Teraz jest 25 lis 2024, 23:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 216 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 maja 2010, 17:54 
Moderator forum

Liptonku a kto Ci każe tam grać ??
Masz tyle innych serwerów gdzie nie zwrócą uwagi na Twój brak kultury.

Dam Ci tylko jedną radę.

Graj tam, gdzie Ciebie nie znają :D

PostNapisane: 5 maja 2010, 19:05 

PAKA napisał(a):
Dobrze,że na G4G nie będę musiał już cię tolerować trolu.
Jak będziesz syfił na innych serwerach też Cię ścignę,masz jak w banku.
Na plackowe nawet nie wchodź,już masz bana.

Będziesz mógł teraz bezpiecznie wyjechać z bazy :lame:
A na plackowych nie mam bana. Zresztą na G4G mogę spokojnie wbić :> :omg: :omg:

ale jak to :(

PostNapisane: 5 maja 2010, 23:11 

LipToN Earl Grey napisał(a):

He wbić se i możesz
ale od razu jesteś wybijany.
Cytuj:
05:05-18:59:43 player.onKicked Nick: lipt0n Reason: Psuje atmosfere
05:05-18:59:43 player.onChat Server Says: Player lipt0n has been banned for Psuje atmosfere To: all
05:05-18:59:44 player.onLeave Nick: lipt0n
[/quote]

Guardian swoje zrobi. Testujemy na tobie listę banów oparta na DB.

PostNapisane: 5 maja 2010, 23:32 

wiciu napisał(a):
LipToN Earl Grey napisał(a):

He wbić se i możesz
ale od razu jesteś wybijany.
Cytuj:
05:05-18:59:43 player.onKicked Nick: lipt0n Reason: Psuje atmosfere
05:05-18:59:43 player.onChat Server Says: Player lipt0n has been banned for Psuje atmosfere To: all
05:05-18:59:44 player.onLeave Nick: lipt0n

Guardian swoje zrobi. Testujemy na tobie listę banów oparta na DB.[/quote]

Oczywiście nie na zbanowanym profilu ;)

PostNapisane: 5 maja 2010, 23:39 

Wypowiem się na temat 19 punktu dotyczącego latania helikopterem na publicznym serwerze.
Publiczne serwery na których gra wiele osób (rozumiem, że takie są serwery G4G) nie są miejscem, w którym ktoś powinien uczyć się latania "bo na pustym to nie to samo". Owszem, na pustym serwerze nie zabijesz 4 innych osób rozbijając helikopter w szarej strefie śmierci.

Bardzo trudno lata się teraz kiedy strzałki są tak szybkie, ale dobry pilot przy odrobinie szczęścia może spróbować uciec helikopterem do bazy i poczekać, aż strzałka zniknie (kilkukrotnie mi się to udało). Różnica pomiędzy dobrym i złym pilotem jest też na przykład taka, że przy namierzaniu i nieuchronnym zestrzeleniu podnosi maszynę do góry, tak aby na serwerze z FF nie zabić innych śmigłami (dobrze jest też wznosić się delikatnie podczas desantu żołnierzy). I nie wyskakuje pierwszy z helikoptera ratując swoje żałosne dupsko. I co najważniejsze - dobry pilot to mechanik, który powróci z maszyną do bazy, aby ją naprawić (chyba, że ma mechanika na pokładzie, a na serwerze nie jest włączony FF).

Najbardziej irytującym zachowaniem jest używanie helikoptera jako jednoosobowej taksówki, którą porzuca się w bazie przeciwnika, co czasami prowadzi do przejęcia maszyny przez wroga. Rozumiem, że nie zawsze znajdzie się chętny do lotu, ale na prawdę rzadko można usprawiedliwić tego typu postępowanie.

Ja sam trenowałem latanie na pustym serwerze i dzięki temu ludzie na TS "zaklepują" stery helikoptera, abym to ja go pilotował. Miło jest cieszyć się takim zaufaniem - tym bardziej, że jestem świadom jak wiele zależy od pilota. Myślę, że wielu osobom brakuje tej świadomości. Mam tu też na myśli przewagę, jaką może zyskać drużyna z dobrze pilotowanym helikopterem i w miarę ogarniętym strzelcem.

PostNapisane: 6 maja 2010, 09:54 

Uszyjemy z wiciem specjalne ubranko dla takich troli jak ty lipton.
Nie będziesz miał niezbanowanych profili.Zresztą nie będziesz sam.

PostNapisane: 6 maja 2010, 13:09 

@skypan
Owszem, nie nauczysz się pewnych nawyków dotyczących pilotowania, ale trudno jest tolerować sytuację, w której pilot nie potrafi poprawnie wystartować lub też rozbija helikopter o drzewo chwilę po starcie (przemilczę tutaj załogę, która często ginie razem z nim). Ja nie mówię, że każdy ma wzorowo latać, stosować uniki, podnosić maszynę przy desancie i uciekać do bazy by naprawić pojazd. Powinien próbować, ale serwer publiczny jak sama nazwa wskazuje jest miejscem gdzie spotyka się wielu graczy na różnych poziomach zaawansowania. Przy całej wyrozumiałości wynikającej z tego faktu należy jednak wymagać od gracza jakichkolwiek umiejętności, tak aby nie psuł rozgrywki innym.

Odpowiadając na pytanie dotyczące czasu bana na serwerze - z praktyki dot. moderacji rozgrywki na serwerze eGame najczęściej stosowane po kickach są rbany, czyli banowanie na okres danej rundy.

Jeśli dyskusja będzie szła dalej w tym kierunku proponuję wydzielić posty dot. pilotowania do odrębnego tematu, tak aby nie robić OT.

PostNapisane: 6 maja 2010, 13:42 

1) Doszedł nowy serwer w G4G -> MIXED MODE -> Szczegóły w 1 poście i na G4G.pl
Naprzemiennie gramy mapki Rush i Conquest po jednej rundzie. Kolejność mapek jest losowa na tą chwilę. Jeśli macie jakieś propozycje to walić na Forum serwera
2) Czas banów. Na tą chwilę były to czasówki rbany ze względów ograniczeń technicznych. Ja swoim adminom nie zezwalam na permy.
Ale czas banów drastycznie się wydłuży. Właśnie kończymy interface pod www dla Guardiana przez co .. bany tygodniowe czy też kilkudniowe będą doskonale działały.
Ale nie zamierzamy tworzyć taryfikatora kar. Każdy admin wypłaca na tyle na ile uznaje za słuszne.

PostNapisane: 6 maja 2010, 19:31 

Uszyjemy z wiciem specjalne ubranko dla takich troli jak ty lipton.
Nie będziesz miał niezbanowanych profili.Zresztą nie będziesz sam.

Tylko nie posikaj się ze szczęścia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ogarniaczu ty
Cytuj:
Gdyż w trybie CQ chodzi o przejmowanie flag

Cytuj:
Zadaniem trybu CQ jest przejęcie flag i
ich obrona

:stupid: :stupid: :stupid:

PostNapisane: 6 maja 2010, 21:37 

Czytając ten regulamin stwierdzam, że autor jest kompletnym debilem.

PostNapisane: 7 maja 2010, 01:52 

komar(poland) napisał(a):
Czytając ten regulamin stwierdzam, że autor jest kompletnym debilem.

Don't hate the player, hate the game.

Wnioskuję z poziomu posta, że możesz nie skumać, więc mała podpowiedź na wszelki wypadek.

PostNapisane: 7 maja 2010, 17:42 

13) Nie spotujesz ?(klawisz Q)- KICK/BAN
14) Nie rzucasz apteczek, nie używasz defibrylacji -> BAN
15) Nie zaopatrujesz w ammo ?-> KICK/BAN
16) Nie wspomagasz czujnikiem ruchu ? - KICK
18) Nie naprawiasz pojazdów jako mechanik - Kick

Dla mnie to jest furtka dla pseudo adminów którzy dostaną władze na serwerze. Takie rzeczy wymuszać i karać banami na publicznym serwerze napiszę jeszcze raz trzeba być debilem.

PostNapisane: 8 maja 2010, 12:44 

Regulamin został sporządzony przez graczy + podrasowany przeze mnie. Mogę być dla ciebie debilem. Nie ma problemu. Ale nie chce cie widzieć na tych serwerach. Mam nadzieję że dasz sobie spokój. I mam nadzieję że nie grałeś na G4G. Bo trąciłoby to nieco hipokryzją.
Masz podobno 30+ o ile profil nie kłamie, ale tekstów o władzy "władzy adminów" po takim kolesiu się nie spodziewałem. Tak wypowiadają się przeważnie nastolatki. Nie mam zielonego pojęcia jaka jest ta wasza scena BFa. Nie mam zielonego pojecia jak wy zarządzanie swoimi serwerami i jakie macie zasady. My prowadzimy serwery FPSów od wielu wielu lat i nie mamy zamiaru zmieniać tego co się sprawdziło.. nie będziemy równać w dół. Jeśli chcesz komar sobie "poszczelać" (błąd celowy) polecam takie gry jak. darmowy Warsow albo choćby Quake Live. Tam nacisku na styl gry nie ma żadnego. Liczy sę celowniczek i FRAG. Serwerów z PL w nazwie jest całkiem sporo. I dobrze. A zresztą.. i tak komar nie zadałeś sobie trudu przeczytania całego wątku od poczatku. A jesli nawet przeczytałeś..to pewnie nic z tego nie zrozumiałeś. Wypowiadałem się tam co nieco na temat regulaminu.

UPDATE:
hehe.. jednak masochosta komar grał na naszych serwerach. Nawet 9 razy się łączył od czasu kiedy zliczamy connecty. :) Brawo komar.. coś ci powiem -> jeśli mi jakaś umowa nie pasuje .. nie podpisuję jej.

PostNapisane: 8 maja 2010, 17:43 

Cytuj:
Ale nie chce cie widzieć na tych serwerach

Obiecuję Ci że na pewno tam nie zawitam, a zapewne i tak już mam bana.
Cytuj:
ale tekstów o władzy "władzy adminów" po takim kolesiu się nie spodziewałem

A czy ja napisałem wszystkich adminów? Jaką masz pewność jaką osobę wybrałeś na admina ,zawsze trafi się jakaś Czarna owca która przy tych 5 punktach jest w stanie zbanować cały serwer. Jak mogę udowodnić, że stosuję się do tych pkt, mam ciągle screen shoty robić.
Cytuj:
hehe.. jednak masochosta komar grał na naszych serwerach. Nawet 9 razy się łączył od czasu kiedy zliczamy connecty

Niestety nie czytałem regulaminu jak łączyłem się z Waszymi serwerami , a jak widać chyba z moim zachowaniem i grą nie było problemu jeżeli łączyłem się 9 razy i nie wyłapałem kicka/bana bez znajomości tak obszernego regulaminu. Regulaminem zainteresowałem się po rozmowach z kolegami na mumblu.
Pozdrawiam

PostNapisane: 8 maja 2010, 19:49 

wiciu napisał(a):
Regulamin został sporządzony przez graczy + podrasowany przeze mnie. Mogę być dla ciebie debilem. Nie ma problemu. Ale nie chce cie widzieć na tych serwerach. Mam nadzieję że dasz sobie spokój. I mam nadzieję że nie grałeś na G4G. Bo trąciłoby to nieco hipokryzją.
Masz podobno 30+ o ile profil nie kłamie, ale tekstów o władzy "władzy adminów" po takim kolesiu się nie spodziewałem. Tak wypowiadają się przeważnie nastolatki. Nie mam zielonego pojęcia jaka jest ta wasza scena BFa. Nie mam zielonego pojecia jak wy zarządzanie swoimi serwerami i jakie macie zasady. My prowadzimy serwery FPSów od wielu wielu lat i nie mamy zamiaru zmieniać tego co się sprawdziło.. nie będziemy równać w dół. Jeśli chcesz komar sobie "poszczelać" (błąd celowy) polecam takie gry jak. darmowy Warsow albo choćby Quake Live. Tam nacisku na styl gry nie ma żadnego. Liczy sę celowniczek i FRAG. Serwerów z PL w nazwie jest całkiem sporo. I dobrze. A zresztą.. i tak komar nie zadałeś sobie trudu przeczytania całego wątku od poczatku. A jesli nawet przeczytałeś..to pewnie nic z tego nie zrozumiałeś. Wypowiadałem się tam co nieco na temat regulaminu.

UPDATE:
hehe.. jednak masochosta komar grał na naszych serwerach. Nawet 9 razy się łączył od czasu kiedy zliczamy connecty. :) Brawo komar.. coś ci powiem -> jeśli mi jakaś umowa nie pasuje .. nie podpisuję jej.

Obrazek

Już pominę sprawdzalność 90% punktów wymienionych w regulaminie.

2.3 “In-House” Ranked Server Rules

Public Ranked Servers and Private rented clan servers may introduce custom rules that apply only to their servers and which result in minor changes to gameplay. These “in-house” rules are allowed as long as they do not violate the conditions of use of a ranked server as determined by DICE and EA and as long as they are explicitly announced in the server description or on the loading screen, so that players joining the server are aware of them before they start playing.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 216 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2