No właśnie,
Był już temat jak zestrzelić samolot, a ja chciałem się zapytać o coś innego. Zacząłem dość dobrze latać samolotami dwuosobowymi (F-15, ale głównie jednak Su-34). Dużo ćwiczyłem na Single playerze, zwiększając trudność botów. Udawało mi się całkiem sprawnie używać zarówno bomb jak i rakiet laserowych, siedząc samemu na obu miejscach w samolocie. Również udaje mi się niszczyć / unikać ognia z ziemi (AA). Mimo tego mam poważny problem z samolotami, które mnie atakują. Jedyna mapka, na której można sobie poćwiczyć walkę w normalnej sytuacji bitwy to Operation Clean Sweep. Tutaj zazwyczaj pilotuję Su-34 MECków, a moim głównym przeciwnikiem jest bot w F-15. I tutaj jest problem, gdyż nawet jeśli jest to bot, nadal potrafi mnie zestrzelić i muszę się nieźle wysilać, żeby coś z tym zrobić. Na normalnych serwerach jest jeszcze większa młócka, bo masz szybsze samoloty myśliwskie i praktycznie cały czas masz kogoś na ogonie, więc skuteczność bombardowania celów na ziemi jest dość niska, gdyż koncentrujesz się na zgubieniu ogona, a gdy Ci się uda, to dostajesz nowego. Uniemożliwia to dostarczanie wsparcia oddziałom na ziemi, a nawet przypomina wabik na myśliwce...
Zazwyczaj to, co robię, to odpalenie wabików czy tam 'rozpraszaczy', a potem zrobienie kilku kółek, aby mieć przeciwnika na ogonie. Rzadko robię wzloty do góry, żeby spaść na wroga, gdyż wtedy rakiety łatwiej mnie dosięgają. Jednak czasami takie manewry mogą trwać dobre kilka minut i nic się nie zmienia, a zdolny pilot myśliwca potrzebuje nawet mniej czasu. A więc jaki jest Wasz sposób, aby zgubić ogon lub obrócić sytuację na swoją stronę, szczególnie, gdy pilotujecie bombowiec??
Pozdrawiam. FE4R
|