Teraz jest 18 lis 2024, 09:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: cheaterzy
PostNapisane: 19 maja 2010, 21:01 

mam pytanie jak zglosic hackowanie podczas gry jakiegos gracza bo ostatnio np stalem sobie z kumplami w domku na pietrze a koles z dolu z pistoletu walil do nas przez podloge.. wiem ze tam na pbbans sie zglasza czy cos ale jak to szybko zglosic aby go wywalili ?? aha no i jesli nie ma zarzadzcy serwa??

Tytuł: Re: cheaterzy
PostNapisane: 19 maja 2010, 23:36 

Kod:
!raport Eleanor is better than me kick him admin!!!

Powinien zauwazyc.

PostNapisane: 20 maja 2010, 00:07 

podłogi nie zawsze są z żel betonu zbrojonego xD

PostNapisane: 20 maja 2010, 08:16 

a może mógł was widzieć "pośrednio", bo jeśli ktoś inny Cię zaznaczył, to koleś nie widział bezpośrednio, ale walił w okolice trójkącika (tylko proszę bez dwuznaczności ) ;)

PostNapisane: 20 maja 2010, 08:39 

zapewne byłeś podświetlony (sam często zabijam ludzi schowanych za "płotkiem" - wystarczy podświetlenie) - choć jakiegoś wallhacka też wykluczyć nie można - zbyt często spotykam sie w tej grze z "cudami" w stylu jeden gość znajduje mnie zawsze niezależnie od tego po której części mapy jestem i gdzie się resuje. Mam wrażenie, że systemy antycheaterskie nie są zbyt wydajne i łapią tylko jakieś starocia.

Ostatnio spotkałem sie z jak dla mnie legalnym cheatem - na serwerze grał sobie pewien polski klan (nie ich serwer). Po przeciwnej stronie kilku po mojej jeden z nich. Jakoś dziwnie wokół tego jednego ginęli wszyscy a on nie. Dawał kumplom znać gdzie jest i że tu znajdą łatwe punkciki do zdobycia. Dziwne bo większość z nich miała albo super refleks albo... dobre wspomagacze. Gość raczej robił wszystko aby przeciwnik go widział- kucał, wstawał, kręcił się w kółko, skakał... Nie napiszę jaki to multiklan - nie będę wywoływał kłótni (nie ma go w spisie klanów bfbc2 na tym forum). Od innych wymagamy gry fair, a sami jesteśmy z tego zwolnieni ?

PostNapisane: 20 maja 2010, 11:25 

Gdyby byl tryb speca, to by jeszcze lepsze jazdy byly.

PostNapisane: 20 maja 2010, 16:17 

nie lepiej olac?? nie raz trafila sie lajza ktora niszczyla zabawe,nie przejmuj sie taki smiec predzej czy pozniej zniknie sam:)) laseczki ci nie odbil, na hajs cie nie przekrecil nie ma sie czym przejmowac;))

PostNapisane: 20 maja 2010, 16:20 

wszystko fajnie ale tamten wspomniany przeze mnie koles jakos dziwnym trafem jechal fullauto z rexa ^^ i na dodatek po zabiciu mnie (ja go widzialem) to poruszal sie z niewiarygodna predkoscia :) aim jak nic :) i wh do tego ^^ poprostu nie ma gry doskonalej i zawsze znajdzie sie osoba ktora obejdzie zabezpieczenia pb :)

PostNapisane: 20 maja 2010, 17:54 

żebyś wiedział jak ja sie poruszałem jak kupilem nowa myszkę z 5700 dpi i zacząłem ekspyrementować - potrafiłem jednym krótkim ruchem dokonac obortu ( a może obrotów ) w takim tempie że sam praktycznie nic nie widziałem. Zaden problem ustawić sesnivity i rozdzielczość tak aby poruszać sie błyskawicznie - problem tylko jak to opanować - nie wykluczam, że sa takie osoby - teraz gram na 4200 dpi i przy 0,25 czułości myszy w grze.

mały offtop
aż strach grać z Rosjanami - patrząc na pbban aż sie tam roi od flag Federacji Rosyjskiej

PostNapisane: 20 maja 2010, 18:16 
Zbanowany

To chyba nie off top bo o oszukancach. :lol:
Gram bardzo czesto na ruskich serwerach, i... gra ich tylu, ze nie widze chitowania, lub to lamagi ze wspomagaczmi nawet :lol:

PostNapisane: 20 maja 2010, 19:28 

PavelZet napisał(a):
żebyś wiedział jak ja sie poruszałem jak kupilem nowa myszkę z 5700 dpi i zacząłem ekspyrementować - potrafiłem jednym krótkim ruchem dokonac obortu ( a może obrotów ) w takim tempie że sam praktycznie nic nie widziałem. Zaden problem ustawić sesnivity i rozdzielczość tak aby poruszać sie błyskawicznie - problem tylko jak to opanować - nie wykluczam, że sa takie osoby - teraz gram na 4200 dpi i przy 0,25 czułości myszy w grze.

mały offtop
aż strach grać z Rosjanami - patrząc na pbban aż sie tam roi od flag Federacji Rosyjskiej

ale dpi nie sluzy po to zeby szybko sie krecic ale po to zeby miec super jakosc...przy 5700dpi ustawiasz poprostu low sensa i masz majstersztyk...druga sprawa jest taka ze myszki laserowe robia coraz wyzej dpi dlatego ze przy low sensie jak chcesz zrobic szybki zwrot myszka szarpie,gubi sie...tak mialem przy 3200 na g9...na mambie bylo oka...ale nie dawalo sie ustawic low sensa w sterach..a w grze jak ustawilem to bylo ok,lecz gdy chcialem cos w opcja zrobic to znowu fast kursor...i g9x..i dpi i sensa mozna ustawic i to mnie cieszy:))

robilem male porownanie :

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

PostNapisane: 21 maja 2010, 09:07 

duży offtop now

już wiem do czego służy dpi :) - dzięki za teścik :)

jednak przy wysokim dpi i wysokim sensie zwrot wykonujesz dużo szybciej niż przy niskim dpi i wysokim sensie - taka zależność. Nie wykluczam że są osoby potrafiące ogarnąć coś takiego - ruch o centymetr pełen szybki obrót.

u mnie przy 4200 dpi w sterach myszy i 0,25 czułości w grze wychodzi realnie pi razy oko 1100 dpi (ale za to mam płynny, dokładny i dość szybki ruch kursora/celownika). Acha i 6 kropeczka czułości w systemie czyli sens 1:1. Podobno nie wpływa na grę ale u mnie wpływało - czemu nie wiem pewnie stery myszki coś namieszały.
Teraz muszę się tylko do tego przyzwyczaić - ręka nadal wykonuje ruchy jak na dawnej myszce z realnym dpi w grze w okolicach 650.

PostNapisane: 21 maja 2010, 09:45 

ogolnie jezeli masz stery myszy nie korzystaj z tych windowsa,mozesz poczytac w roznych art. duzo pisza ludzie z csa,zeby zostawic je,wylaczyc wygladzanie,przyspieszenie itd. tylko stery do myszki,ja gram na 5700DPI mam g9x i w sterach ustawione mam sens na 0, w bc2 nie ma tej opcji jak to bylo np. w BF2 ze mozna sobie ustawic indywidualnie czulosc do pojazdu,helki,samolotu i infantry....w bc2 jedna dla wszystkich dlatego moze sie przydawac komus jak gra na med-high sensie ustawic sobie 1500dpi i przeskoczyc na 3000dpi zeby sie szybciej obracac (np. w czolgu)...low sens+high dpi= super precyzja ale nie wszyscy potrafia tak grac,ja np. robie nie cale 300 na podkladce razer mantis speed ta podkladka ma 44cm szerokosci takze czesto musze myszka wracac ale aimowanie jest bardziej precyzyjne

PostNapisane: 21 maja 2010, 10:08 

dzięki za rady to jednak nie temat o myszkach a jak widzę mały offtop staje się tutaj tematem przewodnim -
IMO PB też powinien banować za zbyt wypasione myszki :wink:

Swoją drogą brakuje chyba podobnego tematu na forum - w stylu o myszkach na poważnie (nie chwalić się co mam).

PostNapisane: 21 maja 2010, 11:01 

PavelZet napisał(a):
Swoją drogą brakuje chyba podobnego tematu na forum - w stylu o myszkach na poważnie (nie chwalić się co mam).

O ustawieniu myszki i inne ciekawe rzeczy możesz znaleść w poradniku gracza Pchaj_Dywan KLIKMYCHĄ

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2