Teraz jest 26 lut 2025, 08:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 kwi 2010, 16:22 

@venomizzy:
Zależy od gustu, dla mnie śmierdzi. Nie ma mini-mapy, nie ma spotowania, a kule jednak mają trochę za duże DMG jak dla mnie, ale cóż, jak ktoś lubi, to gra na hardcore :P

@kukasek:
To raczej nie jest wina hitboxów, chyba, że magicznie na sekundę zniknęły.
Ja miałem podobną akcję, ale zaszedł mnie gościu z boku i wali we mnie z noża. Widzę animację, ale nie umieram! Byłem oszołomiony, dobrze, że ocalił mnie kumpel z drużyny.

@Apropo packet lossów:
To jest całkiem możliwe, bo czasami ping może podskoczyć i wtedy może nie zaliczyć Ci trafienia. Ale sprawa na prawdę dziwna.

PostNapisane: 21 kwi 2010, 20:31 

HC był by spoko gdyby nie snajperzy.Mnie w tej grze irytuje to ze wale do goscia on mnie zabija ale ja po chwili tez go zabijam a stoje 5m od niego.DICE to sa goscie :lol:

PostNapisane: 25 kwi 2010, 21:47 

Mam pytanie. Czy ilość rzuconych apteczek pod innego gracza przyspiesza jego leczenie? Chodzi mi o to czy jak np. 3 medyków rzuci pod jednego gracza 3 apteczki, czy on zostanie szybciej uleczony i czy wszyscy dostają tyle samo punktów za uleczenie go? Czy rozdziela punkty pomiędzy tych 3ch? Zakręciłem pytanie :mrgreen:

Lukasz9333 napisał(a):
HC był by spoko gdyby nie snajperzy.Mnie w tej grze irytuje to ze wale do goscia on mnie zabija ale ja po chwili tez go zabijam a stoje 5m od niego.DICE to sa goscie :lol:
A w rzeczywistości, możesz biegać normalnie po trafieniu snajperką?

HC to powinno być normal. A ten normalny to ułatwienie. Mi brakuje trybu pomiędzy, gdzie widoczna jest mapa i włączony tryb HC.

Ostatnio edytowano 25 kwi 2010, 22:45 przez Sasek, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 25 kwi 2010, 22:43 

Każdy dostanie tyle samo.

PostNapisane: 26 kwi 2010, 01:07 

Lukasz9333 napisał(a):

sa serwery na ktorych sniper rifles sa zakazane

PostNapisane: 26 kwi 2010, 06:47 

xmariusz napisał(a):
sa serwery na ktorych sniper rifles sa zakazane

Niestety nie można zakazywać lub preferować jakiś broni na rankingowych serwerach !
A wracając do tematu:
Na brytyjskim oficjalnym forum EA w dziale poświęconym bc2 mówiono już wiele razy dlaczego tak się dzieje . Kod źródłowy do hit register jest zjechany i są w nim luki. Póki nie wydadzą nowego bądź nie naprawią nie ma co marzyć o braku sytuacji "Fuuu- przecież trafiałem go ,krew mu leciała . A koleś dalej stoi i ma 100 hp!" . Tak również był temat poświęcony nożom ,gdzie koleś pokazuje na filmiku jedyne miejsce w które 'aimbot-nożowy' (animacja) trafia w kolesia . Jest to prawa strona szyi przeciwnika , a tak możesz walić i walić , chyba ,że się 'aimbot' szczai że to przeciwnik.

Jak na razie sytuacja wygląda lepiej z shotgunami , poprawił się trochę hit-reg gdyż przed r7 i r10 --6/10 strzałów potrafiło trafić ,ale nie być zarejestrowych przez 'serwer'.
Sytuacja wygląda lepiej i może zrobi się z tego w końcu parabola na lepsze .

PostNapisane: 26 kwi 2010, 07:39 
Zbanowany

eeeeeeeee, przepraszam ale gralem na rankingowym serwerze gdzie zakazano uzywania 40mm lunchera...<-tzn, ze ci od serwera nagieli zasdy serwera 'rankowego'?

PostNapisane: 26 kwi 2010, 08:22 

Tak, złamali zasady ustalone przez EA. Nie można zakazywać żadnych broni, pojazdów czy specjalizacji na serwerach rankingowych. To samo zresztą dotyczyło BF2, czasami EA się tym zajmowało, czasem olewało, ale podejrzewam, że BC2 będą sobie bardziej pilnować.

PostNapisane: 26 kwi 2010, 11:33 

A jam takie pytanie off-top:

czym roznia sie serwery rankingowe od nierankingowych? Rankingowe nie moge miec hasla, a nierankingowe musza miec haslo?

PostNapisane: 26 kwi 2010, 11:37 

Na nierankingowych nie nalicza ci pktów do ogólnej puli, na 95% nie mają pb włączone, więc czity to pewnie norma. Ogólnie, to róbta, co chceta na takich serwerach, chyba, że admin, to porządny gość, i będzie pilnował porządku

PostNapisane: 26 kwi 2010, 11:42 

Makiavelli napisał(a):
Na nierankingowych nie nalicza ci pktów do ogólnej puli, na 95% nie mają pb włączone, więc czity to pewnie norma. Ogólnie, to róbta, co chceta na takich serwerach, chyba, że admin, to porządny gość, i będzie pilnował porządku

Czyli nierankingowe moga byc bez hasla? Ale to dziwne co piszesz, bo musialem juz grac na jakims nierankingowym, a zawsze xp mi naliczalo. Chyba ze o inne pkt-y Ci chodzi.

PostNapisane: 26 kwi 2010, 11:44 

kaczamanov napisał(a):
A jam takie pytanie off-top:

czym roznia sie serwery rankingowe od nierankingowych? Rankingowe nie moge miec hasla, a nierankingowe musza miec haslo?

Rankingowe to takie które zapisują Twoje statystyki.

Faktycznie luki zdarzają się sporadycznie, samemu zdarzyło mi się strzelać do kogoś widzieć znacznik trafienia a przeciwnik niczym Achilles - zero uszczerbku. I na odwrót czasem zupełnie głupia seria którą oddaję bardziej na postrach i raczej nikłe są szanse na trafienie kogoś a wręcz fizycznie niemożliwe - powalają gościa headshotem. Hitboxy są jakieś dziwne - ale idzie się do tego przyzwyczaić - duża zmiana w porównaniu do stanu przed patcha - ale po ograniu się przez kilka dni już raczej wracam do poziomu który miałem wcześniej. Daruję sobie te emoquity - "gra idzie na półkę" "w to się nie da grać" - jest jaka jest - jak w większości przypadku ileś rzeczy poprawią a ileś spartolą... Kwestia przyzwyczajenia.... do obecnego stanu... oczywiście pisze to w świetle faktu że mnie akurat nie dotyczyły i nie dotyczą problemy np. z browserem serwerów lub spadkiem FPS - mimo że sprzęt nie najwyższego lotu - ma jakąś fartowną konfigurację.... co nie oznacza że uznaje że problemu nie ma...

EDIT W trakcie pisania posta kolega wyżej już wyjaśnił OCB

PostNapisane: 26 kwi 2010, 11:54 

A ja mam pytanie takie, skoro mam w wyszukiwarce zaznaczone rankingowe i takie mi wyszukuje z odpowiednią ikonką to dlaczego na większości z nich przy logowaniu do serwera mam informację że rankingowe wyłączone? Czy to jest jakiś bug czy po prostu jest włączone ale pokazuje inaczej?

PostNapisane: 26 kwi 2010, 12:28 

kaczamanov napisał(a):
Makiavelli napisał(a):

Czyli nierankingowe moga byc bez hasla? Ale to dziwne co piszesz, bo musialem juz grac na jakims nierankingowym, a zawsze xp mi naliczalo. Chyba ze o inne pkt-y Ci chodzi.

Możliwe, tego nie wiem.
Jak będziesz grał na nierankingowych, to jak wciśniesz tabulator, i pokaże się tabelka ze statami, i punktami, to tam będą normalnie punkty naliczane, ale te same punkty nie nalicza ci sie do ogólnych, co w konsekwencji doprowadzi do tego, że nie zdobędziesz kolejnego poziomu. Tak samo z brońmi- na moim przykładzie powiem- grałem dzisiaj na nierankingowym serwerze (ekwipunek każdej klasy był tylko podstawowy do wyboru, zero dodatków), wybrałem recona i jak skończyłem grać, to w głównym menu w zakładce broni miałem tyle samo killi z emki, co wcześniej.

PostNapisane: 26 kwi 2010, 12:35 

Ok dzieki za wyjasnienie. Czyli widocznie jeszcze nie gralem na nierankingowym :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2