Teraz jest 24 lis 2024, 18:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lip 2010, 01:16 

Atakama w goraczce moze byc, chociaz w porownaniu do innych map tego trybu wydaje sie "krótka". Port valdez w podboju to fail, mapa za waska i prawie zawsze konczy sie base rapem :<

Powiedzmy sobie szczerze, tak powinien wyglądać bfbc2 w dniu premiery, a do tej pory powinnismy miec NOWE mapy. Badzcie wymagajacy a nie cieszcie sie z byle gówna.

PostNapisane: 8 lip 2010, 03:18 

:D :D :D :D :D :D
hah, nie ma to jak odpowiednie podejście :D :D

PostNapisane: 8 lip 2010, 06:25 

Podejrzewam ze zrobienie mapy na Frostbite 2.0 to nie jest to samo co sklecenie mapy do CS, Quake itp. Wiec nie ma co wieszac psow na Dice. Z pewnoscia w koncu cos wydadza. A jezeli sensem gry co niektorych jest ogladanie nowych mapek to gg. Wole poczekac i dostac w miare dopracowane mapy niz jakies G! sklecone na poczekaniu.

PostNapisane: 8 lip 2010, 07:30 

Zadziwiła mnie ilość możliwości taktycznych jak już ktoś wspominał. No bo co stoi na przeszkodzie objechania basy autkiem i wdarcia się od tyłu? No i znów nie polatam hindem bo:
1) Jak wchodzi mi do gry to już go dawno nie ma ;p
2) Jak tylko do niego wejdę latam przez max 30 sek.
3) Jak się jakimś cudem dorwę to jestem pilotem a latać nie umiem....

PostNapisane: 8 lip 2010, 08:48 

Lamayer napisał(a):
(...) No i znów nie polatam hindem bo:
(...)

nie rozumiem przyznam...

PostNapisane: 8 lip 2010, 09:35 

Lamayer napisał(a):

Latanie nie jest trudne (przynajmniej tam gdzie widać to coś, zapomniałem jak się nazywa, co pokazuje położenie względem ziemi), nie musisz strzelać ani nic. Wystarczy skupiać się na omijaniu pocisków wroga. Kilka razy chciałem zestrzelić Mi-24 z AT4 i nie dało się, ten pocisk za wolno leci! Jak heli lata dookoła to nie da się go dogonić. Jedyną szansą jest wystrzelić z RPG "na spotkanie".

PostNapisane: 8 lip 2010, 10:25 

Crusier napisał(a):
Lamayer napisał(a):

Latanie nie jest trudne (przynajmniej tam gdzie widać to coś, zapomniałem jak się nazywa, co pokazuje położenie względem ziemi), nie musisz strzelać ani nic. Wystarczy skupiać się na omijaniu pocisków wroga. Kilka razy chciałem zestrzelić Mi-24 z AT4 i nie dało się, ten pocisk za wolno leci! Jak heli lata dookoła to nie da się go dogonić. Jedyną szansą jest wystrzelić z RPG "na spotkanie".

Co do latania to wcisnij F2 lub F1 bodajze i bedziesz siedzial jako strzelec :) No i szczerze przyznam że nie ma nic bardziej wqrw....go niż wejście do śmigłowca i zginięcie z powodu jego "umiejętności"

Co do zestrzelenia chopera to najważniejsze aby go ktoś "zaznaczył" DARTEM i wtedy praktycznie po kłopocie :)

PostNapisane: 8 lip 2010, 11:00 

JOY napisał(a):
Co do zestrzelenia chopera to najważniejsze aby go ktoś "zaznaczył" DARTEM i wtedy praktycznie po kłopocie :)

Tak mozna ale trzeba byc naprawde szybkim zeby pilot nie polapal sie i go nie zdjal.

Dobry gunner jak zestrzeli to dzialko przeciw lotnicze i to mozna sobie polatac :)

PostNapisane: 8 lip 2010, 12:06 

Mapki ogólnie przyjemne, całkiem fajnie prezentuje się Atacama, jest tam dużo fajnych sposobów, jak i pole do popisu od assaulta aż po recona. Uważam, że jest bardzo grywalna.
Port Valdez to tunel, dosłownie przedarcie się niezauważonym gdzieś dalej jest prawie niemożliwe, jeśli jedna drużyna góruje nad drugą, to szybko tym kanałem można zepchnąć wroga do respa bez opcji na wydostanie się z bazy głównej. Ogólnie jednak też dość fajnie.

PostNapisane: 8 lip 2010, 12:30 

Krótki filmik o nowym działku (zwie się ono VADS):
http://www.youtube.com/watch?v=Emi9bY_IboU

PostNapisane: 8 lip 2010, 13:37 

Grałem na Atakamie rush 2 rundki i.. lepsza od Port Valdez rush - mojej ulubionej mapy. Mimo, że nikt się nie przebił przez 1 bazę jednak było cudownie :lol: . Natrafiłem na pilota, który rozumie o co chodzi w tym lataniu i nie rozbija maszyny na 1 prostej. W defensywie weszłem na dosłownie 5 minut i skończyłem ze statmi 5/2, a w ataku 22/5 - czyli, jak na moje możliwości zawaliście dużo :D . 1 baza jest idealna do koszenia helką :twisted: . Wszyscy jak na dłoni, tylko tu-tu-tu-tu-tu-tu-tu - Zabicie wroga +50, tu-tu-tu-tu-tu-tu-tu - Zabicie wroga +50, do tego dochodzi spotowanie - wiadomo zawsze można uciec, a snajperzy tylko czekają aż soczyste mięsko wyłoni się z za budynku :P . Minigun - fajny, ale tylko jak się siądzie to !BOOM HEADSHOT! od snajpera. Podoba mi się to działko co jest takie jak w łódce, to takie granatnikowe :wink: . Narazie może przesadzam, ale zajmuje 1 miejsce w moim prywatnym rankingu mapek rush :) . A najważniejsze są serwery "Atacama Rush 24/7" :twisted: .

PostNapisane: 9 lip 2010, 01:18 

Powiem jedno - atakama na rushu wymiata. Te stacjonarne miniguny sa smiercionosne dla pilotow, ktorzy lataja po linii prostej. Jednak juz ustrzelic z tego kolujaca helke jest ciezej.

Wprawdzie trafienie z tego miniguna takze "lapie" tak samo jak dzialko z BMD3, jednak zadaje zdecydowanie mniejsze obrazenia i da sie uciec. Tylko wystarczy rozgarniety gunner, ktory najpierw zdejmuje VADSa, potem to juz tylko sama przyjemnosc w lataniu/strzelaniu :)

No i w koncu mozna nabic jakies fragi Cobra...

Teraz w nowym mappacku licze na jakas mapke z mi-28 - oby tylko poprawili z niego widocznosc, bo dalej jest zbyt jasno :/

PostNapisane: 9 lip 2010, 09:56 
Zbanowany

Szkoda, ze ADM usunela byla temat do map: atakama rush i valdez podboj bo to map pack 4, i w ten sposob piszemy to wszystko w temacie do map packa 3 (nelson sdm i alta sr)...
Nelso sdm(squad death match):
Obrazek
Alta sr(squad rush):
Obrazek

Co do atakamy w rushu, wkurza mnie fakt, ze vads nie widnieje w statsach w grze i na bfbcs... jak i na stats verse ani tez na ea ranku... natomiast specact'a mam wszedzie :whistle: :omg:

PostNapisane: 9 lip 2010, 10:10 

Atakama w rush swietna mapa, dla mnie jest calkiem nowa bo nawet minuty nie gralem w inne tryby. Na calkiem nowe mapy raczej nie mamy co liczyc, trzeba bedzie zabulic za vietnam.

PostNapisane: 9 lip 2010, 11:15 

Jakiś czas temu przyznali się wreszcie, że wodzą wszystkich za nos i nowe mapy kupimy dopiero z vietnamem ^^

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2