Teraz jest 28 lis 2024, 18:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 maja 2010, 20:35 

To podaj ten odpowiedni shotgan i odpowiedni perk.

PostNapisane: 4 maja 2010, 02:29 

Amunicja magnum + perk do shotguna, gram z tym shotgunem, który był w podanym filmiku - istny miód! Snajperzy nie mają szans, myślę, że ten shotgun to chyba nawet lepsza broń od snajperki, nie trzeba tak precyzyjnie celować, co za tym idzie zwiększa się szybkość i mniejsza szansa że wrogi snajper nas dziabnie, w biegu również jest łatwiej bo wystarczy przycelować na oko. Grałem nim dziś cały dzień i już się boję myśleć, co będzie jak w nowym patchu trochę pogorszą tą broń, tak się przyzwyczaiłem :D

PostNapisane: 4 maja 2010, 02:53 

870tka FTW !

PostNapisane: 4 maja 2010, 08:55 

Gram mechem i w rushu/conquescie korzystam z shotgunow gdyz shotguny zapewniaja tej klasie jakiekolwiek szanse przezycia spotkania z asfaltami w kamizelkach czy medykami z m60. Dodatkowo, jak juz kiedys napisalem na forum, nic tak nie poprawia humoru jak zdziwienie na twarzy gorskiego wookiego gdy zostaje zdjety jednym strzalem z neostada na isla innocentes czy port arica.

Gdy jestem w druzynie atakujacej, biore m870 + ammo 12 mm + ammo magnum, gdy bronie: neostad + ammo 12 mm + dodatkowe naboje w 'magazynku' (ciezko mowic o magazynku w ns2000, ale wiecie o co chodzi). Polecam. 'Bedzie pan zadowolony'.

Granie wymaga precyzji i zimnej krwi.

Aha, uwazam ze zasieg strzelb - mimo iz zazwyczaj dziala na moja korzysc - jest daleko przesadzony. Doslownie.

PostNapisane: 4 maja 2010, 11:08 

Owszem jest przesadzone, ale za to jaka frajda :) Oczywiście tylko w roli posiadacza tej rury, sytuacja wygląda gorzej gdy to Ty jesteś ofiara.
Najbardziej mnie wkurzaja goscie latajacy z sajgami .. dla mnie to po prostu lamerstwo, z tego nawet nie trzeba umiec strzelac - podlatujesz bach bach bach w swiatlo przeciwnika (jesli nie trafisz to masz jeszcze pol magazynka na poprawke) i pozamiatane.
Takze strzelba owszem, ale nie pol automatyczna !

PostNapisane: 4 maja 2010, 12:00 

Musimy się cieszyć tą przesadą strzelb, bo zaraz kolejny patch wyjdzie, 'znerfują' te bronie i frajda zniknie...

Obrazek

PostNapisane: 4 maja 2010, 12:31 

Ja już mam 8 gwiazdek z 870-tki. Mi najbardziej pasuje granie mechanikiem. Co do amunicji to się nie kończy tak szybko jeśli umiesz przycelować dobrze a nie strzelasz gdzie popadnie. Trochę wkurza mały magazynek:)

PostNapisane: 4 maja 2010, 12:41 

kraicer napisał(a):
Najbardziej mnie wkurzaja goscie latajacy z sajgami .. dla mnie to po prostu lamerstwo, z tego nawet nie trzeba umiec strzelac - podlatujesz bach bach bach w swiatlo przeciwnika (jesli nie trafisz to masz jeszcze pol magazynka na poprawke) i pozamiatane.

Powiedzial gosc z 750 killi z granatnika, pozdro.

Probowalem z tym shotgunem z filmiku ale jak typ jest odrobine dalej to i tak trzeba 2 strzaly, zeby padl na 1 musi byc bardzo blisko i czesto te hity nie wchodza. Nie wiem czy to lagi czy ja tak zezuje, jeszcze poprobuje. Od fragow z shotguna bardziej mnie ciesza fragi z C4, wczoraj mi sie udalo rzucic C4 pod nogi 3 enemy jak biegli w moja strone i bach, pieknie polecieli. Albo jak sie uda wysadzic transporter z 4 osobami to jest frajda.

PostNapisane: 4 maja 2010, 13:48 

Cytuj:

Jak biorę rurkę to tylko tak gram, w ogóle traktuję "lajtowo" szotgany, wpaść odstresować się, iść na żywioł.
Nawet nie myślałem że ktoś sobie na to jakieś "techniki" obiera. :D :lol:

PostNapisane: 4 maja 2010, 15:00 

nolft napisał(a):
To podaj ten odpowiedni shotgan i odpowiedni perk.

870 + Ammo MAGNUM + (ten shotgun z plusem )
Świetnie mi się z nim gra ;)

PostNapisane: 4 maja 2010, 17:35 

KissTheFloor napisał(a):
Probowalem z tym shotgunem z filmiku ale jak typ jest odrobine dalej to i tak trzeba 2 strzaly, zeby padl na 1 musi byc bardzo blisko i czesto te hity nie wchodza. Nie wiem czy to lagi czy ja tak zezuje, jeszcze poprobuje. Od fragow z shotguna bardziej mnie ciesza fragi z C4, wczoraj mi sie udalo rzucic C4 pod nogi 3 enemy jak biegli w moja strone i bach, pieknie polecieli. Albo jak sie uda wysadzic transporter z 4 osobami to jest frajda.

Tak samo miewam, mimo że nie rejestruję w danym momencie laga to bywa, że koleś powinien oberwać, a nie pojawi się nawet krzyżyk, a czasem wydaję mi się, że nie trafiłem, a tu krzyżyk albo nawet kill.

Tak ogólnie mówiąc to ciekawy build, przynajmniej dowiedziałem się, jakie ma działanie amunicja slug, zawsze myślałem że tylko trochę zwiększa zasięg i nie próbowałem strzelać do oddalonych wrogów, a na tych z bliska zawsze lepiej mi się grało używając standardowej amunicji. Nieobkminiłem tylko jeszcze jak dobrze celować w pilotów/strzelców helikopterków, na dosyć sporo oddanych strzałów, tylko 1 siadł.

PostNapisane: 4 maja 2010, 19:42 

wałek z pociskami slug polega na tym że po wystrzeleniu nie lobuja ( a sniperki - tak ) wiec nawet jak niewidze snipera na końcu mapy używając "q" na ślepo można go namierzyć , a póżniej strzelać pod trójkącik i po sniperze .... coraz wiecej osób używa tych shotganów pump-action , bo w odpowiednich rękach są zabójcze , a i fajna zabawa

PostNapisane: 5 maja 2010, 00:07 

KissTheFloor napisał(a):
Powiedzial gosc z 750 killi z granatnika, pozdro.

Na 8 000 wszystkich, uwazasz że to dużo poswiecajac gre szturmowcem w 70% ? Czasem to jedyne alternatywne wyjście gdy gosciu kampi w jakims budynku, nie rozumiem porownania.

KissTheFloor napisał(a):
Probowalem z tym shotgunem z filmiku ale jak typ jest odrobine dalej to i tak trzeba 2 strzaly, zeby padl na 1 musi byc bardzo blisko

Celuj w głowe.

Cytuj:
Jak biorę rurkę to tylko tak gram, w ogóle traktuję "lajtowo" szotgany, wpaść odstresować się, iść na żywioł.
Nawet nie myślałem że ktoś sobie na to jakieś "techniki" obiera.

Tym samym wk***wiać innych...

PostNapisane: 5 maja 2010, 23:31 

To ja chyba gram w jakąś inną wersje BF'a. Dziś pograłem większość czasu 870 + slug + magnum i masakra. Z 1-3 metrów naboje przelatują przez przeciwnika, nic mu nie robiąc, trzeba mieć farta żeby ustrzelić kogoś z bliska :) Łatwiej już z kilkunastu metrów kogoś tafić wtedy owszem 1 shot = 1 kill.

PostNapisane: 6 maja 2010, 09:11 

raptoR_rage napisał(a):
To ja chyba gram w jakąś inną wersje BF'a. Dziś pograłem większość czasu 870 + slug + magnum i masakra. Z 1-3 metrów naboje przelatują przez przeciwnika, nic mu nie robiąc, trzeba mieć farta żeby ustrzelić kogoś z bliska :) Łatwiej już z kilkunastu metrów kogoś tafić wtedy owszem 1 shot = 1 kill.

Te przelatujące naboje przez gości z paru metrów wyglądały tak? :
http://www.youtube.com/watch?v=erZPhcwk ... r_embedded

Poczytajcie sobie to info i wprowadźcie poprawki w plikach .ini
http://badcompanytwo.pl/372/kompensacja-opoznienia/

jedna uwaga !

Te dwie linijki co trzeba dopisać powinny być zmodyfikowane, autor podaje :
Cytuj:
SettingsManager.floatSet GSDefaultLatencyCompensation 0.0450000
SettingsManager.U32Set GSInterpolationTime 45

A my podczas wpisywania powinniśmy je zmodyfikować w/g własnego pingu jaki najczęściej posiadamy na serwerach podczas gry.
Ja u siebie wpisałem tak:
SettingsManager.floatSet GSDefaultLatencyCompensation 0.1450000
SettingsManager.U32Set GSInterpolationTime 145

Grałem wczoraj niezbyt wiele więc nie jestem w stanie sprawdzić na ile to pomogło ale wydaje mi się że było trochę lepiej niz bez tego wpisu.

pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2