WhoCash napisał(a):
PavelZet napisał(a):
[...]straciłem czas na wciskanie tego całego Q (nie jeden raz) przed strzałem. [...]
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
A co ma Q na klawiaturze do lewego przycisku myszki - bo wychodze z założenia, że tam masz strzelanie. Na Q się "nie traci czasu" tylko wciska przy okazji strzelając i biegając po mapie. U mnie przy pojazdach kolejność jest taka, że odpalam rakietę, a zaraz za nią leci Q ... wtedy nawet jak się zrobi kupa kurzu to i tak wiem gdzie posłać drugą. Tyle, że ja raczej latam z RPG, więc często pierwsza jest też ostatnią
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Odpowiem przewrotnie a co ma lewy przycisk myszki do Q ?
Są sytuacje że strzelać nie ma sensu (bardzo częste u ludzi których celem jest wygrana a nie k/d ratio) - widzisz, ze nie ma czasu na przycelowanie ale masz jeszcze czas na szybkie zaznaczenie tak aby inni widzieli lub nie masz odpowiedniej broni/ammo do zniszczenia celu ale zaznaczyć jeszcze możesz - przynajmniej inni będą widzieli. Tudzież setki innych podobnych sytuacji. Zaznaczanie i strzelanie to przecież dwie odrębne rzeczy. A tak po za tym już wielokrotnie zaobserwowałem sytuacje w których po zaznaczeniu ludzie zmieniali kierunek na cel który już załatwiłem (twoje strzelanie ze spotowaniem) - po co mam im przeszkadzać skoro widzę , ze wróg jest mój na 101%. On widzi swój cel ja widzę mój który nie jest dla niego żadnym zagrożeniem - po co rozpraszać kumpla z którym gram ?
Są też sytuacje w stylu mam inny cel niż zabijanie wrogów ale jak ich widzę chcę ich zaznaczyć dla innych; jestem spawnem dla ludzi z drużyny -siedzę cichutko w dobrym miejscu i czekam aż się zespawnują, zaczaiłem się na flagę/mcoma i czekam aż grupka wrogów popędzi sobie wesoło tam gdzie pędzi i dopiero podbiegnę do celu... Strzelać nie będę ale spotować mogę są na tyle daleko że mnie nie usłyszą )
tylko ten Q nie zawsze chce działać - nic zamienie jeden przycisk myszy z f na q. I tak rzucam granaty z klawiatury.