Teraz jest 1 lis 2024, 14:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 cze 2010, 20:50 

Witam

mam na imię Wojtek, jestem świeży na forum.
Mam taki problem... Kupiłem sobie nowego lapka - Sony Vaio z grafiką GeForce GT 330M, Windows 7, Directx 11
Kupiłem kod do BFBC2, ściągnąłem i próbuje grać. Ale... co rusz mam na ekranie jakieś krzaczki albo jakieś fragmenty obrazu przesłaniają innokolorowe prostokąty. Próbowałem z różnymi ustawieniami ekranu - ciągle to samo. Ściągnąłem najnowsze sterowniki Nvidia, ale nie chcą się zainstalować (nie znaleziono pasujących urządzeń, czy jakoś tak..).

Może ktoś pomóc ??

Z góry dzięki
Wude

PostNapisane: 4 cze 2010, 21:31 

Pokaż jakiegoś screena i może spróbuj odpalić na starszym Directx

Cytuj:
Ściągnąłem najnowsze sterowniki Nvidia, ale nie chcą się zainstalować (nie znaleziono pasujących urządzeń, czy jakoś tak..).

Spróbuj najpierw odinstalować stare stery

PostNapisane: 4 cze 2010, 21:53 

Pewnie ściągnąłeś zwykłe , tzn, do dedykowanych kart graficznych. Musisz wybrać mobilne czyli dla notebooka. Nie wiem jaki masz dokładnie system, więc nie mogę ci wskazać bezpośredniego linka:)

PostNapisane: 4 cze 2010, 23:05 

astek napisał(a):
Pewnie ściągnąłeś zwykłe , tzn, do dedykowanych kart graficznych. Musisz wybrać mobilne czyli dla notebooka. Nie wiem jaki masz dokładnie system, więc nie mogę ci wskazać bezpośredniego linka:)

wude napisał(a):
- Sony Vaio z grafiką GeForce GT 330M, Windows 7, Directx 11

Odinstaluj stare sterowniki, wyczyść resztki sterów tym programem http://www.dobreprogramy.pl/Driver-Cleaner,Program,Windows,11540.html
zainstaluj sterowniki stąd http://www.laptopvideo2go.com/

PostNapisane: 6 cze 2010, 19:41 

Witam ,
ja również jestem świeży na tym forum i podobnie jak kolega nabyłem ostatnio BTF BC2.
Mam dokładnie taki sam problem po aktualizacji do wersji sieciowej 1.5, krzaczki i te sprawy, prostokąty, samolociki i inny kolorowy
badziew na ekranie.

Moja konfiguracja to:
Samsung R580
Intel core I5
GeForce 330M
3 GB RAM

Sciągnąłem najnowsze (tak mi się wydaje - bodaj z marca) sterowniki do tej karty (100% pewne że do mobilnych kart)
i przy próbie instalki pojawił się komunikat "błąd instalatora Nvidii - program nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem".
1. Czy ktoś jest w stanie podać mi dokładną instrukcję instalacji sterowników (jak rozumiem z użyciem tego cleanera) gdyż gdziesz czytałem że to dość złożony proces wymagający uruchomienia kompa w trybie bezpiecznym i paru innych czynności.
2. Czy faktycznie sterowniki do 330M z marca , początek nazwy pliku 179.16 są najnowsze a jeśli nie to skąd dokładnie je pobrać bo ostatnio dział download na stronie Nvidii był padnięty.

Dzięki z góry za wszelką pomoc i mam nadzieję że swoimi podpowiedziami uratujecie honor BTF-a bo się strasznie najarałem na rozgrywkę sieciową a teraz to jest wieeelkie rozczarowanie.

Pozdrawiam forumowiczów

PostNapisane: 6 cze 2010, 20:06 

Kicek napisał(a):
179.16

Toć to jakiś staroć. Wyżej masz napisane, skąd pobrać. Rozpakowujesz, wrzucasz infa do katalogu ze sterami i instalujesz. Niektóre mogę nie działać, ale wybór jest duży.

PostNapisane: 6 cze 2010, 21:14 

Byłem na tej stronie , ale skąd mam wiedzieć że dane sterowniki są dedykowane do 330M ? Na chybił trafił, losowo ? Zadziałą lub nie ?
Tam jest taki misz masz że nie potrafię znaleźć , poza tym na liście kart mogących używać modowane sterowniki nie ma 330m.
Piszesz że 197.16 to staroć więc pytanie jest dlaczego pokazuje jako najlepszy sterownik na stronie producenta?
Na tym forum laptopowym nie ma nawet słowa o serii sterowników 197.xx , ostatnie opisane to 195.xx , o co więc w tym wszystkim
chodzi?

Ostatnio edytowano 6 cze 2010, 21:36 przez Kicek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 6 cze 2010, 21:34 

Kicek napisał(a):
Byłem na tej stronie , ale skąd mam wiedzieć że dane sterowniki są dedykowane do 330M ? Na chybił trafił, losowo ? Zadziałą lub nie ?

Tam jest taki misz masz że nie potrafię znaleźć , poza tym na liście kart mogących używać modowane sterowniki nie ma 330m.

Tam pod spodem w formie niesformatowanego tekstu ciągiem podane są modele kart, których dane sterowniki dotyczą. Właśnie zainstalowałem z tej strony sterowniki 19732_win7x64 i problem się rozwiązał. Dopiero teraz widzę za co dałem 5K za nowy sprzęt :))

Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Wojtek

PostNapisane: 6 cze 2010, 21:43 

musiałeś jakieś pliki podmieniać czy poszło tak po prostu ? Rozumiem że muszę się sztywno trzymać systemu i nie ściagać 64 bit (mam 7 32 bit)

PostNapisane: 6 cze 2010, 22:15 

_OskaR napisał(a):
Kicek napisał(a):
179.16

Toć to jakiś staroć. Wyżej masz napisane, skąd pobrać. Rozpakowujesz, wrzucasz infa do katalogu ze sterami i instalujesz. Niektóre mogę nie działać, ale wybór jest duży.
Kicek napisał(a):
Piszesz że 197.16 to staroć
Gdzie? To tylko 2 cyferki, ale różnica jest ogromna.
Kicek napisał(a):
Rozumiem że muszę się sztywno trzymać systemu i nie ściagać 64 bit (mam 7 32 bit)
Rozumiesz.

Kicek napisał(a):
musiałeś jakieś pliki podmieniać czy poszło tak po prostu ?
_OskaR napisał(a):
Rozpakowujesz, wrzucasz infa do katalogu ze sterami i instalujesz. Niektóre mogę nie działać, ale wybór jest duży.

PostNapisane: 6 cze 2010, 23:28 

Kicek napisał(a):
musiałeś jakieś pliki podmieniać czy poszło tak po prostu ? Rozumiem że muszę się sztywno trzymać systemu i nie ściagać 64 bit (mam 7 32 bit)

Nic nie podmieniałem - odpaliłem instalatora tak jak był (tzn. najpierw się całość rozpakowała od folderu a tam znalazłem setup.exe i go odpaliłem).

PostNapisane: 7 cze 2010, 18:34 

Wude, czyli nie korzystałeś ze zmodowanego pliku inf a jedynie z oryginalnego? Jeszcze ostatnie pytanie, używałeś w międzyczasie tego driver cleaner'a?
Dzięki i pozdro

Ok, wrzuciłem stery 197.32 , wszystko działa jak należy. Co prawda fpsów mi nie przybyło ale za to z wyświetlaniem krzaczków już nie ma problemów. Na ustawieniach średnich mam w dżungli Valparaiso 30-40 fpsów. Ciekawy jestem jak u was.

Strefa czasowa: UTC + 2