Teraz jest 25 lis 2024, 17:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lip 2010, 11:53 
Zbanowany

Po co rozbrajać jak można w nie strzelić ? ... najpeiej w momęcie, gdy je rozkładają xD

PostNapisane: 13 lip 2010, 11:58 

Dzięki za info panowie. Miałem zamiar wcielić się w rolę sapera ze spawarką dla pewności ale już wiem, że lepiej nie próbować. :) Szkoda, że nic nie można z tym zrobić oprócz detonacji. :(

matzo napisał(a):
Po co rozbrajać jak można w nie strzelić ? ... najpeiej w momęcie, gdy je rozkładają xD

matzo ale chodzi o to, że Ruscy czasami zostawiają takie pułapki w punkcie A na Atakamie w postaci zaminowanego czołgu z każdej strony i po przejęciu flagi nie wsiądziesz do niego bo skończy się to jedynie Twoją śmiercią i dlatego zapytałem czy można je rozbrajać w inny sposób niż detonacja. :P

PostNapisane: 17 lip 2010, 19:08 
Zbanowany

Bron podstawowa mecha to najlepsze karabinki szturmowe, asfalt moze tylko o nich pomarzyc :lol: Mimo to, w 3dupy pr0 mechow wciaz lami z cg... :evil:

@down: gram bez celownikow, i te plujki sa cool!

Ostatnio edytowano 17 lip 2010, 22:37 przez [Yossarian], łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 17 lip 2010, 22:04 

nie ma to jak pp2000 + am magnum + x4 opt ;) ale sadze ze xm8 prototyp nie jest wcale takie glupie

up:ja zalezy w ktorych broniach ;) ale na duze mapy pp2000 biore z x4 , na male bez zadnego , xm8 prototype zawsze bez

http://www.ultrasonline.com/ref/KuKaTS/ kliknij prosze raz , a dasz mi 10 tokenow , ktore mi sie przydadza ;)

PostNapisane: 25 lip 2010, 03:22 

[Yossarian] napisał(a):
Bron podstawowa mecha to najlepsze karabinki szturmowe, asfalt moze tylko o nich pomarzyc :lol: Mimo to, w 3dupy pr0 mechow wciaz lami z cg... :evil:

Mogę zrozumieć tych pr0 gdy grają na mapach z pojazdami i jeśli skończy im się amunicja w karabinie to wyciągają wtedy CG ale jeśli widzę mechanika, który biega z gustavem na Arice, to jest to po prostu cyrk i pomylił chyba quake'a z battlefieldem. Zabawny jest moment gdy się go zabije i odradzając się na ostatniej fladze, pierwsze co robi to wyciąga gustava ale wtedy zdąży tylko zmienić bo nie mam oporów żeby zatłuc takiego na respie jeśli pojawi się w miejscu gdzie akurat kampie medykiem czy asfaltem... :mrgreen:

Miałem styczność z takim jednym gdy przy próbie przejęcia B na Atakamie ubiłem go pierwszy raz, za chwilę drugi gdy zakradał się po mój nieśmiertelnik a za trzecim nie bawił się już w podchody i wskoczył na chama pod pokład statku strzelając we mnie z metra gustavem i zabijając przy okazji siebie. :omg:
Przynajmniej skomentował swój wyczyn w zabawny sposób. :lol:
Obrazek

PostNapisane: 25 lip 2010, 11:05 

Rura mechanika to faktycznie "ostateczne rozwiązanie" ale już panowie wystarczy tego określania gustaw noob bo można dodać jeszcze abakan,m60 etc noob .Snajper zrzucając mortara na głowę(czyli jakieś 8 gustawuff) siedząc samemu daleko i w krzakach jest lepszym graczem od gościa biegającego tylko z rurą który jednak musi się zbliżyć do celu?A poza tym czy to przypadkiem nie jest wyrzutnia przeciwpiechotna?

PostNapisane: 25 lip 2010, 11:37 
Zbanowany

Tyle ze mortar sluzy naprawde do niszczenia umocnien, pojazdow opancerzonych i skupisk wroga.
AT (ppance) sa wykorzystywane nagminnie przez nobkow i dokladajac perka z ammo, mamy chyba z 7 rakietek, dosyc szybko przeladowalnych i wlasnie o takich quake-soldiers wspominalem.
Osobiscie uzywam broni ppanc najczesciej przeciw helkom (strzalka + rakietka), oczywiscie tankom jak i budynkom ale i jako dobra bron przeciw snajpom, oczywiscie od czasu do czasu walnie sie kogos z roznych przyczyn, brak ammo, zbyt dlugi czas reloadu, lub zeby kolo czyms lamiacy (np wlasnie cg) poczul moja przewage, choc najbardziej lubie lamy takowe nozowac :twisted:

@adriano:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria: ... iwpancerne

PostNapisane: 25 lip 2010, 13:24 

Przy przelaczaniu sie z broni glownej na gustawa mozna z niego strzelic nie czekajac az go wyciagniemy.
Przydaje sie jak skonczy nam sie ammo przy bliskich pojedynkach 1vs1.
czyli wciskamy klawisz przelaczania sie na gustawa i od razu napieprzamy fire. Nie ma wtedy animacji wyciagania gustawa ani lecacej rakiety, zostaje tylko wybuchajacy przeciwnik :roll:

PostNapisane: 25 lip 2010, 13:57 

a co sadzicie o broni 9a-91? gralem nia wczoraj i okazalo sie ze ta bron jest dobra , sam nie wiem dlaczego , ale dobrze mi sie nia gralo

http://www.ultrasonline.com/ref/KuKaTS/ kliknij prosze raz , a dasz mi 10 tokenow , ktore mi sie przydadza ;)

PostNapisane: 25 lip 2010, 14:24 

Fajna jest. Bardzo dobra - o dziwo - na średni i duży dystans, na bliższe traci ze względu na mały magazynek, ale rekonpensuje go dużym dmg. Na HC zabija 3 strzałami niezależnie od dystansu, co jest sporym udogodnieniem. No i bardzo fajne iron sights z małym odrzutem, przez co nie trzeba używać celowników.

Ostatnio walczę z XM8C. Na niski i średni dystans świetna, ale przy dużym potrzeba delikatności ze względu na rozrzut. Świetna z biodra, często na dystans nawet nie chce mi się przykładać celownika albo już jest za późno :P Z tego co zauważyłem, ma [chyba] najkrótszy czas przeładowania. Co ciekawe, z kolimatorem zwiększa się rozrzut. Z ACOG to już w ogóle tragedia.

Obrazek

PostNapisane: 25 lip 2010, 15:46 

A od tej pierwszej broni mecha nie lepiej wziąść scara? Statystyki mają takie same. Jak z odrzutem itd?

PostNapisane: 25 lip 2010, 15:47 

kukaTS napisał(a):
a co sadzicie o broni 9a-91? gralem nia wczoraj i okazalo sie ze ta bron jest dobra , sam nie wiem dlaczego , ale dobrze mi sie nia gralo
Przeglądałem ostatnio swoje statystyki żeby zobaczyć ile potrzebuje strzałów celnych do zabicia przeciwnika i najlepiej wypada właśnie 9A-91 Avtomat. :P Za to najwydajniejszy ze wszystkich broni mechanika jest SCAR-L bo jemu wystarczy jeden magazynek żeby zabić 3 przeciwników chociaż UMP-45 mocno depcze mu po piętach. :wink:

A statystycznie na 100 zabić, wygląda u mnie to tak:

9A-91 - 7,14 strz. (3kile - 21,42strz/mag20szt)

UMP-45 - 8,34 strz. (3kile - 25,02strz/mag25szt)

SCAR-L - 9,78 strz. (3kile - 29,34strz/mag30szt)

AKS - 10,75 strz. (3kile - 32,25strz/mag30szt)

XM8C - 11,28 strz. (3kile - 33,84strz/mag30szt)

PP-2000 - 15,10 strz. (3kile - 45,30strz/mag44szt)

Z Uzi dopiero latam, więc nie uwzględniam w statystyce. Wszystkie kile wykonane były bez żadnych wspomagaczy do broni typu: magnum, podstawka czy też celownik. :wink:

PostNapisane: 25 lip 2010, 15:48 

HapTi napisał(a):
A od tej pierwszej broni mecha nie lepiej wziąść scara? Statystyki mają takie same. Jak z odrzutem itd?

Po raz któryś podaję tę stronę... http://denkirson.xanga.com/722757523/bad-company-2/

PostNapisane: 25 lip 2010, 16:03 

Dla mnie dobrze sie strzelalo z x4 przyblizeniem snajperow sciagalem 9A-91 8)

PostNapisane: 25 lip 2010, 18:54 

Mi tam najlepiej jak na razie strzelało się z XM8 i UMP. Ale skoro mówicie, że ten 9A-91 jest taki dobry to też spróbuję nim pograć :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2