ma o wiele więcej do roboty - grafika renderowana jest na podstawie pakietów otrzymanych z serwera (w single to tylko skrypty), więc procesor ma się nad czym napocić. Jeżeli można mówić o nie optymalności, to może tylko net-code, ale nie ma co się dziwić, bo synchronizacja już samych wybuchów wymaga sporo liczenia. Czasami na serwerze z 32 graczami wsiadaiąc do pojazdu jako strzelec łapię na początku krótkie przycięcię gry. Powód: wydajność procka/pamięci.

PostNapisane: 13 kwi 2010, 16:02 

brak autologowania <mój żal...

PostNapisane: 13 kwi 2010, 20:41 

To co pisze Okruch ma sens. Też zauważyłem, że singiel jest płynny, nawet na wysokich. Ahhhh..... będe kombinował za jakiś czas jak sobie zrobię format, bo już mam system postawiony od pazdziernika :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2