TomekDeF napisał(a):
ZzackK napisał(a):
Wymień które. Jestem szalenie ciekawy, mogę ci pomóc, bo zgłębiałem ten temat przy zakupie telewizora i ewentualnie konsoli (na razie mam tylko PS2
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
).
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=46241Dla jasności przekopiować tytuły tutaj w 1080p
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Każdy kto interesował się wyborem sprzętu pod TV dokładnie sprawdził tą kwestię i trudno jako argumentu użyć hasło "fullhd" do zakupu konsoli skoro trzymanie "frameratu" na leciwym silniku CODa w 1024x600 nie idzie.
Dlaczego zostałem przy PS2, a obecnie gram na "PCecie":
-Mam dużo większą płynność.
-Gram na natywnych rozdzielczościach TV i monitora.
-Ładniejszą grafikę
-Kontrolery dobrej klasy
-Dużo tańsze gryEdyta:
RashbaNor nikt nikogo nie zmusza tylko drażnią mnie kłamstwa o płynności, super grafice, a nawet nie wiedzą, że możliwości ich telewizora FulHD nie są wykorzystane, bo są robieni przez przeskalowanie, ba nie raz 720p to za dużo, czyli znowu upscaling
OT
Pamiętaj, że do danych na temat zysków bierze się wyniki z Wii, DS (Nintendo ma lwią część) itp. a mało kto wie, że największe zyski generują telefony komórkowe, które to lawinowo zdobywają rynek rozrywki. Rozdziel sprawę rzeczowo: PC vs X360 vs PS3 i wtedy podawaj statystyki
Cytuj:
Na przekór producentom konsol, prorokującym rychły koniec grania na „blaszakach”, rynek gier na komputery PC radzi sobie całkiem nieźle. Według danych przedstawionych przez PC Gaming Alliance przychody z globalnej sprzedaży w tym segmencie branży gier wideo wzrosły w ubiegłym roku o 3% i sięgnęły 13,1 mld dolarów.
gry-online 11 marca 2010
Valve, EA, Sega twierdzą co innego, bo system dystrybucji elektronicznej rozwija się dużo szybciej, generuje już pokaźne zyski i nie jest uwzględniany w wynikach sprzedaży. Pamiętaj rynek PC ma jedną zaletę, jest wolny od haraczu jakie ściąga od gry MS/Sony.
Popatrz na realne dane ilości graczy BC2 bez marketingowej ściemy.Cytuj:
Wez sie chlopie uspokoj, kazdemu co innego pasi, i ciekawe kto kupuje 12 nowiutkich gier w roku? I dodatkowo, trzeba by bylo miec co kupic... I gdybys przeczytal mojego pierwszego posta, moze bys cos skumal:
To po co ci konsola do gier jak nie będziesz na niej miał w co grać ? Dla jednej gry ?
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Możesz wyjaśnić taką idee wydawania pieniędzy.
Jestem zupełnie spokojny, nie potrzebuje atakować kogoś w sposób emocjonalny jak ty, bo mam mocne argumenty aby pokazać fikcję jaką np. ty operujesz.