Teraz jest 28 lis 2024, 10:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 467 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 32  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy patch
PostNapisane: 28 kwi 2010, 20:57 

Chyba zaliczam się już do dinozaurów. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co oznacza słowo "nerfic", bądź "nerfić"?
Wybaczcie, ale nie nadążam. :roll:

PostNapisane: 28 kwi 2010, 21:18 

"osłabić"
w grach sieciowych opartych na skille cyferkowe (skutecznosc zalezy od doswiadczenia twojej postaci, czy tez od ilosci punktow, ktore przydzieliles na dana umiejetnosc, przyklady: mmorpg jak np eveonline, gdzie kolejny patch to kolejny nerf) bardzo przykre zjawisko... w grach wymagajacych skilla realnego (wiekszosc shooterow) mniej przykre, bo wystarczy przerzucic sie na inny typ/model broni

jakos nie widze zeby m60 bylo slabsze, z amunicja magnum na bliski dystans potrafie skosic 3-4 z biodra

PostNapisane: 28 kwi 2010, 22:14 

Mam podobne spostrzeżenia. dzisiaj cały czas zabijał mnie medyk snajper z m60 jedną krótką serią.

PostNapisane: 29 kwi 2010, 00:21 
Zbanowany

smieszy mnie to naprawde z tymi pukawkami->czesto dostaje w lep od med lub asfalta<-z odleglosci z ktorej sam musialbym przycelowac bedac snajperem, konkluzja: WTF! :stupid: dice/ea f00kin wake up!

PostNapisane: 29 kwi 2010, 00:57 

Konr_EMG napisał(a):
Wierz mi, ostatnio pograłem trochę z AN-94 z 4x celownikiem i niewielu medyków z M60, również z takimi celownikami, miało zbyt duże szanse.

Ale nie chodzi o to czy jak ich zobaczysz to mają szanse tylko o to, ze jak ja biegnę a na horyzoncie kampi gość z m60 to jedyne co powinien móc zrobić to mnie zespotować i tyle. Zamiast tego sadzi heda.

@adivxv ja tu nowy jestem to się nie znam ale ktoś kto ma konto na forum 2-3tyg raczej od noobów wyzywać nikogo nie ma prawa ;D

PostNapisane: 29 kwi 2010, 02:39 

AN-94 jak i AEK strzelam i strzelałem hedy snajperom w ogóle nie widocznym. Wystarczy umieć w to grać...
Często zabijam kogoś kogo prawie nie widzę niż kogoś kto mi wyskoczy z za rogu. Na duże odległości bez celownika z zoomem trafienie heda to skill a nie broń, bo 1dpi w prawo i heda nie będzie... jeden ruch myszką i kąt strzału tak się zmieni że trafie drzewko;P Gorzej jak ktoś lata z celownikiem optycznym lub zoomem 4x -.- to już nerwica łapie;d
Standard najlepszy'd

PostNapisane: 29 kwi 2010, 03:04 

Aryman napisał(a):
AN-94 jak i AEK strzelam i strzelałem hedy snajperom w ogóle nie widocznym. Wystarczy umieć w to grać...
Często zabijam kogoś kogo prawie nie widzę niż kogoś kto mi wyskoczy z za rogu. Na duże odległości bez celownika z zoomem trafienie heda to skill a nie broń, bo 1dpi w prawo i heda nie będzie... jeden ruch myszką i kąt strzału tak się zmieni że trafie drzewko;P Gorzej jak ktoś lata z celownikiem optycznym lub zoomem 4x -.- to już nerwica łapie;d
Standard najlepszy'd

Wszystko fajnie, ale z Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze kampisz - moge sie mylic. Headshotow tez za wiele nie zrobiles.

Co do celownikow, to popieram Cie w 100%!

PostNapisane: 29 kwi 2010, 04:33 

Cube, nie tyle co kampie. Bo gram prawie tylko na SDM, tam za bardzo szturmowcem nie da się kampić. Tylko że jak ktoś mi kogoś spotuje na drugim końcu mapy. I widzę czerwony znaczek, to oczywiste że stanę na chwilę i staram się wpakować magazynek:P

PostNapisane: 29 kwi 2010, 05:22 

Cóż an94 tak naprawdę strzela tak jak strzelał z tą różnicą ze leśne ssaki mają teraz trudniejsze życie bo bez problemu je się zdejmuje z tym zboostowanym zasięgiem.
Ale faktycznie nostalgicznie się robi jak się zdejmuje ze 100 kroków snajpera serią-banią bez zooma.Normalnie jak dręczenie kampiących usmc na pl4ckach.I właśnie an94<3 taki był i jest tylko że teraz jak kolo siedzi na drugim końcu mapy z kampą odległość go nie uratuje (on i tak nie trafi,obojętnie jaką fajną snajperkę dostał za punkciki).
I tyle.
A m60 jak było przepakowane tak jest co i tak nie przeszkadza bo 90% ludzi i tak nie umie z nim grac więc raczej problemu nie ma.
Tylko zastanawia mnie po co oni grzebią przy tym hardcore.To tak czy inaczej to tragedia, czasami zastanawiam się co myślą sobie ludzie którzy spędzają cały swój czas siedząc w krzaku grając* na tym trybie.
GL i CG osłabione - na +.Pały z tymi ostatnimi coraz bardziej zaczynały mnie wkurzać.

Za to mnie martwią dziwne zjawiska z kontrastem i jasnością. Czasami koleś którego normalnie bym zauważył bez trudu wyłania się jak duch nie wiadomo skąd. Ciekawe czy to mi się tak zdaje czy to dice coś namieszało.

* Trochę to na wyrost ale no cóż...

PostNapisane: 29 kwi 2010, 07:58 
Zbanowany

mam w glebokim powazaniu uwagi kolegow profesjonaslitow szturmowcow dotyczace snajperow <- napiszcie do dice/ea zeby usunela ta klase z gry<-lub przelknijcie to, ze istnieje ona w tej grze jako jej czesc, i przestancie plakac o snajperach kamperach itd itp -> chodzi o fakt: jesli bron piechoty, wsparcia, mechanikow, ma zwiekszony zasieg/bez celownika jeden z przedmowcow sciaga skillowe heady/w liczbie 177/246 na chwile obecna http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Aryman /, a bron snajperska ma obnizony zasieg <- to, czy jest to logiczne? czy ten fragment paCZa mial sens?

PostNapisane: 29 kwi 2010, 09:12 

nie chodzi kolego o klase recon i jej bycie lub nie, ale o jej ilosc, szczegolnie przykre w rush'u, gdy w druzynie atakujacej masz ~8 wookie. kapiszi?

PostNapisane: 29 kwi 2010, 09:19 

Zauważył ktoś lekkiego boosta M16, czy to tylko moje odczucie?

Grę w BFBC2 rozpocząłem 26 marca :).

PostNapisane: 29 kwi 2010, 09:48 

ja uwazam ze to kwestia przywyczajenia sie do danej broni... jak wbijalem platynke mg36 to z poczatku tez mi sie wydawalo ze kazdy ma lepsza bron niz moja... a po jakis 50 killach ogarnalem jak trzeba celowac i juz zaczelo sie super grac. z m60 bylo podobnie z tym ze mam o 20 tys strzalow oddanych mniej przy platynie. co do celownikow zwyklym to jednak jestem zwolennikiem reddot poniewaz te standardowe bardzo czesto zaslaniaja ponad pol ekranu, i jak namierzany gosciu zaczyna biegac na boki i tym podobne, a 90% graczy tak sie broni, to wtedy bardzo szyko traci sie goscia z pola widzenia. przy reddot o wiele wiecej widac. z kolei celownik 4x to dla takich szturmowcow/medykow snajperow -_-

PostNapisane: 29 kwi 2010, 10:09 

[Yossarian] napisał(a):
smieszy mnie to naprawde z tymi pukawkami->czesto dostaje w lep od med lub asfalta<-z odleglosci z ktorej sam musialbym przycelowac bedac snajperem, konkluzja: WTF! :stupid: dice/ea f00kin wake up!

Te bronie maja spory odrzut i bardzo czesto celujac w klate lub nawet w nogi, trafiamy w glowe. I tak, mimo tego, iz sam gram AN-94, wydaje mi sie, ze jest za mocne.

PostNapisane: 29 kwi 2010, 10:21 

dexide napisał(a):
Zauważył ktoś lekkiego boosta M16, czy to tylko moje odczucie?

Wydaje ci sie bo m16 wlasnie znerfili.Bazowe obrazenia na krotkim dystansie mial troche ponad 16 a teraz ma tylko 14.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 467 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 32  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2