ryyyAv napisał(a):
Dlaczego jasna cholera jednym działa tak samo płynnie a drugim (mnie też) ścina strasznie do 1-2fps na 4-5sek co kilka minut! Do tego ogólna liczba fps spadała o jakieś 20..
Zaczynam żałować że wydałem na gre i to na box'a..
Bo część osób gra na PC a część na "kalkulatorach przenośnych) część osób powinna swojego PC oddać do muzeum techniki a inni powinni sobie powyłączać te xxx programów działających w tle przeinstalować sterowniki i generalnie zająć się solidnie swoimi "maszynami" itd.
Wczoraj pograłem na wielu różnych serwach HC i z moich obserwacji:
Gra zacina się na starcie map lub przy odrodzeniach - to fakt ale wczoraj testowałem że przed wejściem ponownym do gry czasem pomaga/przyspiesza jak zmieniamy miejsce narodzin ( zmieniamy kolesia w drużynie czy z miasta przechodzimy na kolesia i z powrotem ) a dopiero potem klikamy wejdź do gry.
Zacinka przy zmianie map - niestety nie znalazłem wytlumaczenia tego że czasem wchodzi w miare szybko a czasem tnie i trzeba kilka razy klikac na klawisz wejścia a na podglądzie widać że inni już biegają po mapie.
"Zombie" występuje ale co zrobić ( omijać ich) wydaje mi się że to są gracze których serwer ( wywalił / przyciął / zblokował czy cholera wie) i my widzimy postać której nie ma w grze już/jeszcze czy chwilowo
Wyszukiwanie serwerów w trybie HC nie działa tak jak powinno - mimo że taką opcję miałem zaznaczoną cały czas to miałem wczoraj przypadki wejść na serwery które były w 100% normalne ( mini-mapa, znaczniki, spotowanie i HP przeciwników ).
Czyli w tej kwestii NIC nie zmienili mimo że na liście serwerów mamy wszystkie wyszukane serwery jako HC to i tak trzeba czytać opisy czy jest czy nie ustawiony HC a i tak nie mam pewności gdyż niektórzy admini to analfabeci i nie umieją dać odpowiedniego opisu.
Przed jak i po patchu obserwuje w dalszym ciągu ten sam błąd:
Jak wyjdę z jakiejś mapy i wyszukam sobie kolejny serwer to gra pokazuje "laga" ping na wszystkich dostępnych serwerach mm 999 a jak chce wejść na nie zapełniony to miele jąś minute a potem wyskakuje info że nie można połączyć sie z serwerem i bym sprawdził swoje połączenie. Mogę odczekać jakieś 5 min i jest OK lub wyłączyć i włączyć grę ponownie.
Pingi w grze na W7 w dalszym ciągu wyświetlają się jak chcą, częściej nie wyświetlają wcale ( grę zawsze odpalam w trybie admina)
A tak na marginesie to nie ma co się czepiać tylko przyzwyczajać bo to gra jak większość postawiona jest na komercję więc jak EA będzie chciała to poprawi błędy lub zrobi to przy jakiejś okazji.