Teraz jest 17 lis 2024, 01:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 maja 2010, 12:40 

Logitech mx518 - polecam :) Kiedys mialem mx510 ale ja sprzedalem, bo przestalem grac w sieciowe strzelanki. Jednak wspominam ja swietnie (w zestawie z jakas szklana "podkladka"). Teraz grajac na 518 na szmaciance QCK Steelseries roznica jest az nadto zauwazalna w porownaniu do myszki microsoftu za pare dyszek. K\D ratio po zakupie skoczylo mi z 0,68 do 0,74 :) Moim zdaniem jest to roznica spora i zauwazalna w czasie gry. Wreszcie moge reconem grac normalnie i w duelach nie wkur*** sie na myszke ;D

PostNapisane: 7 maja 2010, 17:05 

Ile przycisków jest potrzebnych do sterowania śmigłowcem ?. Klawisze w sensie "FIRE" itp ? bo hm ja mam spust jak to każdy "joj" i niby jeszcze kolejne dwa ale sa liczone jako jeden zreszta sami zobaczcie.. Saitek ST-50
http://cokupic.pl/produkt/Saitek-ST-50.
Jeszcze została mi do kupienia jakaś mysz, taka za 60 zł jaka wczoraj znalazłem (bo sami ja podawaliście), teraz mam myche za 35 zl, i jeszcze słuchawki musze zakupić.. A klawa w sumie za " 10 zł " wystarczy :]

PostNapisane: 7 maja 2010, 18:07 
Zbanowany

klawiature ma okolo cztery lata/wytarta, ze hoHOho/ A4TECH /kosztowala ca 10-pln :lol: /, myszka GENIE -> tani chinczyk bez przewoda/, sluchawki SENNHEISER <- no tanie jednak nie sa :lol:

reasumujac: uzywam tego zestawu juz pare lat i jestem zadowolny - przyzwyczailem i wsio gra i buczy :thumbsup:

edit: zapominalem->latam we wszystkich bfieldach na myszy z calkowicie zmienionym ustawieniem samej myszy jak i klawiatury w powietrzy, na wodzie i pod oraz na ziemi... :twisted:

kupilem raz wypasiony joy za co 80euro, i... oddalem na drugi dzien :lol:

PostNapisane: 7 maja 2010, 18:29 

[Yossarian] napisał(a):
kupilem raz wypasiony joy za co 80euro, i... oddalem na drugi dzien :lol:

dlaczego ?

PostNapisane: 7 maja 2010, 19:12 

ten temat idzie chyba trochę złym torem
generalnie grać można chyba na każdym sprzęcie za 10 zeta lub za 1000 - chodzi tu bardziej o komfort grania niż o zwiększenie swojej skuteczności (tu najważniejszy jest trening)

a pytanie powinniśmy chyba zadawać nie jaki sprzęt, ale czym się kierować w doborze sprzętu, tu napotkamy na problem, że każdy ma inne preferencje, wielkość głowy - słuchawki, dłoni - myszka i klawiatura, zdolność wychwytywania dźwięków w słuchawkach

generalnie każdy poważny ma chyba świadomość tego, że za grosze nic dobrego nie kupimy - nie oznacza to wcale, że na tanim sprzęcie nie można dobrze grać

SŁUCHAWKI powinny mieć jak najlepszy dźwięk, powinny być lekkie, dobrze, jak ucho jest w środku, nie powinny nigdzie uciskać, to wszystko przy dłuższym graniu jest odczuwalne, musimy wybrać, czy chcemy słuchawki zamknięte, pół zamknięte czy otwarte w zależności ile dźwięków z otoczenia ma do nas dochodzić, trochę zbierałem i wybrałem senheiser hd555, innych nie chcę lub mnie na nie nie stać

KLAWIATURA podświetlenie jest błogosławieństwem, mocna i dynamiczna, bez chrobotających klawiszy, miałem g11 ale sprzedałem, bo nie mieściła mi się pod biurkiem, ale jest bardzo fajna, dla mnie ciutkę za małe klawisze, mam logitecha laptopową, świetna do pisanie ale do grania nie bardzo, cena to jakieś 60 zeta, ale jej nie polecam

MYSZKA w zależności od dłoni , świetne są obciążniki niezłe dpi ale bez przesady pow 1600 jest dla mnie zbyteczne, klawisz pod kciukiem też jest bardzo przyjemny, zmiany prędkości nie używam choć jest taka opcja, gram na g5 od 5 lat i w mojej dłoni leży bardzo naturalnie, inne mnie po prostu gryzą

to chyba tyle w temacie na tą chwile - tak do końca to nikt wam z tym nie pomoże, kierujcie się swoimi predyspozycjami

PostNapisane: 7 maja 2010, 20:00 
Zbanowany

odpowiadam na dwa ostanie posty:
gram kilka ladnych lat w bf'y... i, nie sprzet czyni zawodnika/pomijajac procki, ramy i grafy -> zwlaszcza w ciagu ostatnich 2 lat/ tylko zwykla rutyna, znasz mape, sprzet i do przodu... Osobiscie gram caly czas w bf42 dc i inne mody, caly czas! KOCHAM bf42! BC2, no taa, zajal mnie ciutke, ale bf42! RULEZ!

oddalem joy bo nie umialem nim nic zrobic... byl za dobry -> serio, pozostalem przy wlasnej konfiguracji myszy i kboarda... i tak mi dobrze ;)

PostNapisane: 7 maja 2010, 20:28 

[Yossarian] napisał(a):
oddalem joy bo nie umialem nim nic zrobic... byl za dobry -> serio, pozostalem przy wlasnej konfiguracji myszy i kboarda... i tak mi dobrze ;)

A pamietasz model ?

PostNapisane: 7 maja 2010, 20:35 
Zbanowany

wypasiony, jeden z najdrozszych wtedy, ca 1,5 y.ago...

PostNapisane: 8 maja 2010, 09:56 

http://www.microsoft.com/poland/hardware/gaming/productdetails.aspx?pid=102
Klawisze makro, podświetlenie, "ruchoma numeryczna".

Jestem z niej bardzo zadowolony, ale trzeba zaznaczyć, że przez długość spacji trzeba się uczyć na nowo używania prawego ALT i na początku jest to kłopotliwe, a obecnie bezproblemowe. Klawisze makro i profile, możliwość konfiguracji pod .exe dają ogromne możliwości.

http://store.razerzone.com/store/razerusa/en_US/pd/productID.169416100
Tyle o niej jest w necie, że jedynie zostaje dodać o istnieniu dwóch wersji na rynku.

Ps.
Sprzęt na nic jeśli nie ma się praktyki, albo w walce z zepsutymi HB też się nie przyda ;)

PostNapisane: 8 maja 2010, 14:33 

Czy taki zestaw z MX518 wart jest swojej ceny ?
http://allegro.pl/item1025905234_dla_gr ... dwojn.html

PostNapisane: 8 maja 2010, 14:46 

Podkładka to niewiem :P Ale myszkę sam mam identyczną i jest super, może nie jakaś 3000 dpi czy coś, ale wg. mnie i tak bardzo czuła oraz wygodna ;)

PostNapisane: 8 maja 2010, 17:49 

marol0v napisał(a):
Czy taki zestaw z MX518 wart jest swojej ceny ?
http://allegro.pl/item1025905234_dla_gr ... dwojn.html

No na pewno nie przeplacisz. Najtaniej nowa mx518 widzialem za 120zl chyba, wiec + podkladka i slizgacze (choc do szmacianki raczej sa niepotrzebne) to cena jest w porzadku.

PostNapisane: 8 maja 2010, 20:40 

Podkładka pod mysz jest wazna ? Ona chyba tylko sprawia ze myszka szybciej sie rusza, ale ja mialem nie jedna podkladke i nie raz sie denerwowalem bo co chwile mi sie przesuwala i co nie tylko.. wscieklem sie i schowalem... chodz nie wiem jak teraz...

PostNapisane: 8 maja 2010, 21:39 

Kup szmatke jakas "Kucyka" Qck i styknie. Mialem juz chyba wszystkie rodzaje podkladek czyu "rozne materialy" od twardych do szmat. Qck szmaciak nie dosc ze nie przyspiesza mychy to nie zdziera slizgaczy. Co do mychy lykaj DA Razera ale ta 1800dpi czyli pierwszy model. Nie ma to jak mysz optyczna (bo laser to 1 wielkie G)

PostNapisane: 8 maja 2010, 21:48 

Co do myszki to zamierzam kupić tą, "http://allegro.pl/item1014211563_dla_gracza_a4tech_x747_3600dpi_usb_antivibrate.html" myśle ze bedzie dobra, moze nie ma 7 przycisków ale mysle ze 6 wystarczy i 3600 dpi..

Miałem kiedyś opytka i podpadl mi i to bardzo i stwierdziłem ze od tamtej pory nigdy wiecej, mialem jeszcze do tego klawe optyczna, i bardzo przerywalo... a dalem za nie 200 zl..

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2