Od dnia kiedy kupiłem grę miałem z nią problemy . Zwyczajnie wywalało bez ostrzeżenia - raz w trakcie gry , innym razem nawet w czasie wczytywania menu . Dałem sobie spokój . Nawet w międzyczasie pożaliłem się na forum EA na to , że u mnie - mimo niezłego konfigu - nie działa . Gdzieś trafiłem na post , że komuś problemy skończyły się po zmianie antywirusa z nortona ( a sam takiego miałem ) na inny . Piszę miałem , bo wczoraj usunąłem go przy pomocy Norton_removal_tool , wyczyściłem rejestr ccleaner'em i po restarcie i zainstalowaniu dema F-Secure 2010 ... problemy zniknęły !!
Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki - nagle wszystko działa . I singiel , który zaczynałem chyba ze 20 razy , bo ciągle coś się kasowało i nie mogłem kontynuować ( do teraz nie wiem jak gra się kończy
) , i multi . Bo w multi przez miesiąc , od kiedy mam grę , zagrałem do dziś tylko raz ! przez 3 i pół minuty . Teraz wchodzę na każdy serwer i o każdej porze . Testuję po kilkanaście minut od rana i nie miałem żadnych , poza lagami - to jedyny dyskomfort - problemów . Do tego poza efektami specjalnymi ( te na średnie ) pokusiłem się o ustawienie wszystkiego na max - i działa
)
Nie powiem , że jestem szczęśliwy
choć się cieszę , ale i tak czuję się oszukany nieco . Bo to jakiś fuks , a nie patch , czy jakaś pomoc , której jako gracz i klient , który w końcu wydał swoje pieniądze - mógłbym oczekiwać , a nawet powinienem otrzymać ! Jeśli - tak jak u mnie - gra zaczyna w końcu działać , to nie jest zasługą jej twórców , czy pomocy technicznej - bo ci ograniczają się do kwiatków w stylu - wyłącz wszystko w tle
to tylko i wyłącznie zasługa naszego uporu i determinacji , żeby w końcu zagrać . Zasługa ludzi , którzy próbują wszystkiego , byle tylko dołączyć do grona szczęśliwców , którym wszystko działa .
Zatem ... u mnie banalnie - pomogła zmiana programu antywirusowego .
Może u Ciebie też będzie to coś równie banalnego ? życzę , żeby Ci się udało
jak najszybciej .