Teraz jest 1 lis 2024, 16:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 kwi 2010, 17:53 
Redaktor Battlefield.pl

Witam,
Po ostatnim patchu odczułem spadek fpsów o około 10, a więc czasami spadają do niemiłej granicy 30. Zainstalowanie nowych sterowników w niczym nie pomogło.
Chciałem się dowiedzieć czy u was jest tak samo?

PostNapisane: 25 kwi 2010, 18:15 

Jest tak samo. Nie wiem czym to jest spowodowane ale utrzymuje się powyżej 30ki więc jest ok.

PostNapisane: 25 kwi 2010, 18:33 

Proponuję ustawić cienie na low(nie na medium bo wtedy jest zerowy przyrost mocy) a odczujesz znaczną poprawę nawet jeżeli resztę masz na high. No chyba, że obecnie grasz już na low ^^.

PostNapisane: 25 kwi 2010, 20:52 
Redaktor Battlefield.pl

Sabakino napisał(a):
Proponuję ustawić cienie na low(nie na medium bo wtedy jest zerowy przyrost mocy) a odczujesz znaczną poprawę nawet jeżeli resztę masz na high. No chyba, że obecnie grasz już na low ^^.

Zawsze w fpsy sieciowe gram na full low. Dziwi mnie trochę, że mam tak mało fpsów na moim kompie :/ Pewnie przez proc.

btw. nie wkurza was to dawanie nam gry w kawałkach? Kiedyś dostalibyśmy od razu wszystkie mapy z dostępnymi na nich trybami a teraz dostępujemy wielkiej łaski ze strony DICE. Gra jest strasznie miodna sama w sobie, nie licząc tych lagów, ale i tak to tylko przygrywka przed B3, mam nadzieję, że trójeczka będzie bardziej dopracowana pod każdym względem, szczególnie esportu :)

PostNapisane: 25 kwi 2010, 21:04 

pod wzgledem e sportu jest dno i juz nie raz na forum sie wypowiadałem .... oni po prostu niechcą aby gra na dłużej zawitała na naszych monitorach , ale z takim podejściem nastepnej części napewno nie kupie , chyba bede wolał wydać te 100 zeta na wódke i dziwki .... no nic zobaczymy , ale jak narazie nie kupie już orginała , ani z serii cod-a ani bf ... no chyba że zainwestuje w konsole

co do spadków fps też czuje różnice gra laguje i zacina się , zamiast poprawić to popsuli

PostNapisane: 25 kwi 2010, 21:26 

Ja już bym wolał jakieś małe, płatne dodatki, niż nową grę o podobnej oprawie.

PostNapisane: 26 kwi 2010, 13:48 

A ja zauważylem może nie przyrost klatek ale gra chodzi jakby lepiej tzn. wczesniej mi klatki spadaly z 40 nawet do 25 a teraz mam tak 35-30 czyli niby klatek mniej ale plynność lepsza.Nie ma juz spadków o 15 klatek , tak samo z pingami , wolę mieć cały czas ping 50 niż żeby mi skakał jak w chello raz 40 a raz 60 .

PostNapisane: 26 kwi 2010, 13:57 

Mi patch bardzo ale bardzo pomógł z płynnością gry.

Asus ATI Radeon EAH2600 pro 256mb

Obrazek

PostNapisane: 26 kwi 2010, 15:56 
Redaktor Battlefield.pl

A mi klatki lecą na łeb na szyję :/

PostNapisane: 26 kwi 2010, 16:30 

O ile do tej pory nie miałem praktycznie, żadnych problemów to teraz na mniej więcej co drugom serwerze nie mogę grac z powodu lagów i na pewno nie wina procesora bo mam intel core2 Quad CPU Q8400 4x2.66GHz

PostNapisane: 26 kwi 2010, 19:06 
Redaktor Battlefield.pl

Szczególnie jak przy celuję z akabana z optyką 4x i ostra seria, framerate zalicza dno :) Ale nie przeszkadza to tak strasznie w byciu pro :D na pubach :)

PostNapisane: 26 kwi 2010, 21:23 

Ja największe spadki fps notuję na mapkach gdzie jest bujna roślinność. Ale na wielki minus nowego patcha jest to, że na - dajmy przykład - mapce Port Valdez gdzie na becie i poprzednim patchu miałem swoje 40-45 fps na ustawieniach high/medium i 2xMSAA bez dwóch ostatnich opcji, teraz na nowym na ustawieniach medium/low mam max 35, a najmniej 30 fps. Jest to denerwujące bo skoro procesor wcześniej radził sobie z tą mapą to dlaczego teraz nie wyrabia? Szczególnie przycina w początkowej fazie rozgrywki, później jakoś idzie. Grafa się nie wysila i działa w 70-75%.
Być może są to sterowniki, które mają zostać wypuszczone. Chodzi mi o 10.4 do ATI, ponoć w testach szybciej mapy ładuje no i może poprawią i płynność.

PostNapisane: 27 kwi 2010, 00:33 

to Cie zaraz pociesze :D
Mi spadla najpierw plynnosc po zainstalowaniu nowych sterow ati ale akt mapki laduja sie duzo szybciej
a pozniej po zainstalowaniu patcha
teraz gram na med 1440x900
i juz kombinuje z czego bede musial rezygnowac jak jakis nowy update wypuszcza :lol:
mialem monitor jakis wiekszy kupic a tu przyjdzie 2-mc grafe wymieniac :?

PostNapisane: 27 kwi 2010, 00:48 

Ja was podziwiam. Co prawda gram na 17 calowcu w 1024x768, ale już przy 35 fps mam problemy spore z celowaniem(zoom x4) a przy 40 czuję dyskomfort. Do takiego typu gier 60 fps imo powinnno być względnym minimum. Na average fps nie narzekam(zazwyczaj około 50-70, czasami 140 nawet). O dziwo mapy dżunglowe działają lepiej niż taki port valdez, ale mniejsza z tym. Mnie denerwuje to, że gdy daje zooma na niektórych mapach(np. valdez) to fps spada znacznie, nawet do 24 fps co tragicznie utrudnia wycelowanie we wroga a co dopiero w głowę. Właśnie ta niestabilność fps mnie dobija. Poza tym nie podoba mi się praca kamery gdy jest sporo wrogów(pomimo, że fps wtedy jest całkiem ok). Procesor mam 4 rdzeniowy, ale widocznie mój 88gt już nie wyrabia;(. Ustawiłem cienie na low bo zdecydowanie polszepsza się wtedy wydajność w stosunku do medium. Wyłączyłem też HBAO. Efekty i tekstury na high bo obiżenie ich wartości mało daje(przynajmniej efektów;/).

PostNapisane: 27 kwi 2010, 22:16 

Po zainstalowaniu nowych sterów do Ati 4870 ati_catalyst_10.4a_preview_win7_vista_apr21 spadły mi fps i dodatkowo nastepował problem z wejściem do gry po "śmierci" zamrażanie obrazu na kilka sekund , przycinki itd. :shock: , wróciłem więc do starych sterów 10.3 i generalnie wszystko wróciło do normy , czyli ustawienia na high i płynna gra.Jak ktoś ma podobne problemy niech wróci do oficjalnych sterowników Ati :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2