Teraz jest 24 lis 2024, 18:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lip 2010, 11:40 

Taka "forteca" służy do dobrego desantowania. Podjeżdżasz pod mcom robiąc zadymę, wyskakuje ktoś podkłada i pilnujesz (albo walisz na hama z działka). Nie na wszystkich mapach tak sobie pojeździsz to fakt.

No niestety Yoss zmartwię Cię. Trochę gram na nierankingowych i często nie na swoim koncie i kompie (płyta główna się pali - mam pokaz slajdów) Więc łącznie przejechane mam znacznie więcej niz staty pokazują.

Troche szacunku powinieneś okazywać także innym. Z góry zakładasz, że to nooby, grac nie potrafią, zowniłbyś ich itd. Każda pomyłka, każdy błąd staje się dla Ciebie czymś co trzeba wytykać. Ktoś pisze jakikolwiek temat i okazuje się, że takowy był to od razu uświadamiasz go, że tkai temat był, zamiast udzielić odpowiedzi, która moze zamknąć się w jednym zdaniu. To staje się troche nudne.
A jak już kogoś oceniasz to nie aptrz tylko an staty. NIe każdy gra non stop na ranked. Jak testuję nową broń to idę na nierankingowany. A z powodu awarii hardware nie gram u siebie na kompie już cho cho cho, a jak gram u kolegi to tylko na jego koncie. Szkoda, bo tyle co mu staty podciągnąłem (m.in. 2 platynki od 0) to miałbym znacznie lepsze staty (k/d o wiele wyższe, bo tego co mam co praktycznie utrzymuje się na takim poziomie od pierwszej rozgrywki, jeszcze nie miało okazji zostać naprawione). Zapewne jakbym miał lepsze staty i parę tysi dogtagów to byś inaczej się zachowywał względem mnie :wink:

PostNapisane: 22 lip 2010, 11:50 

[Yossarian] napisał(a):
pr0... troszke szcunku kolego, to forum a nie chlew.
i cos ty najedzil tymi tankami zeby takie fantazje snuc? 9km i ca 70 killow? gram na publikach, z ogarnietymi ludzmi. dodam: to straszna glupota zamykac squad w puszce:
a) strzalki + ppanc - ok masz dym, tyle, ze po nim twoi strzelcy widza nuno... jaki problem odjechać parę metrów w tył?
b) c4, no bo jak masz dym, to juz nie masz sensora wykrywajacego enemy... i na odwrot nie zapominaj, że kierowca może mieć dym, a ktoś ze środka wykrywacz wrogów
c) skumulowanie takie na valdez, lub panamie to fail... oprocz mechow, sa snajperzy z mortarem, dzialka ppanc i... czolgi wroga :lol: od początku było pisane, że taki APC nawet z kompletem w środku nie ma zbyt wielkich szans z czołgiem, no chyba jak by inżynierowie na chwilke wyskoczyli i zdążyli trafić z rpg etc. ale to raczej tylko z bliska
d) na lagunie alta i islas, to bylby smiech na sali... jak byscie cokolwiek zdobyli? trza by taran dospawac lub spych :lol: :stupid: nie muszą przecież całej rundy wygrywać, teoretycznie każdy frag po stronie wroga jest na korzyść - ostrzelać m com po podłożeniu ładunków itp.
e) w zyciu nie widzialem czegos takiego jak jadacego dalej niz do I pobliskiej flagi lub mcoma - jesli to to dojechalo... jeśli grasz na serwerach z takim poziomem zaawansowania przeciwników to chyba wiem skad tyle masz swoich uber super niesmiertelników ;)
f) kilku ludzi w jednej slabiutkiej puszeczce = cieniutka taktyka, brak mozliwosci zdobywania/bronienia kilku punktow na mapie czemu z góry zakładasz, że cieniutka to taktyka?
g) a co polami minowymi? patrz: pierwszy perk do pojazdów
i) q lub sensor motion czy sniper spotter i wszelakie ppance
j) Hapti ile razy tak grales o ile grales, a nie jest to pozostalosc snu? :D
edit: k) a jaks sie bronic przeciw helce? rozumiem, ze znowu dym itp itd :lol: Hind może naskoczyć APC, musiałby naprawdę długo postrzelać z działka, jedynie Apache i Havoc bronią pilota mogą narobić krzywdy. Taki bradley może sam się obronić przed heli, z głównego działka lub przede wszystkim gunner. A poza tym gdy tylko jest jakiś śmigłowiec w powietrzu zaczyna się polowanie na czarownice - tracer+rpg albo dzialka stacjonarne :)

PostNapisane: 22 lip 2010, 11:59 
Zbanowany

Ludzie, jak piszecie, ze jakas taktyka jest cool : lekki tank forteca, to przyjmijcie czyjes zdanie negujace, ktore mozecie wykorzystac lub nie.
Dodaje jeszcze raz, takiego objazdowego cyrku nie ma w grze dluzej niz do I mocoma/flagi, najczesciej (jesli to to dowlecze sie), wszyscy wyskakuja po pierwszym trafieniu, bo kazdy widzi ile pozostalo % 'fortecy' i woli nie ryzykowac... Hough!

@Hapti prywate zaczales ty...
@dedoha wbijam noz w dupsko takich pro and uber jak ty... very f00kin easy!

PostNapisane: 22 lip 2010, 13:27 

HapTi napisał(a):
Albo chowasz się tak, żeby dart był face-to-face ze skałą i patrzysz jak rakiety się o nią rozpi...

Rozumiem Yoss, że jesteś mistrzem tej gry i wszystko rozwalasz i nikt z Tobą nie ma szans, ale na większości publików takich pr0 nie ma. Wcale nie muszą być tępakami żeby nie ogarnąć. Wystarczy dobra ekipa, która ściąga wszystkie niebezpieczeństwa i mogą cmokać twoje gąsienice. Fakt nic nie trwa wiecznie, ale spokojnie można zrobić duże zamieszanie i conajmniej 3 mcomy zniszczyć. Problem się robi, kiedy nadjeżdża tank, ale to inna bajka. Gaz do dechy i uciekamy :D

nie zdarzyło mi się widzieć lekkiego czołgu co by dwa mcomy przejechał , hmm nawet ciężkiego :)
no chyba że ma god mode :)

PostNapisane: 22 lip 2010, 14:14 

Wystarczy ogar squad w blaszaku. Forteca - użyłem tego żartobliwie, no cóż nie każdy ma poczucie humoru.
Grając na pubach żadko kiedy masz okazje się wykazać. Polecam pograć trochę na privach. ALe ach tak! Przeciez master yoss nie naliczy sobie blaszki :/ Widzę Yoss, że za bardzo poważnie traktujesz tę grę. Skąd wiesz jak kto gra, jak nei miałeś okazji z nim grac? TO że masz więcej dogtagów od niego, lub większe k/d to znaczy, że jesteś lepszy?

Fajnie się gra 8v8 rush na privie. Siedzimy w 8 na vt i podpowiadamy sobie. 2 snajperów wspomaga bradleya, czy aby przypadkiem żaden mech nie jest zbyt odważny. 4 osoby w bradley ściągają na siebie uwagę, a przez ten czas 2 sabotażystów podkrada się po cichaczu do mcomów. Podkładają najabrdziej odległy mcom od bradla. Przeciwnicy robiący odwrót taktyczny są ostrzelani z głównego dzała, gunnera, a przez ten czas boczni (medycy) idą kłaść mcoma obok bradla i idą pomóc sabotażystom. Gunner i kierowca bronią, np. A, a reszta B (tylko, że nie siedza tuz obok niego, ale obstawiają go). Sabotażyści c4 w łapę jak trochę ucichnie i mamy po mcomie. Gunner ostrzeliwywuje piechotę a kierowca nawala z głównego działka. Niezbyt skomplikowana taktyka, a bardzo efektywna.

PostNapisane: 22 lip 2010, 14:36 
Zbanowany

Czolgiem lekkim da sie przejechac nawet cala mape, ale nie zaladowanym po brzegi 'gunnerami'. Jak kazdy inny pojazd opancerzony, lekki czolg potrzebuje oslony z zewnatrz, z wewnatrz jedynie sie ostrzeliwuje. Zgrana zaloga to 2 ludzi, ostrzeliwujacych wroga, gdy 2 pozostalych ze skaldu, robi swoje. W ten sposob czolg i caly sklad jest przydatny dla teamu, a nie siedzi i czeka na 2 rury w puszeczke.
edit:
Najwazniejszym perkiem dla czolgisty jest moim zdaniem dodatkowa bron w wypadku czolgu lekkiego, znacznie zwieksza jego sile ogniowa, stanowiac zagrozenie nawet dla mtb, i dajac szanse zniszczenie mcomca lub posadzenia budynku ze stacja.

Chce zobaczyc jak sobie taka 'forteca' (mam poczucie humoru, dopatrujesz sie dziur w moscie...' )radzi w grze :lol: . Wpadnij Hapti na BroWar, nawet wleze do srodka zbys mial na kim doswiadczenia prowadzic :D
@Hapti:
Poradnik dotyczy raczej gry na publikach a nie sdm i to na priv... swoja droga czolg na 8v8 to dla mnie zupelna pomylka...
viewtopic.php?f=106&t=33741

Ja poprostu sciagam blachy, nie robie z tego tajemnicy, widocznie robie to szybciej i mam ich wiecej niz inni, ale to nie clou tego tematu, takze zostawcie swoje teorie spiskowe na pm do mnie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2