Teraz jest 28 lis 2024, 10:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 maja 2010, 10:14 

Witam, proponuję podzielić się metodami wykorzystania wykrywacza ruchu, który posiada recon.

Wczoraj trochę z tym pograłem jako "assault recon" (kochane G3 :) ) m.in. na serwerze G4G i powiem że oprócz typowego defensywnego wykorzystania dla recona, to cudo sprawdza się świetnie w ofensywie.
Rzucamy detektor trochę przed siebie i wtedy wszyscy z drużyny wiedza gdzie czai się wróg. Prawie jak wallhack :D Swietnie się to sprawdza w połaczeniu z APC - rozgarnięci operatorzy walą po ścianach i nie dają szansy wrogim inżynierom. Podobnie zresztą piechota - zawsze rzucamy przed siebie i w ten sposób można posuwać się do przodu. Najważniejsze żeby mieć paczuszki z ammo, bo detektowy szybko się kończą.

Podobnie z obroną mcomów - świetna rzecz - dwa takie i spory teren wokół mcoma jest pokryty, nie ma siły żeby się coś prześliznęło.

PostNapisane: 6 maja 2010, 10:26 

Zgadzam się z przedmówcą że Motion Sensor jest bardzo pomocny w walce, po za tym uchroni przed ciosem w plecy z kosy:-) do tego punkty wbijają się bardzo ładnie :-)
Rzucanie na m-coma przy ataku jak i przy obronie :-), w większe skupiska wroga (nagle na mapie pojawia się 5-10 celów) miła zabawka :-)

PostNapisane: 6 maja 2010, 12:43 

Ehhh ? dopiero teraz zauważyliście że z tą cudo-kulką można offensywnie atakowac ?

Cudokulka - jak ją masz Rconem i jej nie używasz to nie jesteś rconem i tyle .
Defensywnie to raczej nie potrzebujesz jej jeśli kampisz xxx KM od swoich
Jeśli jesteś bliżej akcji to żucaj przed swoich to chyba logiczne , chociaż wielu ludzi nawet nie zwraca uwagi na radar :roll:
No a jak atakujesz to lepiej wziąć coś innego niż snipe + luneta , ładnie można rushować VSS + kolimator , tyle że amunicja szybciutko znika
Dokańczając to zdanie - jak atakujesz to walisz kulki przed siebie lub w potencjalne miejsce gdzie by mógł być wróg

Nie widze chyba sensu tego tematu , Taktyka na kulke ? Rzucaj nią w dobre miejsca i tyle taktyki . Niestety w bc2 nie ma takich fajnych bugów jak 2142 , że przyczepiasz Skanery otoczenia do swojego Drone i latasz z takim Mini UAV :D

PostNapisane: 6 maja 2010, 12:53 

W sumie masz racje, taktyka to za dużo powiedziane, chodziło o zwrócenie uwagi ludziom, że bardzo sie to przydaje. Niewiele osób z tego korzysta, pewnie dlatego że niewielu reconów jest blisko frontu.

PostNapisane: 6 maja 2010, 13:01 

ponton napisał(a):
Niewiele osób z tego korzysta

a skąd Ci to przyszło do główki?
Nie spotkałem jeszcze chyba rcona, bez porozrzucanych w koło czujników...
Z mojego doświadczenia dodam tylko że nie trzeba konkretnie gdzieś rzucać, przed siebie czy gdzie tam kto chce, ale jak się wie mniej więcej gdzie wróg bedzie się chciał przedostać można zasadzić jedną, dwie, tak po prostu profilaktycznie i iść dalej, wróg jak usłyszy pikanie to zacznie zaraz węszyć w koło rozkojażony i na pewno trochę go to spowolni.
Przy mcomie też dobrze walnąć zawsze się zastanowi czy iść dalej, bo może być czapa.

PostNapisane: 6 maja 2010, 13:04 

Na HC rzucanie "ruchałki" nie jest takie pomocne. Jedynie jak gdzieś campimy to możemy nasłuchiwać czy kulka daje znać.

PostNapisane: 6 maja 2010, 13:19 

xagon napisał(a):
ponton napisał(a):

Nie spotkałem jeszcze chyba rcona, bez porozrzucanych w koło czujników...

No nie wiem ja często spotykam :P i to na polskich serwach, wczoraj grałem przez chwile asfaltem i za plecami miałem 2 włochaczy i ani jednej czujki nie widziałem :-) ale masz racje "taktyka; to za mocne okreslenie :-)

PostNapisane: 6 maja 2010, 13:25 

xagon: chodziło mi o to ze niewiele osób wykorzystuje czujki w ofensywny sposób. Najczęściej siedza gdzieś z tyłu i walą e snajperek. Ja bardziej wolę "aktywnego" recona :)

Poza tym jak rzucisz drugą czujkę, to pierwsza znika.

PostNapisane: 6 maja 2010, 14:50 

Rzucanie kulki w obronie przed kosą, owszem ma sens, jeśli wiemy, że wróg podejdzie nie później jak za 20 sekund (mniej więcej tyle trwa działanie MS). Dodatkowo, jak rzuci się drugą kulę z rzędu, to pierwsza znika.
Na HC raczej nieprzydatne, bo trzeba wyświetlić sobie mapę przed oczy, żeby zobaczyć gdzie kto się znajduje, a na to zwyczajnie nie ma czasu.

PostNapisane: 6 maja 2010, 15:01 

Dokładnie na HC nie ma sensu ani czasu na sprawdzanie na mapie gdzie kto jest :-) ale jak gra się z mapa to już inna sprawa :-) po za tym rzucanie pod nogi w obronie przed kosą to tylko na nielicznych i małych mapach bo na dużych szkoda marnować kulkę, raczej ofensywna kulka wtedy pomaga "Twoim" i zdaje rację bytu :-)

PostNapisane: 6 maja 2010, 15:04 

czujniki ruchu działają na hard core xD tak samo jak na normalu ,z tą różnicą ,że na hc jak usłyszymy pikanie otwieramy mapę i na niej widać przeciwników, więc jest tak samo przydatne na normalu jak i na hc , mi nie raz na hc pomagało kiedy przeciwnik chował się za ścianą ja podkładałem po 2 stronie c4 i po sprawie.

PostNapisane: 6 maja 2010, 16:15 

To zalezy bo niektore servery hc maja w opcjach sledzenie po mapie i jak spotujemy czy wlasnie kulka to wciskamy "m" i mamy mape na ktorej wszystko widac

PostNapisane: 6 maja 2010, 18:13 

redd83 napisał(a):
To zalezy bo niektore servery hc maja w opcjach sledzenie po mapie i jak spotujemy czy wlasnie kulka to wciskamy "m" i mamy mape na ktorej wszystko widac

Tyle, że mapa zajmuje prawie połowę ekranu, więc na dłuższą metę jest mało użyteczna.

PostNapisane: 6 maja 2010, 20:30 

Mi tam bardziej podoba się automatyczny,jednak jak ma się takiego recona to wygrywasz od razu.

PostNapisane: 6 maja 2010, 20:32 

nolft napisał(a):
Mi tam bardziej podoba się automatyczny,jednak jak ma się takiego recona to wygrywasz od razu.

Weź się jaśniej wysławiaj bo czasem jak coś napiszesz to nie wiem czy śmiać się czy płakać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2