Cytuj:
EA powinno wydać patch wprowadzający ograniczenia na klasy. 2 wookie w drużynie wystarczyłoby w zupełności...
A ja bym tu jeszcze dodał że na takie mapy przy 2 wookich powinien być :
Jeden lekarz bo inni nie maja czasu podrzucić apteczki lub kładą tylko sobie jak ostrzeliwują z M60
Jeden asfalt z ammo, bo inni kładą tylko sobie i ostrzeliwują z daleka swoją czterdziestką pozycje wroga.
Dwóch inż. (jeden z gustavem i jeden z minami) , więcej gustavów nie potrzeba.
Generalnie takie rozumowanie jak część osób tu opisuje powinno się tyczyć gier (klanowych) a nie otwartych serwerów, takie
pobożne życzenia lub
pieprzenie w bambus.
We wszystkich klasach są gracze i bambusy; gracze i teoretycy; gracze i płaczki.
BFBC2 EA wydało taką a nie inną, z takimi a takimi możliwościami i każda osoba która zakupiła legalnie grę ma prawo grać tak by gra jej sprawiała przyjemność. Jeśli chcemy przejść na "wyższy" poziom trudności to zakupujemy serwer, ustawiamy hasło i ustalamy zasady.
EA nie dało możliwości wyszukiwania serwerów:
tylko dla wookich; asfaltów; medyków; inż. w proporcjach 5%; 10% 50% 100% itd.
Więc albo zgadzamy się z warunkami panującymi na serwerze lub zmieniamy serwer.
Gram wookim od dłuższego czasu i uważam że robię to OK ( w miarę możliwości jakie wooki dostał od EA)
-zawsze staram się nakładać mortala na m-comy w celu osłony/zniszczenia lub walnąć w jego okolice czujnik ruchu
-zawsze jeśli mam taką możliwość niszczę mortalem obce czołgi/pojazdy - uważam to za swój priorytet/obowiazek
-zawsze spotuję przeciwników
- zawsze jeśli tylko dostrzegę obcy UAV to albo go niszczę / spotuję jeśli jest w ciągłym ruchu na dużej odległości
-uwielbiam walkę odległościową z obcymi snajperami
-uwielbiam odległościowe rozwalanie m-comów z czołgów (nawet z ponad kilometra potrafię to robić) a wynik po takiej akcji na Arice tylko w pierwszej fazie wychodzi mi – ponad 600 gdzie przy okazji rozwaliłem jeden czołg z załogą. ( strzelanie odległościowe snajpera wchodzi w krew)
-jak widzę obce helikoptery to staram się go jak najszybciej „uziemić” czy snajperką, czy mortalem.
EA nie dało tej grze możliwości w grę na mapach tylko dla:
wookich, gdzie mapa jest ogromna a gra polega na wybiciu przeciwników bez ograniczeń czasowych czy konieczności przejmowania flag/m-comów
Asfaltów, ze sporą ilością kryjówek z których będą mogli rozgrzewać do czerwoności swoje czterdziestki
medyków, ze sporą ilością drzew które będą mogli ścinać z M60 wraz z obcymi medykami a punkty będą naliczane tylko za ścięcie drzewa wraz z obcym medem.
inżynierów gdzie na mapach będą pomykały stada pojazdów do których walić będą z gustavów, podkładać sterty min a „wiertarki” będą wymieniać na „młoty naprawcze” w celu szybszej naprawy.
A szkoda bo wtedy by było o wiele ciekawiej, mniej by było płaczków na forum że im wooki przeszkadzają grać tak jak im się podoba / im nie sprawia przyjemności granie w składzie z wooki. Wysłuchiwanie piep.... jak to będą się mścić na Wookich że są Wookimi.
Wookich ( czytaj – mnie ) natomiast wnerwia jak asfalt/medyk czy inż. uzbraja m-coma i zaczyna campić zaraz pod nim czekając na fragi, zamiast odejść i dać szanse wookiemu nałożyć mortala. ( 2 czy 3 mortale) na m-coma jest o 500 razy lepsze od asfalta siedzącego jak karaluch pod szafa przy m-comie.I tak zaraz ten „karaluch zginie przyciśnięty przez przewagę wroga lub od własnego mortala, do tego jest spora szansa że wooki załapie niepotrzebne -10 oczek a grupa -1 do ataku.
Gra BFBC2 ma „braki”/ niedociągnięcia ale granie w nią mają prawo wszyscy zarówno tych 30 wooki naraz na jednej mapie w trybie gorączki jak i 16 szarżujących lekarzy czy campiąchy asfaltów/inż. Nie popadajcie w paranoje że „JA” nie mogę grac bo on/oni mi przeszkadzają. W wyszukiwarce pojawiają się tysiące serwerów z czego xxx pustych, nie pasuje? to zmień serwer.
Pozdrawiam
Twój znienawidzony WOOKI