Widzę że mamy kolejnego wszech wiedzącego spamera... FAMAS ma jedną główną wadę, która wg. mnie bardzo utrudnia życie. Brak ognia pojedynczego. Na co komu burst, skoro mamy auto? To jest imo głupota, ale cóż. Jest bardzo celny, ogólnie ma mały recoil, ale czasami zestrzelić coś na dystanst kilkoma strzałami jest trudne (chociażby ze względu na właśnie brak ognia pojedynczego). Dla mnie to wygląda tak:
a) Pod względem praktyczności użycia (nie liczę unlocków - same karabinki medyków), czyli jak karabinek sprawdza się ogólnie:
1. AK-47
2. AK-101
3. FAMAS
4. M16A2
b) Pod względem celności ognia pojedynczego (nie koniecznie ze zmianą na poj. - wyjątek M16, bo trzeba przestawić):
1. M16A2
2. FAMAS
3. AK-47 / AK-101
c) Na bliskie dystanse (czyli spray w uliczkach):
1. AK-101 / AK-47
2. FAMAS
3. M16A2
Tak mi się najlepiej gra. L85A1 to śmieć i nie warto tego używać, biorąc pod uwagę arsenał jaki już dostajemy na początku. G36E szkoda znowuż opisywać, bo każdy wie, że to broń dla totalnego nooba i jedyne czego jej brakuje to autofire'a i autoaima - twórcy chyba zapomnieli zrobić w niej recoila i zmniejszyć damage (czyżby skopiowali plik odp. za zachowanie broni z PKM i dlatego to ma taką moc?). Dla mnie każdy kto bierze unlock jest głupcem (bo standardowe wymiatają - wyjątek karabiny wyborowe), a każdy z G36E i F2000 to już w ogóle jest totalnym no-skillem.
EDIT@Up:
I od kiedy M16 jest niemieckim karabinem?

Chyba pomyliło Ci się z HK 416 (znany też jako M416 z BF: BC2 chociażby), który to jest z Niemiec i jest na bazie M16.