Teraz jest 28 lis 2024, 07:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 maja 2010, 08:38 

Witam,
Nie znalazłem takiego tematu więc założyłem nowy.
Wczoraj zupełnie przypadkowo kumpel uświadomił mnie że są aplikacje które pozwalają na maxa shackować grę. Wczoraj nie wiedząc o tym że nie można wklejać linków z hackami (chyba nie zauważyłem tego w regulaminie) sorry za to jeszcze raz, wkleiłem link do programu w którym można ustawić wszystko począwszy od zaznaczania wszystkich (widać swoich i wrogów, są zaznaczeni i podane są odległości) do niewidzialności :/ Osobiście nigdy nie używałem takich zabawek. Po za tym kumpel mi powiedział że bardzo łatwo można używać takiego softu bez możliwości wykrycia przez innych. I nagle się okazuje że wcale nie jesteś imba pro graczem tylko chitem który widzi więcej niż inni a inni wogóle Ciebie nie widzą. I teraz pytanie czy na serwerach są jakieś aplikacje które wykrywają takich chiterów? Widziałem na forum temat z taka czarna listą. Skąd mamy pewność że koleś który zabija 30 a sam ginie 5-10 razy jest imba graczem i nie używa takiego softu. Jak można i po czym można zauważyć że kolo chituje?
Pozdrawiam

PostNapisane: 7 maja 2010, 08:57 

Od wykrywania i banowania jest program Punkbuster który instaluje się razem z grą i jest aktywny na większości serwerów. Ciągle powstają nowe cheaty i jakiś czas zajmuje punkbusterowi ich wykrycie także jest to nieustanna walka :) Nie zawsze ktoś mający 30fragow i 5 zgonów to cheater. Najczęściej to schowany snajper lub po prostu dobry gracz

PostNapisane: 7 maja 2010, 09:13 

Hackowanie i cheaty to plaga w multi.
Ja jednak zawsze wole wstrzymac sie z szybkim posadzeniem kogos o oszustwo na podstawie jednej lub dwoch rozgrywek.
Raz mi sie zdarzylo skonczyc rozgrywke ze statem 25/7 czy jakos tak, tylko dlatego, ze dobrze zaparkowalem swoj T90 i jechalem snajperow z armaty i karabinu masz.

Zobacz statystyki tego gracza, poobserwuj. Jesli oszukuje, to predzej czy pozniej wpadnie i PB go wylapie.

Niestety w BC2 nie ma spectatora, takze admin serwera - jako ostatnia deska ratunku - ma bartdzo utrudnione zadanie.

PostNapisane: 7 maja 2010, 09:20 

Nie chodzi o to że posądzam kogoś o chitowanie z wynikami 30/5 bo prawda jest taka że ja nie jestem imba graczem i dla mnie wyczochrać wynik 10/5 a gram reconem ale raczej ofensywa a nie campienie to dobry wynik :-) ale bardziej chodziło i o to czy są jakieś aplikacje które wspomagają nas w wykrywaniu :-) chitów. Skoro Punkbuster to robi to cool:-) ale czy samemu można to jakoś zauważyć? Bo macie racje po samej statystyce nie jesteś w stanie stwierdzić czy to imba czy chiter :-)

PostNapisane: 7 maja 2010, 09:36 

Nie przejmować się - wczoraj z duża dozą prawdopodobieństwa natknąłem się na cheatera z pistoletem maszynowym który zabijał wszystkich jednym pojedynczym strzałem. Nie pomagały ataki grupowe na tego jednego gostka, granaty, karabiny maszynowe, granatniki. Atakowało go 4 osoby na raz z różnych stron, wielokrotnie. Facet zabijał wszystkich.
Nie przejmować się - skoro go to bawi niech sobie gra aż w końcu kiedyś dostanie bana.

Za to jaka to przyjemność zaciućkać w końcu takiego gostka -trzeba było widzieć tą radochę ludzi w grze. Udało się jak podciągnęliśmy jeszcze Bradleya. W końcu padł.

Specjalnie się nie chował - praktycznie zawsze był w tym samym miejscu. Nikt mi nie wmówi że w tej grze ktoś może mieć aż takiego skilla. To nie BF2.

A to że ktoś mnie zabija w środku dymu strzałem w główkę, widzi mnie i strzela do mnie z miejsca z którego przy normalnych ustawieniach grafiki w tej grze nie miałby prawa mnie widzieć - to już norma.

PostNapisane: 7 maja 2010, 09:39 

Chyba masz racje trzeba takich kolesi olewać a jak się looknie że chituje to dopaść go tak jak mówisz w większej grupie :-) szkoda że Punkbuster nie wycina od razu takich gości :-) thx za odpowiedzi myślę że temat do zamknięcia :-) Chociaż po przeczytaniu co taki program potrafi trochę spada chęć grania ale tylko trochę :-)

PostNapisane: 7 maja 2010, 09:40 

Gwain napisał(a):
Nie chodzi o to że posądzam kogoś o chitowanie z wynikami 30/5 bo prawda jest taka że ja nie jestem imba graczem i dla mnie wyczochrać wynik 10/5 a gram reconem ale raczej ofensywa a nie campienie to dobry wynik :-) ale bardziej chodziło i o to czy są jakieś aplikacje które wspomagają nas w wykrywaniu :-) chitów. Skoro Punkbuster to robi to cool:-) ale czy samemu można to jakoś zauważyć? Bo macie racje po samej statystyce nie jesteś w stanie stwierdzić czy to imba czy chiter :-)

Kazdy chyba sie spotykal z dziwnymi zachowaniami innych graczy. Mialem kilka przypadkow, gdy grajac pompa, wpakowalem z przycelowania kolesiowi 4 kule w glowe z 5 metrow (nie widzial mnie), troche nim szarpnelo, chlusnela krew i radosnie strzelal ze swojej snajperki dalej. Inny znowu tylko reagowal na headshoty - strzaly w korpus - nawet caly magazynek AKS z ammo magnum, nic mu nie robily. Sytuacji takich pewnie spokasz jeszcze wiele. Pozniej czasami znajduje sie delikwentow na PPBans.

Kill cam czasami pomaga, jesli jest wlaczony (sa serwerach HC raczej zadko, jesli w ogole). Mozna tez nagrac czitera ktory jest w Twoim zespole - byl filmik zamieszczony na forum na ktorym koles robil bardzo szybkie zwroty dokladnie w kierunku, w ktorym znajdowal sie przeciwnik.

No coz, graj na serwerach na ktorych jest PB i jedyne na co mozemy liczyc to czeste aktualizacje PB. I nie denerwuj sie z powodu frajerow :-)

PostNapisane: 7 maja 2010, 09:44 

Gwain napisał(a):
(...)ale czy samemu można to jakoś zauważyć? Bo macie racje po samej statystyce nie jesteś w stanie stwierdzić czy to imba czy chiter :-)

Na pewno można zauważyć jak ktoś używa aimbota (cheat który celuje za gracza, czyli on naciska spust, a program mu kieruje celownik automatycznie na przeciwnika). Na tym filmiku wyraźnie to widać: KLIKMYCHĄ Inne cheaty są raczej trudniej wykrywalne przez zwykłego gracza. Można się domyślać że coś jest nie tak ale pewności mieć nie można.

PostNapisane: 7 maja 2010, 12:01 

Gdyby była opcja SPECTACOR i nagrywanie dem to o wiele łatwiej byłoby adminom pojedynczych serwerów wyłapywać cwaniaków, co do PB to są prywatne czity, których on nie wyłapie bo dbają o to koderzy robiąc aktualizacje.

PostNapisane: 7 maja 2010, 12:31 

Dokładnie heheh rozpętałem tym tematem na innym forum :-) ale tak na poważnie skoro nie ma 100% możliwości wyłapania chitów to trzeba po prostu się do tego przyzwyczaić i liczyć na to że ludzie z którymi grasz nie będą ściemniać :-) Swoja drogą nie miałem pojęcia że tak można hackować grę (może dlatego że jedynym sieciowcem w jakiego grałem do tej por to WoW a tam się tak nie da :-))

PostNapisane: 7 maja 2010, 13:06 

Gwain napisał(a):
wkleiłem link do programu w którym można ustawić wszystko

Jezeli to instalowales, to lepiej odinstaluj, oproznij kosz, sformatuj dysk a najlepiej kup nowy i zainstaluj windowsa i BF na nowo bo jak PunkBuster po aktualizacji wykryje jakiegos hacka u ciebie to dostaniesz Global Bana i juz sobie nie pograsz w Battlefielda.

Hackerow trudno jest wykryc, bo na dobra sprawe mozna czasami strzelac na slepo w pomaranczowe trojkaciki i zaliczyc jakiegos headshota z d..py. Wiec dziwne kile nie sa dowodem. Wynik K/D 30:5 tez niczego nie dowodzi - w jednym meczu. Ale jezeli ktos ma kill ratio > niz 5 to nie wierze, ze gra uczciwie. Czasami najlepszy pro gejmer laduje w dupiastej druzynie i dostaje lanie co mu psuje statystyki.
Zdarzylo mi sie zginac od noza snajpera, ktory siedzial na gorce na Port Valdez a ja bylem na drugim koncu mapy ale nie wiem czy to czit czy bug.

PostNapisane: 7 maja 2010, 13:37 

No co ty nie instalowałem bo ja nie hackuje to zabiera fun z grania, jak jestem noobem to robię jako mięcho armatnie i dostaje bęcki jak się sam nauczę grać to będę innych noobow klepał :-) Po za tym akurat to co wkleiłem to jest płatne więc to już wogóle porażka że takie aplikacje są pisane i jeszcze każą sobie za to płacić miesięcznie. Tylko chciałem zwrócić uwagę na fakt że takie rzeczy są możliwe bo jak napisałem wcześniej jest to mój pierwszy BF i nie wiedziałem ze tak to działa :-( Idąc myślami za WoW-em gdzie takie rzeczy są niedopuszczalne myślałem że tak jest ze wszystkimi sieciówkami.
Dzięki z rozwinięcie tematu ale chyba już wszystko jasne :-)

PostNapisane: 7 maja 2010, 16:45 
Zbanowany

Oprocz hackow/czitow takich tam jak programy, warto zwrocic uwage na nie fair play teamy/squady <- najczesciej 'klany':
tak ze dwa wieczorki temu, gralem na arice i pykalem gostkow z jednego klanu/sami pchali sie po lufe :lol: - snajperem bylem/, po pewnej ilosci killow, jeden z nich zmienil strone, wpakowal sie do mojej druzyny /nie respawnujac sie/ i po 2 szybkich wlasnych zejscia, zapytalem gostka dlaczego jeszcze sie nie wlaczyl sie do walki, odpowiedzial, ze gra caly czas dodajac smile, po kolejnej smierci /killowali mnie jego koledzy z 'klanu'/, zapytalem czy sa na tsie->no byli... pozeganlem sie ze wszystkim na serwerze i pozyczylem 'klanowi' lamerskiego Darz bor!

edit:
Mikolaj, jesli wszyscy kumamy/rozumiemy/ o co chodzi, to chyba jest w porzo/w porzadku/, no i tak po prawdzie to jest forum internetowe bf'a a nie j. polskiego dla zaawansowanych, bo chity czy inne mnie nie raza jak orty, w taki wyrazach jak np góra - ktorych na tym forum nie brakuje...

postaram sie jednak dla ciebie ;) i zaczne uzywac poprawniejszej/? /polszczyzny/

Ostatnio edytowano 7 maja 2010, 17:12 przez [Yossarian], łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 7 maja 2010, 16:51 

Ludzie! Piszcie poprawną polszczyzną, a jeśli już jest to taki problem, to przynajmniej nie kaleczcie jej jakimś "paczowaniem" czy "chitowaniem". Co to w ogóle jest za wyraz. Ni to cheat, ni czit. Można napisać: oszukuje, używa kodów, gra nieczysto, stosuje cheaty. Aż dziw bierze, że nikogo to nie razi podczas pisania posta.

PostNapisane: 7 maja 2010, 17:04 

Mikołaju nie denerwuj się. Internet rządzi się swoimi prawami i walczyć o poprawną polszczyznę na forach to walka z wiatrakami. I tak większość pisze tu w miarę z sensem i poprawnie (chociaż jest taki jeden mój ulubieniec który ani jednego ani drugiego przymiotu nie posiada).
Wracając do tematu też upierdliwą rzeczą jest statspading dość często spotykany zwłaszcza w niektórych klanach.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2