PigHunter napisał(a):
Zamiast kupowac 1.5GB ramu kup 512MB[2GB spokojnie starczy do BC2] Zaoszczędzisz w ten sposób jakieś 100zł, które lepiej przeznaczyc na lepsza kartę pokroju 9600 GT
mowisz 2GB napewno styka? No bo wiesz bo ja mam DDR 1 .. ktore nie sa szybkie.. tak sobie myslalem czy czasem 3GB ddr1 nie bedzie odpowiadac tym 2GB ddr2.. jak to jest? I jeszcze jedno pytanko.. bo moje pamieci pracuja w Dualu, max przepustowosc to 330mhz, i czy jak wzuce dwie kosci pracujace na 330 to nie bedzie tak ze obie (bo wkoncu pracuja w dualu) nie zniza sie do jakis 166 na jedna kosc?
michal7187 napisał(a):
Satyr napisał(a):
4 rdzenie do tej gry to podstawa
Bzdura totalna!!! Mam 2 rdzeniowego intelka i gra śmiga ładnie.
Mój komp nie jest już rakietą, ale na niski fps nie narzekam. Oto jego specyfikacja:
Proc - Intel Core 2 duo 3800 (3 ghz)
RAM - 4 GB 800 mhz Kingmax
Grafa - Asus HD 4850 512 mb
Gierka bardzo ładnie śmiga na medium 1680 x 1050.
Porównaj sobie moją kartę cenowo z kartami Nvidii jeżeli masz zaufanie do tej marki.
Pzdr.
uspokoiles mnie troche tym postem ;P Wlasnie tak mialem wczesniej watpliwosci w to czy BC2 tak az bardzo wymaga 4 rdzeniowego procesora.. wkoncu az takiej wielkiej fizyki tam nie ma.. wiekszosc rzeczy to jest skrypt (walace sie domy, burzace sciany czy nawet dziury w ziemi) no chyba ze spadajace drzewa, czy tez wraki pojazdow oraz latajace przedmioty.. ale takie rzeczy byly juz w Crysisie i HL2 gdzie gierki chodzily mi dobrze (mowa tutaj bardziej o HL2) ..dalo mi to troche do myslenia THX!
Tez mam watpliwosci co do jednego.. bo moja plyta glowna nie jest jakas najnowsza.. wiem ze mam PCI Express x16.. a te nowsze karty juz smigaja na PC Expres "2.0" x16.. czyli to juz jest nowsze zlacze gdzie pewnie karty smigaja tak jak trzeba. No i nie wiem jak taka karta poradzi sobie u mnie ;/ Panowie rozwiejcie moje watpliwosci.. ;P Az taki dobry w te klocki nie jestem..
Dzieki ogolem za pomoc.. ;P Pozdrawiam!