Teraz jest 19 lis 2024, 01:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 cze 2010, 11:09 

Jak w tytule. Jakiś czas temu usunąłem Battlefieldy z dysku ponieważ potrzebowałem miejsca, teraz znowu nabrałem ochoty na grę, niestety, coś mi nie idzie z instalowaniem patchy. Instalowałem BFy i patche w różnych kolejnościach, ale zawsze coś nie działo, poniżej dokładny opis moich perypetii z łatkami.

Instaluję BF2, później dodatek SF. Dodatek SF automatycznie aktualizuje grę do 1.1. pobieram patch 1.4 ze strony EA, instaluję (trwa to dość długo, a komputer wyraźnie spowalnia pracę). Uruchamiam, jest około 20 serwerów rankingowych, w rogu jest napis 1.1 (z tego co rozumiem, to jest wersja gry). Pomyślałem, że coś się nie zainstalowało i uruchomiłem patch 1.4. Zainstalował się wyraźnie szybciej, ale dalej był napis 1.1 i 20 serwerów.

Później instalowałem tak BF2, 1.4, SF i dalej było to samo. Później pomiędzy każdym krokiem resetowałem komputer i dalej to samo.

Dzisiaj pobrałem patch 1.5 (podobno najnowszy), uruchomiłem instalator i wyświetlały się błędy w rodzaju "instalator nie może otrzymać dostępu do pliku BF2.exe (0x4)" klikałem ignoruj. Instalacja zakończyła się. Teraz BF2 się nie uruchamiał, ikonka zmieniła się z "dwójeczki" na białe puste okienko.

Więc stwierdziłem, że usunę i zainstaluję jeszcze raz. Wszedłem w "dodaj, usuń programy", zauważyłem, że SF zajmuje 10 mb (nie wiem ile było wcześniej), a BF 3,9 GB.
Kliknąłem na "usuń" jednak nic się nie stało, żadnego błędu, okienka, nic. Usunąłem folder z BF2, teraz znowu instaluję dwójkę. Spotkaliście się kiedyś z takim problemem?

Battlefield 2 i Battlefield 2: Jednostki Specjalne są oryginalne.

Komputer:
Windows XP Proffesional
Procesor: Intel 1.6, dwa rdzenie
Ram 1 GB
karta graficzna nVidii, zintegrowana z płytą główną

Dodam jeszcze, że format partycji systemowej jest raczej ostatecznością i czyściłem rejestr programem Ashampo Win Optimizer. Dziękuję za porady.

EDIT:
Zainstalowałem od nowa, teraz w rogu mam napis 1.02, jeszcze dzisiaj spróbuję zainstalować patch 1.4 i SF

PostNapisane: 26 cze 2010, 12:33 

Patch 1.41 potrzebujesz, a potem 1.5 . Instalujesz grę wraz z SF, potem 1.41 i na koniec 1.5. Musi działać.

-> PubMovie :D <-

PostNapisane: 26 cze 2010, 13:07 

Chyba nie potrzebnie założyłem ten temat. Zainstalowałem BF2, później 1.41 i zauważyłem, że w rogu jest 1.1.jakieś cyfry.1, więc chyba po prostu tak oznacza się patch 1.41. Teraz mogę zainstalować 1.5 i SF? Czy musi być taka kolejność jak podałeś?

PostNapisane: 26 cze 2010, 13:19 

Instalujesz tak:
BF2 -> SF -> 1.41 -> 1.5

PostNapisane: 1 lip 2010, 17:02 

Dziękuję, wszystko działa jak należy :D Szkoda tylko, że serwerów SF jest tak mało, pełne są tylko te z mapami Warlord (inf) i Ghost City :(, a tyle innych fajnych mapek jest...

Strefa czasowa: UTC + 2