gabcio napisał(a):
sprawdzie jak leci ranking bc2 na xf ->
http://www.xfire.com/games/bfbc2/Battle ... Company_2/ a jezeli i to was nie przekonuje ze gra traci z dnia na dzien to wbijcie na glowna strone xf i sprawdzcie ilosc godzin w jaka ludzie poswiecaja na bc2 to powoli to sie zbliza na sam koniec
Prawdę mówiąc nie wiem co ten wykres miał udowodnić? Statystyka oparta na małej ilości danych jest o kant d.. rozbić. Równie dobrze może to świadczyć o spadku popularności xfire wśród graczy w BC2. Poczekajmy z rok i porównajmy z innymi tytułami, które wyszły w tym roku - MW2, Flash Pointem 2. IMO gra się spokojnie obroni.
Nie powinno nikogo dziwić, że po okresie fascynacji nowością ilość graczy w sieci zmaleje. Tak jest i będzie z KAŻDĄ nową grą. Potem popularność długo utrzymuje się na podobnym stałym poziomie z niewielkimi wahaniami wynikającymi ze zmian cen gier w sklepach, nowych patchy, map, itp. Znaczący spadek popularności obserwuje się dopiero wtedy gdy gra zyska atrakcyjnego konkurenta i gracze odpływają do nowego tytułu.
BTW. Jeśli o mnie chodzi nie miałbym nic przeciw gdyby serwery BC2 troszkę się wyludniły. Łatwiej byłoby się wbić na dobre serwery, grało by się z weteranami, zgranymi zespołami, mniej by było "dzieci neostrad" z wallhackami, kamperów... Same korzyści.
A to czy gra jest dobra czy nie. Kwestia gustu.
Nie jestem weteranem gier sieciowych. Grywałem raptem w Arma 1 i 2, próbowałem w CoD4 i teraz grywam w BC2. Jedno jest pewne. Do tej pory żadna inna gra nie wciągnęła mnie tak w rozgrywki sieciowe jak BC2. Mnie BC2 bardzo odpowiada ze względu na grywalność, dobre wyważenie między szybką akcją a elementami taktyki i skradanki, dynamizm rozgrywki, konieczność kooperacji w celu zwycięstwa drużyny, konieczność posiadania umiejętności doboru odpowiedniej broni i uzbrojenia w zależności od mapy i typu rozgrywki, szybkie zwroty akcji w trakcie rozgrywki i wiele, wiele innych.... Te zalety są tak duże, że dla mnie kolejny patch który coś tam poprawi lub popsuje nie wpływa w żaden znaczący sposób na ocenę gry jako całości.