Ja też chcę się wypowiedzieć o nowym patchu. Przedewszystkim to na początku starałem się być do niego nastawiony pozytywnie, ale ja mam już tego dość. Czy jest spadek, czy wzrost FPS, ciężko powiedzieć, ale nie wydaje mi się, żeby FPS spadło. W warstwie technicznej jest OK, ale gameplay... woła o pomstę do nieba. Kto, do cholery jasnej, wymyślił, żeby zmieniać bronie assaulta?! Boże, przecież assault miał IDEALNY balans w broniach! F2000 było dla ludzi, którzy częściej walczą w bliskim dystansie i wolą szybciej strzelać niż zadawać większe obrażenia, a AN-94 było dla tych, którzy cenią sobie bardziej celność i obrażenia, niż szybkostrzelność. Nie wspomnę o innych broniach. Dotąd widziałem assaultów, którzy zabijali mnie z wielu broni - z AEK-971, z XM8, z AN-94, M416, AUG... I teraz to zje**** na całej linii. Zrypali moją ulubioną broń, AN-94. Zrobiła ona się taką imbą, że każdy z nią biega, a to nie jest już do wytrzymania. Wcześniej była OK... Medyk. Cóż, nie ma M60, na które tak narzekałem, ale jest RKM. Brawo dla DICE ^^ Ogólnie hitboxy są baaardzo dziwne po nowym patchu. Gra mi się baardzo nieswojo, nie potrafię określić dokładnie, dlaczego. Że też nie wspomnę o tym, że (nie wiem, czy to błąd mojej myszki, czy gry, ale raczej gry) noża udaje mi się użyć za 5 przyciśnięciem rolki od myszki, bo wcześniej mój wojak nie chce nim machnąć. Jeżeli mówicie prawdę o tym, że niemal nie da się nikogo zabić nożem w bliskiej odległości, to jest fatalnie. Ja chyba wracam do Modern Warfare 2. Co z tego, że Bad Company 2 jest bardziej taktyczne? Co z tego, że Bad Company 2 bardziej stawia na współpracę w drużynie, skoro tej współpracy w ogóle nie ma w żadnym aspekcie?! Co z tego, że Bad Company 2 ma lepszą grafikę niż MW 2 czy MW 1, skoro działa gorzej, a MW 2 i MW 1 mają znośną, efektowną grafikę?! Co z tego, że Bad Company 2 ma system destrukcji otoczenia, skoro i tak lepiej się bawiłem jako Rambo w MW 2 niż teraz w BC 2?
Wierzyłem w BC 2. Wierzyłem, że pobije MW 2 i utrze nosa Activision i IW za to, co zrobiło z dla mnie najlepszą serią strzelanin modern warfare 4ever. Teraz straciłem nadzieję. No, nie do końca. Może będą kiedyś następne patche, ale póki co gra jest niegrywalna. Rozpisałem się i to wszystko, co mam do powiedzenia.
Pozdrawiam, Szyszka
PS: Z litości wspomniałem tutaj o mniej niż połowie problemów, które aktualnie mam z BC 2.
_________________ One Shot, One Kill.
|