Witam. Od rana próbuję się uporać z BF2. Znalazłem pudełko z płytą po ponad 2 latach przerwy i chciałem ponownie zainstalować na nowym komputerze i sobie pograć.
Sprzęt: Microsoft Windows XP Professional Wersja 2002 Dodatek Service Pack 2
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz 1.81 GHz, 2,00 GB RAM Rozszerzenie adresu fizycznego
Karta Graficzna NVIDIA GeForce 8600 GT
Jest strona z CAN I RUN IT i przy wyborze BF2 nawet na zalecanych nie ma żadnych problemów. Dodatkowo w najnowsze/nowsze gry jakie gram nie ma żadnych problemów także.
Opiszę dokładnie wszystko jak wygląda od początku do końca. Instalacja bez problemu ---> w końcowym etapie gry ustawienia mikrofonu, dziwny błąd wyskoczył jakby niepowodzenia przy czymś, ale to chyba błąd mikrofonu i instalacja niby dalej przebiegała bez problemu. Arcade nie instalowałem dx zainstalowany, uruchomienie ponowne komputera. Patch 1.41 instalowałem i też wszystko ok. Włączam grę, przechodzi do czarnego ekranu, już wyczekuję momentu kiedy będzie muzyka EA GAMES, a tu nagle mnie zrzuca do pulpitu jak przy minimalizacji, gry oczywiście nie ma już. Zaczynam buszować po necie i szukać różnych rozwiązań. Od rana szukam tego samego tematu i na różne sposoby próbowałem coś zrobić. Zacząłem od aktualizacji karty graficznej (chociaż innym to nie pomogło), bo nie była faktycznie aktualizowana od rok-dwóch, i tu miałem problem, bo musiałem tak porządnie namieszać, że komputer w ogóle nie widział karty graf., albo inaczej ---> widział, ale nie odczytywał jej i sterowniki (nawet poprzednie) nie chciały się przyjąć -> przywróciłem ustawienia systemu sprzed paru godzin. Dodatkowo szukałem rozwiązania problemu na forach ze sterownikami do NVIDI i jedni pisali, że nie można ściągać ze strony NVIDI, 2dzy pisali, że wersje beta, inni z kolei, że trzeba pobrać inną wersję i każdego sposobu próbowałem i za każdym razem coś innego mi wyskakiwało -> nie ten model, not locate i inne pierdoły. Nie wierzę, że moja karta graficzna jest słaba, albo, że nie uruchomię na niej BF2, szczególnie z takimi możliwościami na obecną chwilę (łatki, patche, sterowniki). Próbowałem uruchomić poprzez zgodność z systemem XP, ale nie miałem opcji wyboru windowsu XP - nawet takiego nie było. Szkoda by było wyrzucać grę, która do dziś cieszy się uznaniem, szczególnie, że mam teraz masę wolnego czasu. Czekam na odpowiedzi/pomoc. Mogę podać numer gg do lepszej komunikacji jak ktoś będzie czuł na siłach i będzie chciał pomóc. Nie bardzo znam się na systemach i jak się je ,,pielęgnuje'' co trzeba pobrać, co trzeba zaktualizować, co zatwierdzić. Więc tu by mi się przydała pomoc kogoś kto ma jakieś pojęcie i pomysły na rozwiązanie problemu. Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam.
|