Teraz jest 12 gru 2024, 21:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 maja 2010, 21:41 

Witam wszystkich nowych graczy na forum battlefield.pl,wiekszosc z was nie odwiedza innych dzialow na ktorych mozna znalezc rozne poradniki,czesci z nich nie dotyczy tylko samego tytulu ale takze roznych ustawien,treningow itd. moj art. jest chyba jedynym na PL scenie dotyczacy aspektow tzw. aimingu czyli namierzania celow myszka,linkuje tutaj art. ktore pomoga wam poprawic ten aspekt w krotszym czasie jak sama gra na serverach,prosze pamietac o tym ze tylko trening ok. 2 tygodniowy z skupieniem moze przyniesc juz widoczne korzysci,nie jest latwy a czest strasznie nudny i ciezki,czasami mialem ochote zgniesc myszke:P ale koniec tego pitolenia zapraszam do lektury:

Aim trening by PchajDywan:

viewtopic.php?f=35&t=27988

na dole takze poradnik infantera topowego gracza sceny bfa Kayoshiego

stary poradnik aima + ustawienia myszki:

viewtopic.php?f=35&t=25871&hilit=aiming

ostatnio grzebalem i duzo graczy skillowych zagranicznej sceny CS`a wypowiadalo sie o takiej grze OSU w ktorej cwicza,oczywiscie pokazalem te gre mojemu koledze ze sceny bf2- Grubberowi ktory zamiescil o tym pare slowek:

viewtopic.php?f=5&t=33784

Pozdrawiam!

PostNapisane: 22 maja 2010, 14:17 

Przeskoczyłem z Battlefielda 2142 do Bad Company 2 i... trudno mi dobrze ustawić czułość myszki w ustawieniach gry. Może tam nie trzeba nic ruszać i należy bawić się ustawieniami w opcjach windows ewentualnie w Customizer od Razera? Mam DeathAddera. Myślę, że to ok dobry temat na to pytanie.

PostNapisane: 22 maja 2010, 14:24 

DreamerMann napisał(a):
Przeskoczyłem z Battlefielda 2142 do Bad Company 2 i... trudno mi dobrze ustawić czułość myszki w ustawieniach gry. Może tam nie trzeba nic ruszać i należy bawić się ustawieniami w opcjach windows ewentualnie w Customizer od Razera? Mam DeathAddera. Myślę, że to ok dobry temat na to pytanie.

Nie wiem jak w BF2142, ale mnie też wkurzała mycha (szczególnie wsteczna akceleracja). Zainteresuj się programem Mouse Fix - http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/0/473594.page . Zaznacz wyłączenie dwóch funkcji (NormalizeInput i NegateValue), powinno pomóc. Dodatkowo musisz wtedy pozmieniać ustawienia czułości w tej aplikacji. Przy mojej X7 na 2000-2500dpi używam takich ustawień
Kod:
 Sens: 2
Sens vechicle: 7
Jeep: 1
Air: 180
Obydwie opcje Disable zaznaczone

PostNapisane: 22 maja 2010, 19:34 

No ok tylko te ustawienia się resetują. :roll:

PostNapisane: 22 maja 2010, 19:36 

Dla mnie te porady co do aima są takie trochę... mało przydatne? Bo zdecydowana większość tematu to o ćwiczeniu refleksu w jakichś różnorakich gierkach nie wiadomo skąd. Chętniej poczytał bym więcej na temat wspomnianego może raz na początku podbicia i rozrzutu.

PostNapisane: 22 maja 2010, 23:48 

exoriou napisał(a):
Dla mnie te porady co do aima są takie trochę... mało przydatne? Bo zdecydowana większość tematu to o ćwiczeniu refleksu w jakichś różnorakich gierkach nie wiadomo skąd. Chętniej poczytał bym więcej na temat wspomnianego może raz na początku podbicia i rozrzutu.

widze ze juz wszystko sprawdziles i juz wszystko wiesz po statach jakie masz musisz byc na poziomie PRO wiec po co ci reflex i dobry aim,pewnie zabijasz spojrzeniem co?! :lol:

trafiasz na goscia z takim aimem:

http://www.youtube.com/watch?v=LCsDuq60yEU

i nie masz szans...zanim na niego nacelujesz koles sprzedac ci banie jedna seria..uwierz sa tacy!!! a pozniej to sie krzyczy ze haxy ma :stupid:

moja prosba do forumowiczow bardziej tych nowych: jezeli uwazacie ze wszystko wiecie bez sprawdzenia i potestowania to prosze sie nie wypowiadac w tym temacie,w gry FPS LAN/online gram od 1998 i zdobylem za czasow quake kilka 1 miejsca na lanie w moim miescie takze stazu mam blisko juz 13 lat i wiem co pisze

Ostatnio edytowano 23 maja 2010, 00:07 przez Dywan, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 maja 2010, 00:06 

DreamerMann napisał(a):
No ok tylko te ustawienia się resetują. :roll:

Po wpisaniu kliknij Apply? U mnie program działa bez zarzutu, raz wpisałem i nic się nie resetuje. Może masz ustawione pliki z folderu Moje dokumenty\BFBC2\ na Tylko do odczytu?

PostNapisane: 23 maja 2010, 00:15 

pewnie chodzi o to wlasnie ze nie dal kolega "do odczytu",wracajac do tematu: jezeli ktos planuje grac bardziej klanowo i chcialby pograc w ligach to musi miec stalowe nerwy i z miesiac pocwiczyc po 1h dziennie,ja kiedys prowadzilem sobie w excelu taki dziennik,cwiczylem 3 gierki i okazalo sie ze jak zrobilem wykres to moje treningi dawaly + przyrosty,tylko ze skoki nie byly wysokie...jak w zyciu powoli do przodu a za jakis czas wyniki przyjda same,nawet udalo mi sie po statach zauwazyc ze ratio w grze podskoczylo,lecz pozniej nerwowo nie wytrzymywalem juz tej sieki,strasznie nudno sie robilo:)

PostNapisane: 23 maja 2010, 20:27 

na co mi takie porady na temat ustawień myszki w grze/systemie/sterach myszy ... każdy ma swój styl grania i ustawień czułości myszki ... ja konkretnie należe do graczy typu " low sensitivity " potrzebuje 3-4 ruchów myszki aby obrócić sie postacią o 360 st w FPS-ie czy to bc2 czy cod4 , mw2 czy każdy inny shooter tak ustawiam .... wszystko zależy od stylu gry ja walcze na średnim dystensie ... niestety na krótkim przegrywam , bo brakuje szybkiej reakcji myszki , ale tak gram i raczej nic tego nie zmieni .... napewno nie poradnik jak sobie myszke ustawić żeby mieć lepszego "aim-a" :stupid: to jest tylko i wyłącznie "skill" a nie ustawienia ....

PostNapisane: 24 maja 2010, 16:49 

A gdzie tam jest napisane o tym na jakim sensie powiennes grac?

PostNapisane: 24 maja 2010, 17:48 

gladky napisał(a):
na co mi takie porady na temat ustawień myszki w grze/systemie/sterach myszy ... każdy ma swój styl grania i ustawień czułości myszki ... ja konkretnie należe do graczy typu " low sensitivity " potrzebuje 3-4 ruchów myszki aby obrócić sie postacią o 360 st w FPS-ie czy to bc2 czy cod4 , mw2 czy każdy inny shooter tak ustawiam .... wszystko zależy od stylu gry ja walcze na średnim dystensie ... niestety na krótkim przegrywam , bo brakuje szybkiej reakcji myszki , ale tak gram i raczej nic tego nie zmieni .... napewno nie poradnik jak sobie myszke ustawić żeby mieć lepszego "aim-a" :stupid: to jest tylko i wyłącznie "skill" a nie ustawienia ....

Jak Ci to do niczego nie potrzebne to daj sobie spokój z komentarzami w tym temacie. Kogoś to może zainteresuje i będzie czytał poradnik i komentarze. Graj sobie na takich ustawieniach jakie Ci pasują bo masz do tego święte prawo ale nie pisz komentarzy w stylu na co mi takie porady.

PostNapisane: 24 maja 2010, 21:37 

Ustawienia myszki + aim tak jest w tytule , ale powiedz mi sidh77 jak to jest możliwe , żeby poustawiać sobie tymi programikami z przed 4 lat myszke , aby lepiej strzelać .... programik do ćwiczeń - spoko , fajna sprawa , ale i tak lepiej ćwiczyć w samej grze , bo trzeba poprawke na ping brać , aby skutecznie trafiać ( zwłaszcza w ruchome cele )

sidh77 napisał(a):
Jak Ci to do niczego nie potrzebne to daj sobie spokój z komentarzami w tym temacie

komentuje , bo mam coś do powiedzenia .... niemożna na tym forum ??

PostNapisane: 25 maja 2010, 00:36 

gladky napisał(a):
Ustawienia myszki + aim tak jest w tytule , ale powiedz mi sidh77 jak to jest możliwe , żeby poustawiać sobie tymi programikami z przed 4 lat myszke , aby lepiej strzelać .... programik do ćwiczeń - spoko , fajna sprawa , ale i tak lepiej ćwiczyć w samej grze , bo trzeba poprawke na ping brać , aby skutecznie trafiać ( zwłaszcza w ruchome cele )

sidh77 napisał(a):
Jak Ci to do niczego nie potrzebne to daj sobie spokój z komentarzami w tym temacie

komentuje , bo mam coś do powiedzenia .... niemożna na tym forum ??

jestes tutaj od 3 miesiecy a wiecej napisales postow jak co nie ktorzy od 2007 roku :omg: a po twoich statach nie zauwazylem zebys mial cos do powiedzenia,przynajmniej nie w temacie trafiania przeciwnika :lol: zobacz jaka jest data tamtego postu,druga sprawa napisalem ze to jest stary poradnik..tutaj bardziej proponuje tylko cwiczenia na aima,dlaczego sa dobre? poniewaz raz na runde namierzasz typow max 50-80 razy,gdy runda trwa 20min?! podczas takiego reflexa badz innego programu,linku z mojego poradnika w ciagu 20 min jestes w stanie namierzyc cel jakies 1800-2200 razy...czy to cos daje?? alez oczywiscie,nasz skill rosnie podczas praktyki,skoro gramy przez 5 miesiecy po pare godzin dziennie wiadomo ze gramy co raz lepiej,ale szybciej i efektywniej bedzie jezeli dorzucimy taki odrebny program namierzania celow,po to zeby mozg i reka mogly zapamietac nie ktore ruchy i wprowadzic je jako cos stalego...to sie nazywa muscle memory, jeden z amerykanskich graczy csa napisal o tym artykul,chlopaki zrobili do tego nawet mapke,caly trik polega na tym ze cwiczy sie ruchy od srodka tarczy do pewnego miejsca wraca i znowu sie ten ruch powtarza,tak kilkadziesiat razy...po takich treningach muscle memory,gracze csa zauwazyli ze ich ruchy sa precyzyjniejsze i czesto automatycznie wykonywane bez wiekszego zastanowienia co daje szybsza reakcje ( szybszy aim )....to samo jest z reflexami,skoro my cwiczymy to codziennie nasz mozg rejestruje poszczegolne elementy i po jakims czasie wychodzi to nam coraz lepiej...taka umiejetnosc przeklada sie na gry FPS,gry RTS gdzie zdolnosc namierzania i klikania na punkt,przeciwnik,czy jednostke w grach RTS (strategie) jest bardzo wazna...linki o muscle memory:

http://www.youtube.com/watch?v=8MX5K5lvI4Q

Muscle memory w CSie

http://www.youtube.com/watch?v=6T3kyxvn ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=9dU9-fN1 ... re=related

Ostatnio edytowano 25 maja 2010, 09:26 przez Dywan, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 25 maja 2010, 06:26 

Poradnik jest ok. Sam kiedys gralem w Osu! i znam wielu mocno skillowych graczy regularnie w nia grajacych.

PostNapisane: 25 maja 2010, 10:40 

Ja kompletnie nie ogarniam aima w tej części. W 2142 był większy odrzut u szturmowca a jakoś łatwiej mi było to wszystko ogarnąć. Ustawienia co do czułości to też tragedia, nijak nie mogę ustawić żeby mi pasowało. Co prawda dopiero zaczynam ale jak widzę kolesia, któremu celuje w klatkę i zostaje mu z 5-12% a mi strzela heada to trochę :evil: wkurw bierze (u szturmowca, u mechanika łatwiej ogarnąć ale to i tak nie jest to czego oczekuję).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2