Teraz jest 1 lis 2024, 10:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 sie 2010, 17:39 

Witam
Niedawno kupiłem BC2.Zainstalowałem , zaktualizowałem już cieszyłem się na grę.Włączam singla przechodzę 1 misje zaczynam 2 jest już jakaś połowa a tu nagle zacięcie obrazu i pulpit beż żadnego błędu.Pomyślałem że może windows jest zawalony wiec go przeinstalowałem .Pograłem trochę i to samo.Po stronie technicznej komputera nie widzę usterki(3 dni temu odebrałem go z serwisu),dodatkowo nie słyszę głosu podczas cutscenec .Dodatkowo gdy grę miałem pożyczoną od kolegi nie miałem problemów z wywalaniem do windowsa(z dźwiękiem tak).Sterowniki do kary graficznej są zaktualizowane.Temperatury GPU i CPU są w normie.Gra spełnia wymagania.
Sprzęt:
Płyta główna: ASUS P5KPL-AM IN/ROEM/SI
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9400 GT
Karta dźwiękowa: Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
Procesor: Intel Core 2 Duo 2.20 GHz
Zasilacz:Mustang 230 V

Edit:
RAM: 2 Gb

PostNapisane: 16 sie 2010, 18:29 
Moderator forum

O wiele za słaby zasilacz ... nie wyrabia i daje o wiele za małe napięcie.
Zainstaluj oryginalny Windows ... i Service Pack 3 do XP.

PostNapisane: 16 sie 2010, 18:46 

Tylko czemu zasilacz wcześniej wyrabiał?Windows mam oryginalny postaram się ściągnąć SP3 jeszcze dziś.

Edit:
Kurde sory za pomyłkę , zasilacz ma 450.....(w ciemnym pokoju do zobaczenie małych literek zawsze lepiej używać latarki...)

PostNapisane: 16 sie 2010, 20:20 
Moderator forum

Zainstaluj SP3 i Microsoft Visual C++ Redistributable wraz ze wszystkimi poprawkami.

PostNapisane: 16 sie 2010, 22:58 

Więc tak , grałem sobie w singla i multi .W multi na koniec mapy komputer się zawiesił ,a w singlu po jakiś 35 minutach grania wywaliło mnie do pulpitu ,rozmowy cały czas słabo słychać.Ale i tak jest lepiej niż było.

PostNapisane: 18 sie 2010, 09:31 

Cytuj:

Tytuł: Re: Zawieszanie się gry. Odpowiedz z cytatem
O wiele za słaby zasilacz ... nie wyrabia i daje o wiele za małe napięcie.

On napisał 230V a nie W :) czyli coś co każdy zasilacz ma.

Co do zasilaczy firmy MUSTANG to proponuje go otworzyć :mrgreen: i zobaczyć w środku czy nie masz wylanych kontestatorów bo nie wiem czy Ci to serwis sprawdzał a ta firma to szrot.... i bardzo często tak bywało.

Grafika jaką masz jest STANOWCZO za słaba wybacz ale na 9400 to można w sapera grać a nie w BF BC2, zresztą na podstawie takiej konfiguracji czuje nosem, że komputer kupiłeś po jakiejś promo w biedronce tudzież innym MM :mrgreen:
Windowsa powinieneś zaktualizować! Być może też masz starą wersje DX9 tudzież inne pliki są stare ale tak czy siak do tej gry min. karta graficzna to GF8600 GT z 256MB ram (jest niebo lepsza niż twoje 9400GT choćby miało 1GB ram) a jeśli chodzi o wersje z serii 9XXX to 9500GT ale na DDR3 zreszta topic odnośnie wymagań gdzieś tutaj jest.

Reasumując
Zaktualizuj winde, sprawdź zasilacz, wymień grafike bo szkoda się męczyć i nie pisz proszę że chodzi Ci płynnie bo to pojęcie baaaaardzo względne :)

PostNapisane: 18 sie 2010, 12:11 
Moderator forum

Jakiejkolwiek był mocy zasilacz firmy Mustang, to jest za słaby . :D O awaryjności i skokach napięcia w zasilaczach tej firmy w necie znajdziesz mnóstwo wątków .
Zasilacz do wymiany i to bez dwóch zdań, zresztą podobnie jak karta graficzna. Ja mam GF 9500GT i da się grać ale lubi wywalić White Screen of Death lub całkowicie zamulić. Po prostu, ten typ tak ma ...
Chcesz grać w BFBC2 , musisz zainwestować w sprzęt ... albo cierp i milcz.

PostNapisane: 18 sie 2010, 14:05 

Mój komp ma 4 lata i kupowałem go w avansie , właśnie nie dawno miał wymienianą płytę główną i kartę dźwiękową. A co do wentylatora to go wymienię bo i tak mu się wiatrak nie kręci xD(wczoraj wieczorem to zauważyłem).
Więc jaki mi polecicie dobrą karte i zasilacz chciałbym taki co mi na co najmniej 3-4 lata a nie na rok.

PS:Ale na 9400 MW2 chodzi świetnie :D

PostNapisane: 18 sie 2010, 14:41 

To zalezy ile chcesz kasy zainwestowac w rozb kompa. No i z karta nie przesadzaj bo procek nie jest demonem.

PostNapisane: 18 sie 2010, 15:22 

Dunio napisał(a):
Mój komp ma 4 lata i kupowałem go w avansie , właśnie nie dawno miał wymienianą płytę główną i kartę dźwiękową. A co do wentylatora to go wymienię bo i tak mu się wiatrak nie kręci xD(wczoraj wieczorem to zauważyłem).
Więc jaki mi polecicie dobrą karte i zasilacz chciałbym taki co mi na co najmniej 3-4 lata a nie na rok.

PS:Ale na 9400 MW2 chodzi świetnie :D

Czyli zgadłem BIEDRONKA :) ntt tudzież inny wynalazek na zasadzie DUŻY procek reszta g. Bo tłum patrzy tylko na procesor i HDD hihi

Płyte to chyba wymiałeś razem z k. dźw. i dużo tu do dyskusji nie było bo wątpie żeby w avansie dali Ci creativa do ich kompa..

Co do wentylatora to najmniej w komputerze masz 2 o który Ci chodzi?

Grafike do twojego sprzętu to możesz GF 9800GT 512RAM w wersji OC i wzwyż Przy czym dalej może nie wydołać twój procesor (nie nadążyć) Więc inwestycja będzie troche bezsensu. Zasilacz tylko kwestia kasy biorąc pod uwage że na grafe wydałeś ok 350 zł to zasilacz kwestia czy kupujesz tani czy dobry :)
Tani możesz wziąść http://www.komputronik.pl/index.php/product/76001/Zasilacze_do_obud_w/ATX/Tracer_Highlander_500W_Silent.html (ok 150 zł bo oni mają drogo) średniej dobrej jakości to TAGAN 500W (ok 300 zł)

PostNapisane: 18 sie 2010, 16:37 

Zasilacz bym zamienił na któryś z tych:
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... nge_view=1
(te modele Delty to nic innego jak Chieftec, czyli sporo lepsze od Tracerów)
A grafikę nie brałbym od razu podkręconej, bo przecież to sobie można za darmo zrobić samemu kilkoma kliknięciami. ;)
Ale żeby karta tego pokroju nie była ograniczana to procesor musiałby być podkręcony do min. 3GHz, a najlepiej jeszcze wyżej, a na tej płycie głównej cienko widzę OC.

Ale za 3-4 lata to i tak wszystko będzie złom już, niestety, tak jest w sprzęcie komputerowym.

PostNapisane: 18 sie 2010, 21:22 

Więc tak zasilacz będzie mnie kosztował około 160(tu mogę własne oszczędności wykorzystać)
Karta graficzna gdzieś 300-400(tu raczej też własne oszczędności)
Procek-mogę kupić nowy (trzeba wyskoczyć z prośbą do rodziców o pieniądze za moje rwanie czereśni\wiśni\śliwek :D)

Więc proszę o ostatnią dobrą konfiguracje zgodną z moją płytą główną.
Chciałbym żeby te ustawienia były dobre i nie przekraczały 700 zł.

PostNapisane: 19 sie 2010, 02:46 

Płyta Cię niestety najbardziej ogranicza. ja bym tu w zasadzie nic nowego nie pakował, tylko sprzedał tego kompa, dołożył te oszczędności i kupił coś lepszego.

PostNapisane: 19 sie 2010, 16:17 

Niestety nie stać mnie na nowy, z tym kompem mi się dobrze pracuję i w takie tytuły jak GTA IV czy najnowszy CoD chodzą świetnie (cod na najwyższych ,a gta na nisko średnich) oraz płyta która kosztuje 270 zł nie jest beznadziejna . Jedno rzecz mnie strasznie denerwuję to taka że gdy kumpel mi 3 tygodnie temu pożyczył grę mogłem grać bez żadnych problemów a teraz gdy mam własny egzemplarz boom .

PostNapisane: 19 sie 2010, 17:59 

TAA GTA IV chodzi bez kłopotu i CoD (jaki 1szy??) czy MW2 rewelacyjnie....
CHŁOPIE odwołuje co pisałem masz SUPER sprzęt żadna zmiana Ci nie jest potrzebna!
Ten wredny BC2 jest tylko tak wrednie napisany, że Ci tnie. (coś w tym jest :) )

Przypominają mi się koleś który kiedyś twierdził że DOOM 3 mu chodzi rewelka na GF4 MX440 ;]
Tylko pojęcie płynność to pojęcie względne i to bardzo.
Podaj ile Ci wskaże 3Dmark 06 na twojej karcie w ustawieniach standardowych, zmierz programem FRAPS ilość klatek to możemy pogadać.

Ew. jak już zmienisz sprzęt to dopiero sie przekonasz co to jest płynność.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2