Teraz jest 28 lis 2024, 14:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 467 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 32  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy patch
PostNapisane: 25 kwi 2010, 11:21 
Zbanowany

mialem byc cicho o nozu:
ale: no to jest smieszne->ale, chyba nie jestem jedynym ktoremu udaje sie za kazdym podejsciem za pierwszym sztychem<-i czegos takiego jak na filmiku NIGDY nie zaznalem... zawsze jest ciach i trach->lezy, lub leza->jesli atakuje grupke/oczywiscie kazdego pojedynczo ;) /.
podkreslam, ze to moje subiektywne odczucia, a liczba okolo 50ciu fragow<-dla mnie jest wystarczajaca, zebym za swoim obstawal ;)

ps ten pierwszy atak z noza/na filmiku/to przesada->za daleko/atak wyprowadzony z za duzej odleglosci-moim zdaniem/<-moze to przyczyna nieudanego calego ataku? nie znam sie na bugach itp...

Ostatnio edytowano 25 kwi 2010, 12:13 przez [Yossarian], łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 25 kwi 2010, 11:42 

Na filmiku wyraźnie widać że pierwszy cios nożem trafił cel bo uruchomiła się animacja krwi kolejne także (oprócz dwóch w 0:10 i 0:11) trafiały celu co również uruchomiło animację krwi i odchylenie się ciała wroga po otrzymanym ciosie. Nóż jest rzeczywiście w tym momencie zabugowany tylko wygląda na to że u jednych bardziej a u innych mniej. Ja osobiście nie doświadczyłem jakiś kolosalnych różnic w użyciu noża (trzy razy nie udało mi się za pierwszym razem na około 10 zabić) ale skoro tak dużo osób na to narzeka więc coś w tym na pewno jest. Możliwe że wpływ na to ma jakaś konfiguracja sprzętowa (Radeony vs Nvidia) lub specyficzne ustawienia grafiki, dx, czy może nawet FOV. Cholera wie. Coś na rzeczy jest na pewno.

PostNapisane: 25 kwi 2010, 13:24 

Ja po patchu miałem śmieszną sytuację, zobaczyłem kolesia i po wpakowaniu w niego całego magazynku nic się nie stało więc pomyślałem, że to jeden ze słynnych zombie. Podchodzę się z nim pobawić i zasuwam go nożem, rad, drugi, trzeci a tu nagle informacja że go zabiłem i dostaje za niego dogtaga. Naprawdę nie wiem co to było :shock:

PostNapisane: 25 kwi 2010, 13:26 

astek napisał(a):
Co do noża zauważyłem jedno - łatwiej jest utłuc gościa w biegu. Może to tylko ja tak mam. Co do M60 to nadal kosić z niego można aczkolwiek zrównał się z mg36 i lmg X8. Najbardziej mnie wkurza granatnik, z którego centralne trafienie pod nogi nie gwarantuje fraga. A co do Gustava to faktycznie z balansowanie pomogło, bo mniej osób go używa ( grając nim wydałało mi się że stał się skuteczniejszy przeciw pojazdom). Spadki fps-ów są niestety, tyle że skoki też są. Pierwszego dnia po patchu spadło mi o jakieś 10 fps a następnego miałem max fps większe o 20-30 fps. Co do problemów z wejściem do gry jest to najprawdopodobniej przypadłość radeonów, bo ja na nvidii tego nie doświadczyłem:)

Na konsole patch był tylko do mundurów nic nie zmienił z giwerami. Patch ma być dopiero.
Efekt Placebo jest zajebisty u niektórych jak widzę :)

PostNapisane: 25 kwi 2010, 14:06 

Mam ubitych nożem więcej niż niektórzy wszystkich zabitych i nigdy, naprawdę nigdy nie musiałem poprawiać drugi raz, nawet nie wiem jak się odnieść do tego filmiku, po patchu nic się u mnie w tym względzie nie zmieniło, może ktoś na jakiś czitach jechał, nie wiem, ręce mi opadły jak to zobaczyłem, po pierwszym "ciachu" na filmiku powinien już klient paść na ryj w kałuży krwi.

PostNapisane: 25 kwi 2010, 14:23 

Wyszukiwarka czasem wprowadza w błąd. A co do noża to widać że BUG a nie jakies tam osłabienie. Jeżeli ktoś twierdzi że to osłabienie noża to zastanawiam się ile HP zabiera 1 trafienie?? Bo ja stojącego kolesia trafiłem 4 razy i nadal stał :stupid: Zero laga było, 100% trafienie.

PostNapisane: 25 kwi 2010, 14:47 

@mikolaj to musiał być jakiś tępy nóż :lol:

Mi również zdarzyło się zabić nożem przez ścianę z odległości 2 metrów:]

@gladky
Cytuj:
tylko zlikwidowali to głupią sekwencje , jak sie nożowało , wystarczyło wtedy nacisnąc przycisk kosy i jeżli przeciwnik był wtedy w zasiegu to już nieważne co zrobił , było po nim

Nieprawda. Wiele razy kolesie mnie zdejmowali kiedy robiłem już zamach. Sam też parę razy zdążyłem odskoczyć. Wszystko zależy od refleksu:]

PostNapisane: 25 kwi 2010, 14:50 
Zbanowany

no w koncu mnie sie taki trafil co go nie moglem nozykiem przejechac /jeden na okolo siedemdziesieciu zarznietych od momentu spaczowania/, 3 razy go dziobalem a on stal jak wryty, skonczylo sie na strzale z biodra... ale to mnie zaskoczylo :lol: widac cos tam jest z tym nozykiem nie tak, ale ogolnie dzial poprawnie ->jak widac na screenie z gry z tym gostkiem nie do zaszlachtowania/25.04.10.14:35/ http://www.abload.de/img/bfbc2game2010-04-2514-2zt6.jpg

Ostatnio edytowano 25 kwi 2010, 18:29 przez [Yossarian], łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 25 kwi 2010, 17:25 

Sam doswiadczylem "dziabania" kologs zanim go zabilem.... animacja wbijania, dzwiek, krew wszystko jest ale delikwent tylko sie poruszy :/

PostNapisane: 25 kwi 2010, 18:24 

@kwestia noża
Panowie, ktoś już w tym topicu rzucił linkiem do tematu na forum "elektroników", które można traktować jako oficjalne dla gry i na którym (mniej lub bardziej aktywnie) wypowiada się człowiek z DICE (Bazajaytee) odpowiedzialny za kontakt ze społecznością fanowską.

Rzeczony link raz jeszcze: http://forums.electronicarts.co.uk/batt ... st14438623

Gdyby ktoś jednak był leniwy, wklejam fragment dyskusji:
Cytuj:
SirDiealotCAN: Baza, since you are on a roll answering posts, have you guys looked into the knife issues, i.e. not being able to kill from behind ? Thanks for the patch by the way.
Bazajaytee: Yep, it was a fix for a SP issue but we are looking at it for making it work again in MP.

Jeżeli nawet developerzy uważają, że nie wszystko działa tak, jak sobie to założyli, trudno dalej bronić tezy niektórych użytkowników forum, że wszystko jest w porządku ;).

@problemy z AVG
Poczytałem nieco na temat i zgodnie z czyimś zaleceniem uwzględniłem to w nowej wersji FAQ, dzięki :). Podesłałem już mały jego update Uapie.

PostNapisane: 25 kwi 2010, 19:27 

Zjebali. Przed chwila sytuacja, typ przebiegl kolo mnie i mnie nie zauwazyl. Jak go kosuje od tyl bo stanal a on nic, zaczal biec dalej i musialem go z karabinu zabic. Rece opadaja.

PostNapisane: 25 kwi 2010, 20:12 

KissTheFloor napisał(a):
Zjebali. Przed chwila sytuacja, typ przebiegl kolo mnie i mnie nie zauwazyl. Jak go kosuje od tyl bo stanal a on nic, zaczal biec dalej i musialem go z karabinu zabic. Rece opadaja.

Och, to jestes pierwszy, bo o problemie z nożem słyszę pierwszy raz w tym temacie... sciemniasz cos...

PostNapisane: 25 kwi 2010, 20:46 

MichelCat napisał(a):
Och, to jestes pierwszy, bo o problemie z nożem słyszę pierwszy raz w tym temacie... sciemniasz cos...

:stupid:

To przeczytaj chociaż 1-2 wcześniejsze podstrony tego wątku, zanim zabłyśniesz taką wypowiedzią. Pomijam dziesiątki postów na ten temat na oficjalnym forum ea.co.uk...

Ręce opadają. :lol:

PostNapisane: 25 kwi 2010, 20:58 

mikolaj napisał(a):
MichelCat napisał(a):

:stupid:

To przeczytaj chociaż 1-2 wcześniejsze podstrony tego wątku, zanim zabłyśniesz taką wypowiedzią. Pomijam dziesiątki postów na ten temat na oficjalnym forum ea.co.uk...

Ręce opadają. :lol:

Ty też kumaty jestes... :lol:

Ironia ---> google ---> wyszukaj tego słowa i przeczytaj cóż to takiego, bo chyba nie zczaiłes formy mojej wypowiedzi... ręce opadają... :stupid:

PostNapisane: 25 kwi 2010, 21:15 

Wbrew pozorom "kumatość" nie ma tu nic do rzeczy. W internecie panoszą się tacy ludzie, że człowiek regularnie zastanawia się czy to co napisała dana osoba to ironia czy po prostu dowód głupoty.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 467 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 32  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2