RustyNail napisał(a):
No albo specjalnie tak zrobili żeby zarobić więcej kasy, bo napewno każdy "fan" będzie chiał zoabaczyć te sceny i pójdzie do wypożyczalni po DVD, lub po prostu kupi to, śmierdzi mi tu komerchą troche.
Trochę komerchy w tym jest, ale z drugiej strony film w kinie, nie może być przesadnie długi. Szczególnie gdy skierowany jest do wszystkich, a nie do niewielkiej grupy zagorzałych fanów. Stąd musieli trochę rzeczy wyciąć. Natomiast już na DVD mogą go trochę wydłużyć, bo każdy ogląda w domu i sam sobie wyznacza ile na raz obejrzy (czy wszystko, czy po kawałku).
RustyNail napisał(a):
No niestety my ździebko odbiegamy od cywilzacji, ale co się odwlecze to nie uciecze

, w tym roku był matrix 3, a w nastepnym lotr 3

, juz się nie mogę doczekać, zcieram rączki

I tak LOTR tym razem jest wcześniej w polskich kinach niż było to ostatnio. O prawie miesiąc.
RustyNail napisał(a):
A słsyzałem ostatnio w tv że jest taki film co pokazuje ostatnie dni czy godziny z życia Jezusa, zrobiony prez Mela Gibson, papież to oglądał i powiedzieli że mu się podobał

, ponoć dobzre oddaje te chwile, nastrój..., warto by się też wybrać na taki film, no ale nie wiem kiedy będzie u nas.
Pozdrawiam
The Passion of Christ. Film pokazywany jest na razie tylko w zamkniętych, przedpremierowych pokazach. W USA do kin ma dopiero wejść 25 lutego. W Polsce ma się już pojawić w marcu.