Teraz jest 28 lis 2024, 08:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 kwi 2010, 20:20 

Ale ja mówiłem o SC ;P Poza tym, o ile mi wiadomo (głowy nie dam, snajperem na HC nie grałem), każda snajperka powtarzalna na HC rozwala jednym strzałem, więc WEDŁUG MNIE M95 dalej nie jest najsensowniejszym wyborem. Owszem, strzelanie przez ściany to fajna rzecz, ale generalnie strzelamy w cele, które i tak widzimy.
A szybkość? Nie czarujmy się, nie każdy strzał to head i czasem trzeba poprawić ;P Zresztą to nie gra 1v1, tu strzela się dużo i często, więc szybkość ma znaczenie, gdy mamy do sprzątnięcia kilka celów. No i wracając do tych ścian: szybszą snajpą możemy kogoś capnąć wtedy gdy wróg się chowa i mieć już w komorze następny nabój, gdy się znów wychyli ;)

PostNapisane: 13 kwi 2010, 21:43 
Zbanowany

ja jeszcze raz zachwale m24:
udalo mi sie tak okolo z 10 razy odstrzelic strzelca bhawka/ na smiglo naprawde sa inne bronie ;) /
i jesli chodzi o predkosc strzelania... nawet jesli gram przeciw gluchym i slepym, nie oddaje wiecej niz 5-6 strzalowa na minute, strzalam jak jestem pewnien/no prawie pewien/ skutecznosci strzalu, poza tym->w zasadzie przede wszystkim naciskam Q i mortara i nozyka uzywam :twisted:
i przy okazji: na ponad 200 rozegranych 2 razy podczas gry wyczerpala mi sie amunicja, takze, predkosc przeladowania->dla mnie<-praktycznie sie nie liczy. A przy okazji, chyba wazniejsze jest to kto strzela a nie czym strzela :twisted: ...

i jeszcze jedno: razu jednego z biodra sciagnalem dwoch gosci jednym pojedynczym strzalem/b. blisko byli<-moze ze 2-3 metry ode mnie i chyba stali jak kaczki->tzn gesiego<-screena z wrazenie nie zrobilem... :oops: wyparzylem z tego miejsca w try miga<-pewnie obaj po respawnie mnie szukali :lol:

dodam jeszcze-> tak wyglada moj ekwipunek jako snipera->lunety, lunety, i jesio raz lunety
http://www.abload.de/image.php?img=bfbc2game2010-04-1321-i59o.jpg
a tak bywa skutecznosc:
http://www.abload.de/image.php?img=bfbc2game2010-04-1113-4uac.jpg
nie biore zadnych plytek-srytek, czy 'super' ammo<-bo to naprawde gadzety dla przedszkolakow -> a to wszyskto zeby moje asfalty/medyki/mechaniki/i 'snajperzy' co nie potrafia q nacisnac wiedzialy co i jak w trawie piszczy...
btw ->zlapalem sie na tym, ze jak mam goscia w celowniku i tak q naciskam<-a jesli tego nie zrobie mam moralniaka<-bo moge chybic i goscia nie zaznaczyc... :roll:

->tylko tak zauwazysz wroga z super celnym golem<-przed tym jak on ciebie przykuka,
->m95 jest tak glosna->mimo sily i plaskotorowosci/niemal/ pocisku<-uslysze obroce moje lunetki... i najczesciej 'po ptokach'<-sniper z m95 to dla mnie nie snajper tylko straszak na wroble :lol:
->sw to prawie m24<-tylko co oni zrobili z tym celownikiem?
->pozostale wynalazki w klasie recon <- to naprawde wynalazki/ktory sniper uzywa krotkiej spluwy ba ma krzaki za krotktie? schowaj swoja 'fujare' lepiej :lol:

to moja opinia->nie chce nikogo urazic, tym bardziej sie wywyzszac
staty do wgladu: http://bfbcs.com/stats_pc/%5BYossarian%5D

ps nauczylem sie latac->chyba przyjdzie czas na mechanika i inne mapki :D

PostNapisane: 13 kwi 2010, 22:22 

zdajesz sobie sprawe, ze to co piszesz nie ma ozdwierciedlenia w Twoich statystykach?
Patrzac na same liczby, (bez urazy...) ale srednia masz nizsza niz niejeden szturmowiec czy medyk - wiec chyba zadko masz pewnosc, ze oddany strzal zapewni ci heada!!
Jasne, machasz nozem niezle, ale recon chyba ma wlasnie siedziec w krzakach, spotujac i "zmiekczajac" obrone/atak przeciwnika :?

Tak przy okazji, fajny screen z machania m24, to Moj z machania SWU Obrazek

wiec moze czas wiecej strzelac, zebys czesciej potrzebowal amunicji? :wink:

PostNapisane: 13 kwi 2010, 22:46 
Zbanowany

ale ja strzelam->tyle, ze nie do kaczek... u mnie trwalo to troszke, zeby sie nauczyc...
teraz jest lepiej ;)
http://www.abload.de/image.php?img=bfbc2game2010-04-1121-7rrb.jpg

ten i poprzedni screen sa z 11.04 bo 10.04 wrocilem z Wielkanocy na Cost Brava :twisted:
ja naprawde sie dlugo uczylem tej klasy<-jest cholenie ciezka->i nie nawidzilem snajperow poczawszy od bf42! :lol:
dopiero w bc2 sie przemoglem->po smierciach jako med/asfalt. Sniperem gram jakies 3tygodnie/z przerwa tygodniowa/<-a mam ja od 3-4 marca/mieszkam w niemczech/->w becie raz sprobowalem<-splunalem i zaklalem siarczyscie: K....! Nigdy wiecej! No jednak wrocilem ;)

a propos statow mych/ponad polowa trafien hs :wink:
ps moj bc2 byl rzadko uzywany ty masz jakies 3d 22h ja 2d 9h<-chyba wiele tlumaczy ;) <- bo jak tu grac przeciw takim smokom jak ty?
poza tym chodzilo mi o to, ze nie wymyslam, i to co pisze jest prawda jak i to , ze twoj sredni czas zycia to 4m48s a moj 5m4s<-chyba tez nie jest zle jak na nowicjusza.

ps Okruch twoje staty sa imponujace... http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/ISeeYou/comp/pc/%5BYossarian%5D a zdjatko twoje to z arici :)

i wracjac do tematu: m24 jest deBest<-to tak, zeby nabic posta ;)

see ya on filed lads!

PostNapisane: 13 kwi 2010, 23:09 

BC2 to moj 1shooter od 2006roku, wiec mozna powiedziec ze jestem nowy - bez zadnych przyzwyczajen... a czas na gre, mam zazwyczaj zmeczony po pracy, wiec rozowo nie jest (do tego, od niedawna gram tylko na serwerach PB i odrazu staty poszly w gore!! ).
Przetestowalem wszytko, i spokojnie moge powiedziec ze GOL jest niezastapiony!! 50m, 150m, czy 350m i trafienie nie jest problememem!! brak podzialki nieprzeszkadza, bo i tak niemamy dalmierza zeby powiedziec jak celowac... :wink: a przyzwyczajenie sie, trwa baaardzo krotko!!

@[Yossarian] -
1d 18h vs. 1d 22h wiec jak narazie, jako recon mykam 4h krocej :wink:

dzieki za komplement, jednak zerknij na tego Pana
http://bfbc2.elxx.net/stats/pc/ShooterPL

gdzies jest jego film na YT - wali heady z 500m :? az zaczolem sie przykladac do wiekszego kamuflazu, zdajac sobie sprawe ze TACY tez bywaja :mrgreen:

Dobra, koniec gledzenia - bo ostro zasmiecilismy temat!!!

PostNapisane: 13 kwi 2010, 23:17 
Zbanowany

sry all, off top :wink:

Okruch->starm sie tobie wytlumaczyc, ze 4h dluzej moj caly czas gry, nalezy rozlozyc i tak na kilku tygodni, bo majac gre na kompie via net z ea od poczatku marca, powinienem byc pałkownikiem ;) ->a teraz jest trudniej<-miej zielonych :mrgreen: <- caly czas sie uczye... a gol mnie trochu kreci... :wink: <-zobaczymy co czas przyniesie->jak pisalem, opanowalem sztuke pilotazu ;)

PostNapisane: 14 kwi 2010, 09:53 

Okruch - robi wrażenie. Tak z innej beczki, możecie polecić jakiś ciekawy build? Sam nie wiem, które specjalizacje brać :P.

Grę w BFBC2 rozpocząłem 26 marca :).

PostNapisane: 14 kwi 2010, 12:08 

Ja ostatnio trafilem 2 heady snajperskie(+bonusowe pkt) i dwa fragi, ale to bylo normalnie fart ale bylem dumny:p 1 pociskiem

PostNapisane: 14 kwi 2010, 12:10 

pejor napisał(a):
Ja ostatnio trafilem 2 heady snajperskie(+bonusowe pkt) i dwa fragi, ale to bylo normalnie fart ale bylem dumny:p

Hehe fajne uczucie, też mi się raz udało :) head przez ścianę też daje kupę frajdy :)

PostNapisane: 14 kwi 2010, 12:37 

[Yossarian] napisał(a):
->m95 jest tak glosna->mimo sily i plaskotorowosci/niemal/ pocisku<-uslysze obroce moje lunetki... i najczesciej 'po ptokach'<-sniper z m95 to dla mnie nie snajper tylko straszak na wroble :lol:

Chcialbym to zobaczyc ehehe no ale kazdy zna sie lepiej.

PostNapisane: 14 kwi 2010, 16:11 

Okruch napisał(a):
dzieki za komplement, jednak zerknij na tego Pana
http://bfbc2.elxx.net/stats/pc/ShooterPL

gdzies jest jego film na YT - wali heady z 500m :? az zaczolem sie przykladac do wiekszego kamuflazu, zdajac sobie sprawe ze TACY tez bywaja :mrgreen:

Dobra, koniec gledzenia - bo ostro zasmiecilismy temat!!!

Win/loss Ratio ma fatalny... czyli jednakowoż jest raczej bezużytecznym graczem - taki skill w żaden sposób nie przekłada się na wyniki drużynowe... Dla squadu i teamu mógłby nieistnieć :) Klasyczny, znienawidzony kamper ;p

PostNapisane: 14 kwi 2010, 16:12 
Zbanowany

Mondello napisał(a):
[Yossarian] napisał(a):

Chcialbym to zobaczyc ehehe no ale kazdy zna sie lepiej.

no to dodaj mnie do friendsow->i zrobimy duelek ;) http://bfbcs.com/stats_pc/%5BYossarian%5D <-tak mnie znajdziesz ;)

PostNapisane: 14 kwi 2010, 17:11 

Widzę wspólny mianownik statystyk snajperów: win/lose grubo poniżej 1, lifetime po parę dobrych minut i co najlepsze squad i team score pomijalnie małe. Czyli reasumując: biega daleko od ważnych miejsc (lifetime), kampi na spotach po parę minut (lifetime), nie zwraca uwagi na resztę teamu (team squad score) i ma gdzieś wygraną czy przegraną (w/l ratio). Jakoś statsy ShooterPL mało mi imponują.

PostNapisane: 14 kwi 2010, 21:43 
Zbanowany

off top, sry all ;)
ptakU kochany->znasz tytul topica?
idz napisz se w topikach dla tankersow i helikow+uav co myslisz :omg:
ps tak jestem kamperem=snajperem!<-lepiej ptaSZynie?

btw jak narazie zdobylem dzisiaj okolo 40 niesmiertelniow :twisted:

Ostatnio edytowano 14 kwi 2010, 21:46 przez [Yossarian], łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14 kwi 2010, 21:46 

Okruch, chyba się pomyliłeś co do filmiku na youtub'ie, ja jeszcze żadnego filmiku nie wstawiłem, i nie zamierzam. Teraz do reszty, napisaliście co już trzeba o mnie?! Może zazdrościcie, a może i nie, ale mam to w d*pie, gram dla przyjemności, nie lubię walki na mały dystans, w tym jestem marny to przyznam, ale co do snajpienia, to w tym jestem dobry, bo ja przynajmniej wkładam to więcej czasu, niż inni. A co do team score i squad score, w squadzie nie gram, bo dla mnie snajper to samotnik. A może mi powiecie jak mam kogoś zameldować z 200- 300 metrów? Tylko błagam nie piszcie i się nie wymądrzajcie że trzeba nacisnąć cudowny przycisk "Q", bo to wie chyba każdy... Jak tylko mogę to zamelduję wroga, gdy w pobliżu są kompani z teamu. Na dalekie odległości trudno jest zameldować, bo często coś zawadza, np: z daleka u mnie nie widać betonowych przeszkód. Niektórzy się wypowiadają na temat snajperów z czego sami nie potrafią grać i tylko narzekają, za dużo snajperów? Wybierzcie serwer do 16 czy 24 graczy, coś nie pasuje w snajperach z teamu- znajdźcie nowy serwer. Teraz coś ode mnie, pomagam teamowi jak tylko mogę, czasami się wkurzam na to że melduje a pomimo to kompani nie korzystają, nie zwalam na nich winy, że mam niski win/ lose, a jeszcze co do mojego k/d, dla niektórych marne, lub duże, albo może i mogą twierdzić że kto by cały czas grał snajperem, pewnie jakiś maniak kampienia, i łatwych fragów, jak gram snajperem to wczuwam się w rolę snajpera, a łatwe fragi są, bo niektórzy nie potrafią myśleć taktycznie, lecą przez otwartą przestrzeń, nie chowają się, itp. Dobra, to tyle, napisałem to co uznałem za konieczne. Sorry za offtopa, i nie życzę sobie już abyście pisali na mój temat, jak coś chcecie to pw.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2