Teraz jest 1 lis 2024, 12:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Crash kompa
PostNapisane: 23 kwi 2010, 01:24 

Witam,

Mam wielki problem z ta gra ! Po uruchomieniu gry i dolaczeniu na server czasami ale nie zawsze gra mi zwisa na stale i nic nie moge zrobic pozostaje tylko res kompa :( Zdarza sie to dosc czesto

gdy gra zwisa slysze tylko "ciagly dzwiek bez konca"
mam najnowszy sterownik do nvidi

moj PC:

Intel 4 x 2.4GHz
4 GB RAM ddr2 (800)
GiGABYTE GTX 260 OC 896MB

Windows 7 (64 bit)

prosze o pomoc z gory dzieki
pozdro

Tytuł: Re: Crash kompa
PostNapisane: 23 kwi 2010, 13:59 

Dopisuje się do pytania ;) Mi zawiesza kompa jak już gram... czasami po 10min czasami po godzinie :/ Dodam że temp są znośne a i w innych grach jest ok nawet podczas wygrzewania kompa cały dzień ;) Mój komp to: C2D E7500 4GB DDR3 GTS250 stery do grafy najnowsze do dźwieku najnowsze system Win7 x64 prof.

PostNapisane: 23 kwi 2010, 14:35 

taaa mam to samo czsami pogram 3 h a czsami 10 min

poprostu tego nie rozumie w Assassin's Creed II czy w nowym Aliens vs Predator jakos komp mi sie nie wieszal !
temp u mnie tez zgodny zaczelo sie wyszystko od wgrania nowego win 7 i sterow bo na Xp raczej nie przypominam sobie zeby takie cos mi sie dzialo

PostNapisane: 23 kwi 2010, 23:23 

maiłem tak samo , jak narazie po przeinstalowanju sterowników do płyty głównej i dźwieku ( realteck hd zintegrowana ) od 2 dni nic mi sie nie dzieje

PostNapisane: 24 kwi 2010, 00:51 

Karta graficzna wam się przegrzewa

PostNapisane: 24 kwi 2010, 01:11 

SoulMasta napisał(a):
Karta graficzna wam się przegrzewa

ta ... powiedział mądry co wiedział .... dowiedział byś sie najpierw co to gtx260 i jakie w nim stosuje sie chłodzenie i jakie temperatury wytrzymuje ??? co ?? powiesz mi ile może być na gtx260 żeby zawiesił kompa ??

PostNapisane: 24 kwi 2010, 11:35 

Również potwierdzam u siebie taki błąd.... strasznie to denerwuje i jak narazie rady sobie z tym nie mogę dać. Stery wszystkie najnowsze, z temperaturami też nie mam problemu. Ludzie na oficjalnym forum też się skarzą na tzw. "freeza" . I z tego co zauważyłem w większości dzieje się to na Intelach...

PostNapisane: 25 kwi 2010, 10:21 

Hbao wyłącz on chyba jest przyczyną

PostNapisane: 25 kwi 2010, 14:21 

Wyłaczone ;) Czasami korzystam z osobnego konfiguratora detali w grze i obnizam DX do 9... mozna pograc troche dluzej ale bez rewelacji...

PostNapisane: 25 kwi 2010, 16:06 

hmmm .... pozmieniałem sterowniki i miałem 2 dni spokoju , a tu wczoraj wieczorem znów wyłapałem zwieche kompa , w żadnej grze tak nie mam , komp , napewno mi sie nie przegrzewa , sprawdzałem kilkoma programami ( speedfan , everset ) .
w zdarzeniach systemowych zero jakiegokolwiek infa o przyczynie zwiechy , także nie mam pojęcia co sie może dziać
mój komp :
c2d e 4600
płyta gigabita p31
4 gb ram ocz
gtx 2600 evga soc
zasilacz 650 w

macie jakieś pomysły , najgorsze jest to że zwiechy są jakby całkowicie przypadkowe , czasem zaraz po odpalenju gry , a czasem po 6 h grania

PostNapisane: 30 kwi 2010, 13:25 

Witam,
kilka minut graniu w bfbc 2 i masz crash kompa ! pozostaje tylko reset ? CZYTAJ !!!
pisalem kilka dni temu o ty problemie ale udalo mi sie go rozwiazac !

otoz wiekszosc z was zapyta sie co zrobilem ? :D
poprostu wgralem "innego windowsa" (nie tego samego)
wczesniej mialem "Windows 7" 64 bit teraz przezucilem sie na "XP" niestety system stary ale przynajmniej komputer mi sie nie zwiesza i nie musze dawac restartu. :wink: moge grac godzinami i nic sie nie stanie :)

u mnie dziala ! przez 3 dni nic sie nie stalo i nie stanie bo wczesniej tak jak pisalem "na windowsie xp nie mialem takich problemow" wiec postanowilem zmienic system no i mialem racje win 7 byl przyczyna zwiechy kompa i (ciagle slyszac ten jeden ciagly dzwiek)

Sprubojcie wgrac innego windowsa ale nie gwarantuje ze wam pomoze przynajmniej w moim przypadku pomoglo !

pozdro !

PostNapisane: 30 kwi 2010, 14:12 

Ja będę jutro w domu to sprawdzę HBAO podobno to jest przyczyną... jeśli ktoś może to teraz sprawdzić to niech napisze czy jest jakaś zmiana ;)

PostNapisane: 1 maja 2010, 12:29 

bez sensu zmieniać system ze wzgledu na gre tym bardziej ze winxp chodzi tylko na dx9 i nie będzie mi wykrywał całego RAM-u , ja szukam innego rozwiązania

PostNapisane: 2 maja 2010, 08:47 

Zmienilem HBAO i nic nie dalo dalej "zwis" i reset :( Juz nie wiem co robic :/ Nie moge grac w tak dobra giere bo 5x resetach sie juz odechciewa :/ Ale bede probowal dalej znalezc sposob ;)

PostNapisane: 3 maja 2010, 07:34 

gladky napisał(a):
bez sensu zmieniać system ze wzgledu na gre tym bardziej ze winxp chodzi tylko na dx9 i nie będzie mi wykrywał całego RAM-u , ja szukam innego rozwiązania

1. Czy sprawdzales wpisy w event viewerze windowsa na (sekcje najpierw application, potem system) ? jest tam jakis slad ?
2. Na swojej poprzedniej plycie mialem problem z temperatura, ale nie grafy, tylko chipsetu - mial dosyc symboliczny radiator (oczywiscie nie bylo wiatraka). Zdejmij obudowe, pograj chwile w BC2, i w chwili zwisu/restaru, macnij palcem chipset i ocen 'na oko czy' goracy, czy stadardowo cieply
3. dysk lub pamieci sie nie przegrzewaja ?
4. kiedys losowo wykladal mi sie Painkiller, wszystko inne dzialalo. Okazalo sie ze mialem problem ze sterownikami do chipsetu plyty (do kontrolera ata).
5. opcja jest rollback driverow grafy do poprzedniej wersji.

powodzenia,PP.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2