Teraz jest 22 lis 2024, 21:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 cze 2010, 07:21 

Słuchacie muzyki podczas grania ?? Ja nigdy nie byłem zwolennikiem muzyki podczas bitwy gdyż wolałem odgłosy z pola walki lecz wczoraj podczas bitwy o Atacamę ktoś polecił puścić sobie podczas grania soundtrack z Black Hawk Down... muszę przyznać, że walka nabrała trochę innego klimatu :) Polecam Wam spróbujcie sobie.

PostNapisane: 7 cze 2010, 07:32 

No z leksza rozprasza więc raczej nie. No chyba, że snajper na 100% bezpiecznej pozycij (nie mówię o BC 2 w tym momencie, gdyż jeszcze nie grałem. W 1 raz zagłębie się w tą grę)

PostNapisane: 7 cze 2010, 08:32 

Ze niby mial bym w tle odpalic mp3 i na sluchawkach zrobic mixa bc2/mp3? Odpada wole slyszec dzwieki zdradzajace pozycje przeciwnika, niz sluchac muzy grajacej na moim "pogrzebie".

PostNapisane: 7 cze 2010, 08:42 
Zbanowany

Jako 'kampiaca lama' wole slyszec, czy ktos nie stara sie policzyc mi zeberek metoda od tylu, niz podziwiac widoki i wczuwac sie w klimat :lol:
Niestety czasami komunikator nawet mi przeszkadza ;) To nie dla mnie :D

PostNapisane: 7 cze 2010, 08:47 

Ja juz wole komunikator, niezle jaja czasem sa podczas gry :) a muze to zawsze w Fps online, nawet ta z gry wylaczam.

PostNapisane: 7 cze 2010, 10:34 
Moderator forum

W Battlefield Vietnam bardzo podobała mi się możliwość włączania muzyki (z epoki wojny w Wietnamie) kiedy było się w jakimś pojeździe...Te niezapomniane chwile kiedy wygrywaliśmy meczyk klanowy w nieśmiertelnym klanie ejw i na koniec atakując helikopterami włączaliśmy Richard Wagner - Ride Of The Valkyries (http://www.youtube.com/watch?v=sx7XNb3Q9Ek) lub prosiłem o podwózkę helikopterem i nadlatywał kumpel z klanu a w głośnikach helikoptera leci Creedence Clearwater Revival - Fortunate Son (http://www.youtube.com/watch?v=JBfjU3_XOaA). Albo akcje na skuterkach i szaleńcze rajdy na tyły wroga z muzyką The Trashmen - Surfin' Bird (http://www.youtube.com/watch?v=LoJ108-X ... re=related) :D To były dobre czasy :)

PostNapisane: 7 cze 2010, 10:47 
Zbanowany

offtopowo ale tez muzycznie: mod do bf42 eod 2.1 --> sama klasyka, mapy bf42 i ze setka innych, muza miodzio! Poprawione efekty wybuchow, dodany sprzet! I ten modzik ma kilka tygodni! http://www.youtube.com/watch?v=CglxZ48Ssj8

PostNapisane: 7 cze 2010, 11:04 

Ja jak Yoss - lubię ciszę w czasie gry (dotyczy gier online). Komunikatory też mi przeszkadzają.

Ale często zapodaje sobie jakąś płytkę z muzą z bardzo prostego powodu - sąsiadom urodziło się dziecko - tfuu to nie dziecko to bachor (dzieci to są u mnie...). Zrobili mu pokoik przez ścianę z pomieszczeniem w którym "mieszka" mój komputer. Szczyl od roku drze mordę dzień i noc bez powodu i to tak, że często u mnie nie da się rozmawiać przez telefon. Czymś trzeba toto zagłuszyć bo z jego rodzicami o wyciszeniu ściany dzielącej mieszkania rozmawiać się nie da. Ni, bo ni śkoda piniądzorków (cytując i oddając sens wypowiedzi moich rozmówców/sąsiadów).

W sumie nie dziecka wina tylko mamusi która smrodziła machorę w ciąży (to nie był tytoń a przynajmniej nie woniał jak prawdziwy tytoń). Ot ludność napływowa z głębokiej wsi... Nie obrażając normalnych ludzi ze wsi

Muzyka gra zagłuszając krzyk a ja staram się w tym chaosie usłyszeć skradającego się przeciwnika

PostNapisane: 7 cze 2010, 11:13 

Ja też pykam bez muzyczki. Za to kilka razy leciałem z kumplem heli z włączoną komunikacją głosową, przeżywalność wzrosłą o jakieś 100 % jak nie więcej, nie chce nawet myśleć co byśmy robili gdyby w więcej osób się zgadać. Wie ktoś czy serwer herkules.pl ma jakiś swój komunikator w stylu TS czy kanał xfire?

PostNapisane: 7 cze 2010, 11:24 

Nie no nie mówię, że muzyka ma ryczeć tak, że ma zagłuszać grę. Także preferuję grę bez muzyki tylko tak w ramach ciekawostki mówię, że zupełnie inaczej się śmiga jak w tle Barra Barra leci :) Nadaje się to do walki w środku pola ;)

PostNapisane: 7 cze 2010, 11:49 
Zbanowany

Wiadomo, ze klasyka! http://www.youtube.com/watch?v=l8ne05S6bJg ,
chociaz wiodacy jest rowniez cool! http://www.youtube.com/watch?v=BWAhVbayGv4&feature=related

@down: czyli dawaj rjebiata, z krzaczorow na mcomy! ;) oczywiscie z piesnia na ustach!

Ostatnio edytowano 7 cze 2010, 12:09 przez [Yossarian], łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 7 cze 2010, 12:07 

Hans Zimmer ogólnie wymiata :) i tak sobie myślę ( nie odbierzcie mnie źle ), że jak się siedzi w krzakach to taka muzyka może byc nie na miejscu ale jak się zdobywa m-comy pod ostrzałem czołgu i innych piekielnych ustrojstw, ostrzeliwując się granatami dymnymi to na prawdę muzyczka daje fajnego efektu :)

PostNapisane: 7 cze 2010, 13:24 

A ja przeciwnie do większości Panów, puszczam coś w tle tak na 25% w stosunku do siły odgłosów. Dodaje adrenaliny, zachęca do śmiałych akcji. Jest większa frajda. Nie koniecznie są to kawałki klimatowo "cięzsze i wojenne". Nie słucham Lady Gagy, ale już MJ na prawdę podchodzi. To tylko gra. :)

PostNapisane: 7 cze 2010, 16:07 

aimp2 z plugiem iZotope Ozone 100% + wybrany profilk strong bass, do tego w tle drowning pool, disturbed, gościnnie static-x, metallica (master of puppets), nirvana, gdzieś się wkradnie ciekawsza techniawa (nie jakieś umcy umcy łubu dubu :E) i gram. Wtedy już się nie mysli o kampie. m870 w łapie i ownimy servery hardcora. Gra się zupełnie inaczej. Na prawdę człowiek inaczej gra. Ruchy precyzyjniejsze, szybsze, a zarazem płynniejsze. Większa odwaga (rozmazany i upaćkany krwią ekran i jeszcze 3 fragi z m-443). Fakt gramy trochę bardziej FFA, a mniej TP, ale zabawa przednia. Fakt to jest moje przyzwyczajenie z czasów CS 1.6 (ffa, gg, 4fun, surf. na tp grałem bez muzyki).

PostNapisane: 7 cze 2010, 16:39 

Grałem kiedyś z muzyką w WarRocka i muszę przyznać, że mam mieszane odczucia...Z jednej strony (jak to napisał XtrAbtar) walka nabierała niecodziennego klimatu, z drugiej zaś strony, nie słyszałem co się dzieje dookoła mnie, przez co nieraz wbiegałem prostu na wroga...Jednak w gry takie jak battlefield, nie zamierzam grać z muzyką w tle...Wtedy nie słychać czy jakiś wróg się zbliża, nadlatuje UAV lub nadjeżdża czołg...Nie mógłbym grać bez dźwięków z gry ;) (no ok, ok, mógłbym ale na takim tdm na mapce Port Arica zapewne byłbym najsłabszy :roll: ) Pozatym wydaje mi się, że wole nawet dźwięki z bf'a niż muzyke :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2