Teraz jest 26 lis 2024, 10:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 maja 2010, 23:03 

Witam,
Dziś znalazłem nowe sterowniki do Radeonów
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Cytuj:
ATI Catalyst™ 10.5 Profiles Update

* Battlefield Bad Company 2 Fix - horizontal lines are no longer observed when running an ATI CrossFireX configuration
* Battlefield Bad Company 2 Fix - flickering and black square corruption is no longer observed when running on single card ATI Radeon products
* ATI Catalyst Control Center – forced on Anti-Aliasing is now supported in the following titles: Supreme Commander 2, Dirt2, Avatar and Battlefield Bad Company2 (single GPU configurations)
* Starcraft® 2: Wings of Liberty beta on ATI Radeon™ 5800 products running in an ATI CrossFireX configurations: moving units near the edge of a cliff no longer causes them to fall because the height field is corrupted

Przetłumaczy ktoś?

Edit:

Dziś ktoś pisał podczas gry ze na ruskich serwerach już jest nowy patch (?) wie ktoś coś na ten temat? ponoć na forum uk jest/był temat o tym (?) Ponoć na Pustyni zrobili gorączke (?)

PostNapisane: 26 maja 2010, 23:52 

Nic ważnego. Jedynie fakt, że teraz na radkach 4xxx też ma się wgrywać mapa szybciej może się przydać choć ja różnicy nie widzę. Co do patcha to zapowiedzieli pseudo map pack, który doda na kilku mapach tryby dotąd niedostępne. Kiedy? Cholera ich wie...

Sam patch w tym tygodniu nie zostanie wydany - oficjalnie od EA

PostNapisane: 27 maja 2010, 00:00 
Zbanowany

Czy to oznacza zeby zainsatowac 10.5 /radek 4650/. Ale tak poza tym to od wczoraj dziala 'wianuszek przyjaciol' ;)

PostNapisane: 27 maja 2010, 00:04 

Jutro podczas gry przetestuje ten 10.5 w sumie szybsze ladowanie map przydało by mi sie obecnie okolo 30s mi sie wczutuje.

Do do patha to znalazłem ten temat na forum uk
http://forums.electronicarts.co.uk/batt ... -maps.html

i ruski blog z którego to wyszło:
http://32bita.ws/b/

PostNapisane: 27 maja 2010, 01:20 

No i tak jak mówiłem z mapami. Kilka map gdzie np był tylko Podbój dostanie również Gorączkę albo na odwrót. Ciężko to nazwać nowymi mapami :roll: Choć lepsze to niż nic...

PostNapisane: 27 maja 2010, 06:39 

I bardzo dobrze ze dodaja mapki nawet jak sa to przerabiane z innych trybow. Jest mase luda grajacych jeden konkretny tryb np "goraczke" a na podboj zagladaja od ruskiego swieta.

PostNapisane: 27 maja 2010, 09:48 

D'ask napisał(a):

Przetłumaczy ktoś?

changelog który przytaczasz odnosi się _wyłącznie_ dla konfiguracji Crossfire (owe Profiles Update :-) )
Dla pojedyńczych changelog jest inny :-)

Rozwiązane problemy we wszystkich wersjach windows:
-"Battlefield 2: Bad Company" maps no longer takes unusually long to load (posiadacze radeonów innych niż HD5xxx cieszcie się)

Możliwe błędy w Windows 7:
Grass and crop may be rendered randomly at unusual locations in "Battlefield 2: Bad
Company" game scenes

PostNapisane: 27 maja 2010, 10:25 

na forum forums.amd.com ludzie piszą że sprawa dot. szybszego ładowania się mapek w BC2 nie wygląda tak fajnie, podobno fix do 10.4 zmniejszył czas ładowania, natomiast w 10.5 jest po staremu, znowu jest dłuuugo.

PostNapisane: 27 maja 2010, 10:53 

No faktycznie:

"There will be a hotfix for the slow loading on 4xxx cards out soon"
Wypada mi odwołać to co pisałem m poprzednim poście :-/ (i to jako posiadacz HD4850, grrr...)

PostNapisane: 27 maja 2010, 12:55 

Adamson napisał(a):
D'ask napisał(a):

Przetłumaczy ktoś?

changelog który przytaczasz odnosi się _wyłącznie_ dla konfiguracji Crossfire (owe Profiles Update :-) )
Dla pojedyńczych changelog jest inny :-)

A przeczytałeś dalej? Zresztą, twórca catalystów już dość dawno temu rozwiał wątpliwości mówiąc, że profile działają na singlu i crossfire.

PostNapisane: 27 maja 2010, 13:33 

Adamson napisał(a):
No faktycznie: "There will be a hotfix for the slow loading on 4xxx cards out soon"
Wypada mi odwołać to co pisałem m poprzednim poście :-/ (i to jako posiadacz HD4850, grrr...)

Wkurzające to jednak jest - tyle czasu minęło od premiery a AMD/ATI nic nie zrobiło aby ich sterowniki działały ciut lepiej na naszych kartach grafiki (tez mam 4850). Przecież nie będę z tego powodu kupował 5750 o identycznej wydajności jak moja, tylko dlatego ze tam hotfix już funkcjonuje. Może właśnie o to im chodzi aby ludzie powymieniali sprzęt na nowszy ?

Szybciej zmienię na nvidie.

PostNapisane: 27 maja 2010, 13:50 

@up - hotfix jest juz dawno http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... otfix.aspx
dziwi tylko, ze jakos nie idzie im tego zaimpletowac w oficjalnych wersjach sterow (ani w 10.4, ani 10.5)

PostNapisane: 27 maja 2010, 14:15 

Equilibrium napisał(a):
A przeczytałeś dalej? Zresztą, twórca catalystów już dość dawno temu rozwiał wątpliwości mówiąc, że profile działają na singlu i crossfire.

Ciekawe, nie wiedziałem o tym. Idea profili została stworzona specjalnie dla CF. Jak działa dla pojedyńczego układu to się cieszę - sprawdzę w domu czy czarne kwadraty zniknęły, bo widuję je sporadycznie.

pozdrawiam!

PostNapisane: 27 maja 2010, 20:57 

Od dłuższego czasu używam sterowników ati_catalyst_10.4a_preview i na Radeonie 4850 mapki wczytują się tak jak powinny, czyli szybko.
Nie wiem tylko, dlaczego nie ma tych poprawek w pełnych wydaniach catalystów.
Liczyłem na to, że 10.50 będą już posiadać ten fix - trzeba czekać na 10.6 :(

PostNapisane: 27 maja 2010, 22:27 

Będzie hotfix.

Cytuj:
# RT @jbaert: @CatalystMaker: ETA on BFBC2 loading times hotfix? ME - a day or two about 18 hours ago via UberTwitter

# RT @cavemanjim: @CatalystMaker - BC2 long load times back with 10.5? ME - was supposed to be there - found out its not.Will get hotfix ready

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2