Teraz jest 3 sie 2025, 16:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Crash kompa
PostNapisane: 3 maja 2010, 15:21 

Też miałem problemy z zawieszaniem kompa i musiałem zmienić MHZ RAMu w biosie. W BFa gram bardzo intensywnie i jeszcze ani razu nie zdażył mi się zawis kompa(tylko crash do pulpitu co z zawieszaniem nic wspólnego nie ma i wystąpiło to tylko 2 razy). Proponuję więc zmniejszyć taktowanie ramów i najlepiej przetestować je w memtest a druga opcja to odkręci procesory jeżeli ktoś podkręcał(na innych forach piszą, że to powoduje crash gry więc może na crash kompa też pomoże). Jeżeli to nie pomoze to sam nie wiem. Wina karty to raczej nie jest. Ja mam 2 letniego 88gt kupionego z drugiej ręki i ciągnie bez problemu.

PostNapisane: 3 maja 2010, 15:58 

To raczej nie jest od o/c ani ramu ani proca... bez oc tez mi sie wiesza i nawet czesciej hehe chodz wiem ze to przypadek ;) Mam nadzieje ze przy nastepnym patchu tak nie bedzie bo bede zmuszony sprzedac gre :(

PostNapisane: 3 maja 2010, 16:19 

może to wina win7 64 ... niewiem , jak juz pisałem w dzienniku zdarzeń nic nie ma , procka mam podkreconego , ale tak samo na default mi sie wiesza komp ... jedyne co mi przychodzi na mysl to coś z win7 i PB , bo cod4 tez mi crashuje , ale żadne inne gry w które gram nie ma takie przypadłosci

co do chłodzenia to mam dodatkowy wiatraczek na chipseie płyty jak i 4 wiatraki 12cm w obudowie .... zasilacz 650w .... sprzet sprawdzałem programi testujacymi ( prime , memtest , benchmarki ) i zero błądów

PostNapisane: 3 maja 2010, 17:08 

znalazlem rozwiazanie ;) tzn u mnie zadzialalo :D wyczytałem na innych forach anglojezycznych i koles napisal ze to wina...!! podlaczonego zestawu sluchawkowego! o dziwo odlaczylem moje sluchawki (wraz z mic) i narazie dziala bez problemu :) ciekawe czy to przypadek czy naprawde wina podlaczonych sluchawek :) jutro bede mial wiecej czasu to bede testowal dalej :)

PostNapisane: 3 maja 2010, 17:42 

chesterlp napisał(a):
znalazlem rozwiazanie ;) tzn u mnie zadzialalo :D wyczytałem na innych forach anglojezycznych i koles napisal ze to wina...!! podlaczonego zestawu sluchawkowego! o dziwo odlaczylem moje sluchawki (wraz z mic) i narazie dziala bez problemu :) ciekawe czy to przypadek czy naprawde wina podlaczonych sluchawek :) jutro bede mial wiecej czasu to bede testowal dalej :)

ale bzdura .... niby mam grac na głośnikach , prędzej taką gre przez okno wywale

PostNapisane: 3 maja 2010, 18:36 

k sluchawki jedna sprawa ale to nie od tego ;) sciagnijcie z evenbalance.com - pbsetup i zaktualizujcie pb dla gier m.in. BC2 ;) Sprawdzone i dziala 100% narazie 0 crash :D tylko podczas aktualizacji wyłaczcie programy typu Xfire czy steam ;) testujcie ;)

PostNapisane: 3 maja 2010, 20:50 

To też nie działa szukam dalej przyczyny tak jak kolega wyżej możliwe że windows 7 jest przyczyną jak przeszedłem z windows xp to taki problem miałem w bf2 też tak dźwięk zacieło i tylko restart na bfbc2 to samo myślałem że sprzęt wadliwy wszystko sprawdzałem temperatury po sterowniki itp winą jest windows

PostNapisane: 3 maja 2010, 23:07 

a ci o mają ten problem z win7 ... mają ten system orginalny , bo ja sie przyznam że nie i mam czystą instalke bez żadnych uaktualnień

PostNapisane: 4 maja 2010, 09:23 

ta aktualizacja pb naprawde działa!!! sam mam win7 x64 i jak narazie 0 crash-ow ;) od dwoch dni gram bez zadnych problemow ;) probujcie! najlepiej 2x aktualizowac az bedzie napisane ze wszystkie pliki pb sa aktualne :)

PostNapisane: 6 cze 2010, 10:05 

Chyba rozwiązałem problem przeinstalowałem system windows 7 ultimate 64 na windows vista ultimate 64 z serwice pack 2 i nie zauważyłem od paru dni ani jednego restarta kompa wydaje mi się że windows 7 jeszcze jest nie dopracowany

PostNapisane: 6 cze 2010, 11:46 

Miałem to samo. Godzina grania, czasem więcej i krach kompa. Próbowałem chyba wszystkich kombinacji z kartą grafiki, procem, windowsem, detalami grafiki, itd., itp. Oczywiście żadnych efektów. Na koniec odłączyłem jedną kość ramu i okazało się że była walnięta (pod obciążeniem powodowała zwiech kompa), wymieniłem wadliwą kość i problem zniknął. Jak ktoś ma taką sytuację to polecam postresować same ramy jakimś memtestem albo everestem jak będą zwiechy znaczy coś z pamięcią.

PostNapisane: 7 cze 2010, 11:06 

ja mialem W7 64bit i to samo bylo. Format poszedl i w7 32bity. polecam to zrobic i bedzie ok.Pozdrawiam

PostNapisane: 7 cze 2010, 13:47 

benterenten napisał(a):
ja mialem W7 64bit i to samo bylo. Format poszedl i w7 32bity. polecam to zrobic i bedzie ok.Pozdrawiam

Bzdura. Osobiscie mam win 7 64bit i zadnych crashy.

PostNapisane: 7 cze 2010, 14:52 

nie bzdura tylko fakt. bo w bete gralem na w7 32 i bylo tylko na tym testowym z licencja do marca. pozniej wrzucilem 64 i byla lipa bo nawet cod 4 lapal takie zawiech. i po ostatnimformaccie na 32 smiga elegancko

PostNapisane: 7 cze 2010, 17:13 

mnie jak pisałem crashuje w bc2 i cod4 ... jedyne gry jakie mają PB u mnie i może tu jest problem , może pb żle współpracuje z systemem 64 bitowym

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2