Teraz jest 28 lis 2024, 06:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 maja 2010, 06:35 

Ten wykrywacz ruchu na HC to jak ktos sie znajdzie obok niego to wydaje pikniecia. W sumie bez mapy ten co go polozyl wie ze ktos sie zbliza. Z tym ze te pikniecia slyszy osoba ktora sie skrada i w sumie dzieki temu nie raz dzieki temu zabilem wlasciciela magicznej kulki :p

PostNapisane: 7 maja 2010, 14:37 

Niewielu wie, że wystarczy siedzieć nieruchomo, kiedy usłyszymy "pikanie" kulki przeciwnika i nie pojawimy się na radarze.

nolft napisał(a):
Mi tam bardziej podoba się automatyczny,jednak jak ma się takiego recona to wygrywasz od razu.

Ja jednak wolę półautomatyczny,jednak jak ma się takiego meda to przegrywasz od razu :mrgreen: :stupid: Myśl -> pisz -> czytaj co napisałeś -> klikaj Wyślij

PostNapisane: 7 maja 2010, 20:26 

Cudokulka + C4 w odpowiednim miejscu + plus parę frajerów = Pure ownage :P

PostNapisane: 8 maja 2010, 05:32 

xagon napisał(a):
ponton napisał(a):
Niewiele osób z tego korzysta

a skąd Ci to przyszło do główki?
Nie spotkałem jeszcze chyba rcona, bez porozrzucanych w koło czujników...
Z mojego doświadczenia dodam tylko że nie trzeba konkretnie gdzieś rzucać, przed siebie czy gdzie tam kto chce, ale jak się wie mniej więcej gdzie wróg bedzie się chciał przedostać można zasadzić jedną, dwie, tak po prostu profilaktycznie i iść dalej, wróg jak usłyszy pikanie to zacznie zaraz węszyć w koło rozkojażony i na pewno trochę go to spowolni.
Przy mcomie też dobrze walnąć zawsze się zastanowi czy iść dalej, bo może być czapa.
Kulki użyłem kilka razy z ciekawości i doszedłem do wniosku że to patent dla samobójców Przecież wiadomo ze po każdym skopanym strzale nie siedzisz w miejscu A sygnał działa w dwie strony ty szukasz gościa do odstrzału a on ciebie. Nie wiem jak inni ale ja tak robię i po prostu tego patentu nie używam. I mam wrażenie że moje krótkie życie potrwa trochę dłużej niż w tedy kiedy używam kulek ale to moje skromne zdanie i bez obrazy. Pozdrawiam jednookich

PostNapisane: 8 maja 2010, 08:53 
Zbanowany

Kazda bron musi miec jakis protokol postepowania/wykorzystania, a wiec taktyke.

Grajac jako Wookie:
uzywam cudokulek na wszystkich serwach -> poniewaz podaja info o wrogu, nie interesi mnie czy moj team zaglada na mape czy nie/lepiej sie gra jesli tak/, to moj obowiazek jako gracza klasy recon/zwiad, tak jak spotowanie z 'oka'.

Jeszcze dodam: nie po to sa one, zeby kampic i se dupe przed nozykiem oslaniac, a zrobic pozytek dla zespolu, jest gorka, dom/przeszkoda w obserwacji wzrokowej/ UZYWAJ cudokulki! Moze uratujesz team mate... no i asysty ;). faktem jest, ze w zgielku i walce 'close combat' trudno ogladac mapke /hc/, ale w wielu sytuacjach, wiem, ze moja kulka pomogla, przynajmniej informujac dziekowo o bliskosci wroga <- co jest rowniez cholernie wazne dla kazdego gracza /wiedziec, ze przeciwnik jest blizej niz sie spodziewasz/ i moze prowadzic do podjecia, szybkiej akcji ataku, lub podwyzszenia ostroznosci.

Uwazam, ze cudokulka to bardzo silny atut ekwipinku recona <- a w sumie nawet podstawa, bo giwere mozesz zmienic/jest pelen arsenal/ natomiast kuleczki masz zawsze <- jedyny nie podlegajace wymianie element wyposazenia tej klasy.

PostNapisane: 8 maja 2010, 13:09 

Kuleczki są według mnie słabe, bo:
a)taka kulka wykrywa tylko przez parenaście sekund - jeśli gdzieś campimy, to w ogóle nie jest potrzebna.
b)są tylko 2, a rzadko kiedy jest przy nas amunicja/szturmowiec
c)jak słyszę, że mi coś pika, to od razu skapuję, że siedzi snajper, robię się czujny i go rozwalam :>

Ale w niektórych miejscach są przydatne:
a)kiedy gramy ofensywnie snajperem
b)kiedy zostajemy na tyłach wroga (wczoraj miałem taką sytuację :D - kilka razy uratowała mi życie)
c)kiedy musimy mieć dokładną pozycję wroga
d)przy obronie mcoma (+C4)

3 pierwsze wady, są dla mnie jednak decydujące, szkoda, że nie można kuleczki zmienić na jakiś inny gadżet, może w jakimś DLC się doczekam :)
Od biedy rzucić można

PostNapisane: 8 maja 2010, 15:57 
Zbanowany

Luky Luke napisał(a):
Kuleczki są według mnie słabe, bo:
a)taka kulka wykrywa tylko przez parenaście sekund - jeśli gdzieś campimy, to w ogóle nie jest potrzebna. najlepiej jakby nadawla 20min?! :lol:
b)są tylko 2, a rzadko kiedy jest przy nas amunicja/szturmowiec sa trzy od ostatniego patcha
c)jak słyszę, że mi coś pika, to od razu skapuję, że siedzi snajper, robię się czujny i go rozwalam :>

Ale w niektórych miejscach są przydatne:
a)kiedy gramy ofensywnie snajperem
b)kiedy zostajemy na tyłach wroga (wczoraj miałem taką sytuację :D - kilka razy uratowała mi życie)
c)kiedy musimy mieć dokładną pozycję wroga
d)przy obronie mcoma (+C4)

3 pierwsze wady, są dla mnie jednak decydujące, szkoda, że nie można kuleczki zmienić na jakiś inny gadżet, może w jakimś DLC się doczekam :)
Od biedy rzucić można no to juz jest przegiecie!

Wlasnie przez takich jak ty 'snajperow' tak nas oceniaja... gj mate! :stupid:

PostNapisane: 9 maja 2010, 22:39 

voodka napisał(a):
redd83 napisał(a):
To zalezy bo niektore servery hc maja w opcjach sledzenie po mapie i jak spotujemy czy wlasnie kulka to wciskamy "m" i mamy mape na ktorej wszystko widac

Tyle, że mapa zajmuje prawie połowę ekranu, więc na dłuższą metę jest mało użyteczna.

Tak przyjacielu...tylko ze na mape zerkasz moze przez max 5 sek..zeby sie zorietowac co sie dzieje w okolicy!!

PostNapisane: 10 maja 2010, 11:55 

Mi kulki przydają się najlepiej w półdystansie (do 50m za linią frontu):
dorzucam kulki w miejsca największej zadymy i nie dość, że pomagam teamowi, to sam widzę co pokazuje magiczna kula :)

Kula nie jest do siedzę 1000m od linii frontu na kulce jak na jajku i dla tego trwa tylko naście sekund i ją słychać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2