Teraz jest 18 lis 2024, 11:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: cheaterzy
PostNapisane: 26 maja 2010, 12:11 

Ostatnio zastanawiają mnie coraz częstsze przypadki gości którzy zabijają mnie jednym strzałem i dodatkowo znajdują wszędzie gdzie jestem. Ostatnio nawet wywiązała się dyskusja na serwerze (sam sprowokowałem) o pewnym gościu który zabijał mnie (okazało się że nie tylko mnie) seryjnie jednym strzałem ze snajperki (mniej dziwne choć kilka razy z rzędu to i mistrz musi raz chybić) z pistoletu a później z jakiegoś rozpylacza inżyniera. Gość zdecydowanie polował na szpilki marksmana i nemesisa. Robił to tak nachalnie, że aż zwrócił na siebie moją uwagę. Od tego momentu zwracam uwagę na podobne przypadki i przyznam się że prawie codziennie z czymś podobnym się spotykam. Choć może nie aż tak namolnie nachalnym jak w opisywanym przypadku - ludziska nie chcą zwracać na siebie uwagi, pilnują się.

W ramach swojej prywatnej wojny z cheterami natknąłem się na pbbans na zdjęcie jednego z naszych rodaków którego zapewne nikłe umiejętności w grze wspomagane były czymś co nazywa się ESP Hack. Najdziwniejsze jest to, że PB prawdopodobnie tego nie wykrywa a ban został nałożony na podstawie PBSS (PunkBuster Screenshot). Jak dla mnie większość niewytłumaczalnych przypadków stała się jasna.

link do zdjęcia
http://www.pbbans.com/pbss_evidence/bfb ... 682254.png

więcej o tym klinicznym przypadku zakompleksionego "fiutka" w temacie: Cheaterzy - czarna lista graczy!

Ostatnio edytowano 26 maja 2010, 12:20 przez PavelZet, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 26 maja 2010, 12:17 
Zbanowany

Taa, spotykam takich to ja ledwo przez oko go widze a ten mi z jakiegos p2000 czy dwuruki head sadzi... albo z pistola na wiezy /arica/ sciagnal kolesi obok mnie w bazie us... :stupid: i po paru killach gostek wyparowal <- zdazylem zafundowac jedno zejscie z wiezyczki ;0

PostNapisane: 3 cze 2010, 11:53 

Gram sobie dziś i gram i nagle gdy wyskakuję za betonowego ogrodzenia w tym samym czasie po drugiej stronie wróg również się uchylił i koniec. Wyglądało to tak jakby wiedział gdzie się pojawię i w którym momencie. Z doświadczenia grania w CSS wyglądało mi na jakąś kopię WH.

PostNapisane: 3 cze 2010, 12:18 

Ta tylko ze w CS;S nie ma spotowania, a może właśnie byleś zaznaczony i poprostu znał twoją pozycję.

PostNapisane: 3 cze 2010, 18:29 

PB nie łapie większości cheaterów - już kilkanaście razy natknąłem się na typowe objawy aimbota - poświęcając swój k/d ratio (na którym i tak mi nie zależy) specjalnie pchałem się pod ogień podejrzanego gostka tylko po to aby przez obserwacje potwierdzić swoje podejrzenia. Natychmiastowe zwroty podczas strzelania (nie szybkie, nie błyskawiczne tylko natychmiastowe - zwrot o 90 lub 180 stopni następował wraz z kolejnym strzałem w jednej serii lub ciągu strzałów) wyraźnie sugerowały aimbota lub coś podobnego. Dodając do tego fakt, że podejrzani z góry wiedzieli ile osób i skąd do nich się zbliżają - mam pewność nieczystej gry. Naturalnie starałem się zanotować nicki postaci. Na te kilkanaście przypadków na liście pbbans znalazłem 2 - słownie dwa bany. A to i tak po kilku dniach. PB - stał się IMO systemem niewydolnym. Już 5 lat temu nie był doskonały ale teraz przegrywa na całej linii. Niestety :(

PostNapisane: 3 cze 2010, 19:55 

Chcecie wiedzieć co w trawie piszczy to musicie patrzeć co jest dostępne i na czym ludzie mogą jechać:)
A tu wklejam sygnaturke jawnego cheatera z mpcforum, niektórzy się nawet z tym nie kryją :lol:

Obrazek

PostNapisane: 3 cze 2010, 21:23 

BLACHA_PL tak to cheater :stupid: - mialem "przyjemność" wpisać go na czarną listę na tym forum - zostal zlapany przez PB i... gra dalej. Tak niestety wyglądają tzw bany w BFBC2 :evil:
Skoro DICE i ska po cichutku akceptują cheaterów - tzn wg. co niekórych co nie zabronione (czytać: bez konsekwencji) jest dozwolone to takich noobków jest w tej grze całe multum. Korzystają z warunków: słabiutki PB i... co mi zrobisz jak mnie złapiesz ?

dlatego traktuję tą gre z przymrużeniem oka - fajna zbawka nic więcej.

PostNapisane: 10 cze 2010, 08:38 

kolejne zdjątka PBSS

Warto zobaczyć jak wygląda gra po zastosowaniu texture hacka - coś czego PB nie wykrywa z automatu. Jeżeli spotykacie się z ludźmi którzy widzą was zawsze i wszędzie to coś może być jedną z przyczyn. Tylko co za przyjemność grać prawie jak na ZX Spectrum ?

Chyba, ze w przypadku szczylka z kompleksami który za wszelką cenę musi pokazać jak z niego twardziel - w grze naturalnie bo w realu go nie ma, siedzi przecież przed monitorem i gra w BFBC2

Nie raz spotkałem się już z ludźmi niesamowicie skutecznymi którzy momentalnie wychwytują najmniejszy ruch wśród drzew, ruin, wraków. Co w tej grze to oznacza sami wiecie.

http://www.pbbans.com/mbi-viewban-c2b83 ... 75621.html

IMHO: eliminowanie efektów graficznych - np mgły i kurzawek za pomocą prostej zmiany w settings.ini to też pewien rodzaj cheata. Że nie zabroniony to fakt ale jednak nie fair. Ludzie tak grający są po prostu śmieszni.

A tu dla równowagi kolejne coś co charakteryzuje niektórych graczy niesamowicie skutecznych w celowaniu - potrafiących wstrzelić się w cel z drugiego końca mapy każdą bronią - nawet tą która normalnie użyteczna jest tylko na małe odległości.

Aim-hack
http://www.pbbans.com/mbi-viewban-8f747 ... 75535.html

PB też przegrywa w tym przypadku - łapani są tylko Ci którzy trafią na PBSSa. A jak wiadomo większość adminów wyłącza PBSS'y na swoich serwerach - bo i tak najczęściej są czarne (czytać: komu będzie się chciało to przeglądać).

PostNapisane: 10 cze 2010, 13:20 

Ostatnio na Valparaiso natknąłem się na tego pana http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/lollol gość ciął z PKMu tak że zaraz po odrodzeniu obojętne w którym miejscu dostawałem jedną (śmiertelną) kulkę. Szybko się rozgrywka skończyła a ten pan miał k/d 65/9.
Na następnej rozgrywce już sie nie pojawił. Zastanawiają mnie jego staty. Dlaczego ma same zera ?? gram tylko na rankingowych.

PostNapisane: 10 cze 2010, 13:43 

tutaj był bohaterem kilku postów

PostNapisane: 10 cze 2010, 13:44 
Zbanowany

Odpowiem tak: http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?f=106&t=33958&start=15 Ramka go wypatrzyl... ja chyba tez z tym czyms 'gralem'...

@Abti: dla mnie to 'cos', zero honoru...

Ostatnio edytowano 10 cze 2010, 14:13 przez [Yossarian], łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 cze 2010, 13:47 

Niezła rzeźnia z nim była gość chyba walił w powietrze a kule leciały do przeciwników :lol:

PostNapisane: 10 cze 2010, 23:40 

Mnie ostatnio wywalili za jakiś "hack33".Żadnego gówna nie używam i brzydzę się tym a tu taki psikus.Nawet nie wiem co to jest.Możliwe,że nieświadomie coś mi się pobrało bo nie wiem jak to wytłumaczyć.Druga opcja to taka,że miałem 5 krotnie więcej fragów niż reszta ludzi i z zazdrości wydupczyli,ale co ma do cholery oznaczać ten hack.Robią z człowieka czitera na siłe

PostNapisane: 10 cze 2010, 23:56 
Zbanowany

jo otrzymalem dzisiaj 2 bany... :lol:

PostNapisane: 11 cze 2010, 08:42 

nio, bany się sypią ostatnio raz chciałem zobaczyć jak się gra na serwerach azjatyckich - ban
i ze dwa razy na rosyjskich w tym, na tym podobno najlepszym For Team - niestety nasi wschodni sąsiedzi akurat trenowali sobie cheaty i banowali każdego kto chciał dołączyć. Skąd wiem ? Ano stąd że było ich 6 na serwerze a dzień później zobaczyłem taką seryjkę na pbbans - 3 albo 4 nicki pod rząd z flagą Federacji Rosyjskiej dziwnym trafem takie same jak te które widziałem na tym serwerze. Ogólnie Rosjanie są potęgą na liście pbbans :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2