Teraz jest 24 lis 2024, 17:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lip 2010, 18:42 

robalxp napisał(a):
Nie przetłumaczysz tego. Większość z tych co "wiedza na pewno" że myszką się gra lepiej, w życiu pada nie trzymała

Naprawdę ? Sorry, ale jesteś w błędzie, grałem na konsolach od ukazania się pierwszego PSX, później było PS2, PS3, Xbox i Xbox 360 wszystkie te konsole posiadam. Czyli wychodzi na to że na konsolach gram od 15 lat i uważam że myszka jest bardziej precyzyjna od pada konsolowego. Dodatkowo dlaczego w gra konsolowych jest auto aim ? Czyżby po to żeby ułatwić nieco bardziej celowanie ? Pad do gier sportowych, platformówek, bijatyk jak najbardziej się nadaje, ale do FPS-ów ? Sorry ale według mnie nie za bardzo.

PostNapisane: 10 lip 2010, 00:01 

Jednym pasuje innym nie :roll: Ja również zaczynałem od PSX (pomijam pegasusa itp) i gra mi się dobrze, oczywiście na pc też grałem wiele lat w różne fps'y. Gra się pewnie łatwiej, bo szybciej namierzamy cel na konsolach tego nie ma, ale coś za coś. Mi pad w zupelności wystarcza i na myszki już nie wrócę ;p

PostNapisane: 10 lip 2010, 00:54 

zenekgs napisał(a):
Gra się pewnie łatwiej, bo szybciej namierzamy cel na konsolach tego nie ma, ale coś za coś.

Jest za to auto aim:
http://www.youtube.com/watch?v=xjp7c6tGYlg
Twórcy gier na konsolach sami sobie zdają sprawę z tego że pad nie ma takiej precyzji jak myszka i wprowadzają różnego rodzaju ułatwienia np. wyżej wspomniany auto aim nie mylić aim botem. Zresztą nieważne, każdy gra jak chce i na czym chce, to jego osobista sprawa. Mi pasuje granie na PC, Tobie na konsoli i wszyscy są szczęśliwi. To tak jak z kobietami. Jednym pasuje szatynka innym ruda. Każdy ma osobisty gust.

PostNapisane: 10 lip 2010, 09:01 

Autoaim na konsolach można wyłączyć jeśli ktos chce. Pisałem juz o tym, ja i wiekoszosc moich znajomych grających w BC2 maja to wyłączone.
Co do większych hitboxow na konsolach, prosze o zrodlo tych informacji bo pytałem o nie juz miesiąc temu i sie nie doczekałem. Banialuki wyssane z paląca każdy może sobie pisać, proszę o potwierdzenie tych informacji bo na razie traktuje to talko jako spam i nic nie znacząca plotka.
Tak jak napisal szrama, kazdy gra na tym co ma lub mu bardziej pasuje, ja gram na konsoli w Bad Company, BC2 i B:MC a na PC w Operation Flashpoint i Cod2 z racji tego ze mam laptopa i za wiele nie pociągnie. Jednak jak widzę takie rzeczy jak na filmiku poniżej, ciesze sie ze nie mam mocnego peceta

http://www.youtube.com/watch?v=bRqyUPaA ... _embedded#!

PostNapisane: 10 lip 2010, 09:37 

Od 2 miesiecy jestesm szczesliwym posiadaczem 360,tki. I musze przyznac klawiatura sie chowa jak mowa o grach platformowych, scigankach, bijatykach. GTA IV i Red Dead Redemption to juz inna bajka. Samo sterowanie jest piekne ale celowanie bez Auto-aim'a to by byl poroniony pomysl.

Ale co do gry w FPSy na padach... Jako ze jedynym typowym FPSem jaki mam na 360'tke to CoD: WaW i bardzo czesto mecze nazi zoobies tryb(bo mi sie podoba) to i tak stwierdzam ze mieszanie w FPSy grozi kalectwem. To juz nie jest to samo co napoczatku. Oczywiscie skill juz podskoczyl(ostatnio nawet wylaczam auto-aima :D ), ale tak czy inaczej mozna se polamac kciuki. ZADEN pad nie ma co sie rownac z precyzja, szybkoscia, dokladonoscia ktora daje myszka jak mowimy o FPSach. Udowodnione naukowo :)

By nie robic off topa.

Tworcy gry dali nam do dyspozycje bronie by z nich kozystac. To jak z nich kozystamy to tylko i wylacznie nasza sprawa. jedyne co moze denerwowac to jak engener celuje z RPG w ludzi a jak widzi czolg ucieka. Natomiast jak wali w ludzi i czolgi... luz niech tak gra nie mam nic przeciwko. Oczywiscie mozna sie do tego czepiac.. tak jak mozna sie czepiac do shotguna ktory strzela mega celnie na 100m :)

PostNapisane: 10 lip 2010, 09:42 

dklnrw napisał(a):
Jednak jak widzę takie rzeczy jak na filmiku poniżej, ciesze sie ze nie mam mocnego peceta

http://www.youtube.com/watch?v=bRqyUPaA ... _embedded#!

Czemu? To jakis modyfikowany serwer jest z odblokowanymi giwerami Spectat

Dobrze się gra na padzie bo; look

http://www.youtube.com/watch?v=MH6tvuv2iWA

Celownik nawet w M24 ani drgnie gg

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Strefa czasowa: UTC + 2