Teraz jest 19 lis 2024, 07:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2003, 11:59 

W końcu uruchomili węgierski G-FH 195.228.75.118:14567 - przez jakiś czas męczyli go battlegropem.

FH przy 64 graczach, to po prostu fantazja. Zdobywanie terenu metr po metrze, ubezpieczanie, okrążanie... Jak ktoś chce mieć niezapomniane przeżycia (albo zejścia ;) to polecam ten serwerek.

Mapki w większości standardowe - Bulge, Bocage, Kursk, Guadalcanal.

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2003, 22:05 
Oldboy Battlefield.pl

a ja tam widze bg0.9 :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2003, 00:26 

Okota napisał(a):
a ja tam widze bg0.9 :cry:

Tam zmieniają co kilka dni - FH i wtedy jest 64/64 a potem BH i wtedy jest 0/64.

Grałem w BG na single playu - ładne mapki, ale niestety fizyka BF-a. Supermeni potrafiący wytrzymać kilka strzałów z CKM-u itd itp.

Coraz bardziej się przekonuję, że Niemcy w FH są trochę na mapach upośledzeni. Twórcy FH, przecenili chyba niemiecki sprzęt i na mapach standardowych: OMG, Bulge, Bocage, Charków niemcy nie mają szans na wyrównaną walkę. Jedynie pod Kurskiem jakoś sobie dają radę - tam alianci mają gorzej bo flagi mają krótki zasięg i panzerfausty sobie dają radę.
Nie widziałem by na Bulge wygrali niemcy. Alianci mają więcej sprzętu i to znacznie lepszego. Oprócz jednego tygrysa - reszta to złom.

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2003, 02:15 

Jurgens, powiem Ci, ze Niemcy maja szanse wygrac wszedzie tam gdzie sa jednostki z Panzerfaustami 100 :D

Z tego co pamietam, to w zasadzie nie maja szans na Gazali... chyba, ze uberpilot steruje Stukasem. Matilda II, choc wolna potrafi zajac wszystkie flagi sama ;). Pz. IV nie robi jej prawie nic, co ciekawe wieksze kuku robi jej StuG III B (ktory ma to samo dzialo). Czyli cholernie odczywalny jest brak Pz. III :(. Gdzieniegdzie tylko schowany Pz. II potrafi sie naprzykrzec, ale do czasu az nie zostanie "wychwycony" - wiadomo to prawie "tekturowy" czolg ;)
Niemcy nie maja szans na Krecie - O ile ludzie grajacy angolami potrafia sie zorganizowac i nie bagatelizowac slamazarnych Matild I, bo Matylda w rekach Niemcow (a czesto ona w nie wpada - np. na wzgorku z dzialami p-lot. kolo lotniska) to juz 20% wygranej. Jesli nie sciagnie sie szybko sprzetu z dzialem... traci sie szybko wzgorze i lotnisko... A wtedy spawnuja sie Pz. II i StuG III B. Wedlug mnie jedna z ciekawszych map, gdzie mozna stosowac najrozniejsze taktyki.

Nie wiem jak to dokladnie jest z nowym mappackiem, bo gralem tylko w bitwie o Korsun i pod Giza (mapka raczej sci-fi).

A jesli chodzi o OMG, to nie jest az tak zle z Niemcami, o ile wytworza sobie przewage... I oczywiscie nie bedzie uberpilotow po stronie aliantow :P. Na tej mapie musza wspolpracowac czolgi i piechota. Wogole flag w miescie i na moscie nie da sie zajac z czolgu. A gdy juz Niemcy sie usadowia w miescie a potem w kosciele, to juz ciezko jest je osbic aliantom - w kosciele snajperzy strzelajacy do spadochroniarzy, a w miescie i na moscie grupki z Panzerfaustami. Heh, i tu mozna sobie wyobrazic beznadziejnosc walk Anglikow o Arnhem ;). Gdy sie przepusci Niemca choc na milimetr, to ma sie juz przesrane :P.

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2003, 14:09 

Czyli mówiąc skrótem FH ROX ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2003, 14:25 

HeLmUt napisał(a):
Czyli mówiąc skrótem FH ROX ;)

HeLmUt dlaczego masz Hind'a w stopce skoro tak bardzo FH ci odpowiada?
Nie żebym sie czepiał ale ja to odczytuje jako DC ROX :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2003, 20:24 

Nie...to dlatego ze OFP Rox.

Ale to już inna bajka ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2003, 23:44 

Jesli chodzi o równowagę, to nie widziałem nigdy zwycięstwa niemców na Bulge. Na Bocage od czasu do czasu - ale najczęściej przewagę mają allies.
Panzerfausty są dobre o ile nie można pozycji obstrzeliwywać z daleka i alianci są naprawdę nie zgrani.

Moim zdaniem twórcy plansz trochę przecenili sprzęt taki jak tygrys i jest naprawdę za dużo shermanów.

Jak gram na OMG, to mam wrażenie, że to nie alianci wylądowali w miejscu zgrupowania niemieckich jednostek pancernych, tylko alianci przeprowadzają atak klinem pancernym... Takie mam odczucia z gry.

Na początku gdy tylko pojawił się FH, to rzeczywiście tygrys imponował i sprawiał wrażenie potęgi. Teraz już nie jest taki niezwyciężony. Na dodatek jak go ktoś ukradnie, to klapa jest kompletna...

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 05:27 

Cytuj:
Na dodatek jak go ktoś ukradnie, to klapa jest kompletna...

Haha, po to sa wlasnie Panzerfausty 100...
A ta formacja jest chyba najlepsza jednostka w grze. Maja w lapie zarowno Pzfst'a (jednego, ale baardzo silnego) jak i Kar98.

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 20:49 

jurgens napisał(a):
Na dodatek jak go ktoś ukradnie, to klapa jest kompletna...

Kiedys na OMG grupka ludzi, w tym ja, przeprowadzilismy prawdziwy aliancki desant na... baze wroga. Z 8 osob zapakowalismy sie do transportowca, polecielismy wysoko nad baze wroga i zrzucik. Bieremy wszystko co jest i spier...heh, Tiger stal nie ruszony. Axis przegralo sromotnie. Wlasnie takie akcje lubie najbardziej :wink: .

Wogole odbijanie tigera jest bardzo dobrym zagraniem patrzac na znaczenie strategiczne. Majac ta maszynke po swojej stronie zodbywa sie ogromna przewage nad wrogiem...

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2003, 20:59 

Taaa... Dlatego ja jestem przeciw spawn campingowi i tylko czekam az ludzie z FH to rozwiaza. W DoD sprawa byla prosta... tam byla tylko piechota, a wejscie na glowny spawnpoint przeciwnika koczyl sie smiercia od karabinu maszynowego.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2003, 01:17 

Wozu napisał(a):
Taaa... Dlatego ja jestem przeciw spawn campingowi i tylko czekam az ludzie z FH to rozwiaza. W DoD sprawa byla prosta... tam byla tylko piechota, a wejscie na glowny spawnpoint przeciwnika koczyl sie smiercia od karabinu maszynowego.

Powinno być jak z wyjściem poza obszar bojowy. Giniesz za nie wykonywanie rozkazów. To pozwoliłoby ograniczyć wielkość map.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2003, 04:16 

Tylko Dice nie wpadl na to i pewnie nie da sie tego teraz zakodowac w modzie :(

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2003, 01:32 

Jak nie wyjdzie ten mod w święta, to już chyba w ogóle nie bedzie gdzie grać.

Ostatnio jest w praktyce 1 serwer na którym jest pełna obsada.

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2003, 02:10 

jurgens -> Ale za to jaka obsada! :)... Choc dzis strasznie mnie denerwowaly nagle zmiany map na serwerze, 5 minut i kolejna mapa :(

Okota -> Wpadnij dzis tez na Norwegie 1942 ;D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2