Teraz jest 1 lis 2024, 10:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 sie 2010, 21:22 

Mam pytanie na pustyni atacama jest burza piaskowa i mam nastepujacy problem nic przez nia nie widze... myslalem ze kazdy tak ma ale od jakiegos czasu ludzie wala mi heada przez ten "smoke" a ja dopiero kiedy widze na killcamie wiem ze jest po drugiej stronie dymu.... Myslalem ze mnei tak spotuja namietnie ale wbilem na serwer z wylaczonym spotem i kur*% to samo...

Mam pytanie jest mozliwosc wylaczenia lub zniwelowania dymu to strasznie denerwuje...

P.S.
zmienialem detale na kazdych tak samo a na niskich to po prostu angielska mglaaa... ;p

Dzieki za posty

PostNapisane: 25 sie 2010, 21:28 

Wystarczy kogoś "zaspotować" i można go zabić nawet z taką słabą widocznością, szczególnie ze snajperki.
Aha, nie doczytałem o serwerach bez spotingu, w taki razie trafiłeś na dobrych graczy, albo cziterów :lol: Chociaż, jak ktoś dużo gra na tej mapie to potrafi wychwycić wrogów, więc bardziej prawdopodobne jest, że trafiłeś po prostu na "weteranów" tej mapy.

Pewnie dla wielu graczy jest to denerwujące (chociaż IMO to tworzy cały klimat pustyni), ale nic na to nie poradzisz.

PostNapisane: 25 sie 2010, 22:05 

Nie znalazles serwerow bez spotingu?? A no fakt te serwery oznaczone sa jako hardcore mimo iz nie ma hardkoru (normalne obrazenia, minimapa, celownik) tylko nie ma spotow.

Ale co ludzie z 10 lvl lub 18 sa weteranami??? ja gralem na atakamie z 100 h i jakos nie obczajam.

Dodam iz kiedys gralo mi sie normalnie a teraz dostaje banie ze statku gdy ja przebiegam np na krawedzi mapy a kiedy probuje go znalezc ... wychylam sie zza kontenera i szukam go a ten otwiera do mnie ogien :O:O:O:O a ja slepy ...

Dodam ze nie jestem noobem ... typu glka, gustav mam ratio 2.47 i obczajam mniej wiecej jak sie strzela itd...

PostNapisane: 25 sie 2010, 22:21 

MrSanchez napisał(a):
Dodam ze nie jestem noobem ... typu glka, gustav mam ratio 2.47 i obczajam mniej wiecej jak sie strzela itd...

K/D ratio nie świadczy o poziomie gracza, a co do "noobów" to też jest inaczej.

Te serwery bez spotingu, itp mają znaczek HC, ale na szaro. Tzn. wystarczy, że jedna, standardowa opcja jest wyłączona i ten znaczek się pojawia na liście serwerów.

Ogólnie, jak już pisałem, z piaskiem nic nie zrobisz, a co do graczy to następnym razem zapisz sobie nick gościa i sprawdź go potem, może używa jakiś "usprawniaczy" (będzie widać po reszcie statystyk, nie tylko po levelu czy K/D ratio.

PostNapisane: 25 sie 2010, 22:29 

MrSanchez napisał(a):
Mam pytanie na pustyni atacama jest burza piaskowa i mam nastepujacy problem nic przez nia nie widze... myslalem ze kazdy tak ma ale od jakiegos czasu ludzie wala mi heada przez ten "smoke" a ja dopiero kiedy widze na killcamie wiem ze jest po drugiej stronie dymu.... Myslalem ze mnei tak spotuja namietnie ale wbilem na serwer z wylaczonym spotem i kur*% to samo...

Mam pytanie jest mozliwosc wylaczenia lub zniwelowania dymu to strasznie denerwuje...

P.S.
zmienialem detale na kazdych tak samo a na niskich to po prostu angielska mglaaa... ;p

Dzieki za posty

Możesz dać screena poglądowego jak to u Ciebie wygląda, że nic nie widzisz? Ja też bardzo często tam gram i nigdy mi ta burza jakoś szczególnie nie przeszkadzała w strzelaniu na średnie/dalekie odległości żebym zwracał na to uwagę. :P Screen by wiele wyjaśnił w tej kwestii. :wink:

PostNapisane: 26 sie 2010, 14:32 

http://img576.imageshack.us/i/atacama.png/
http://img842.imageshack.us/i/atacama2.png/
http://img822.imageshack.us/i/atacama4.png/
http://img832.imageshack.us/i/atacama3.png/

tak to mniej wiecej wyglada ale bywa gorzej czasami

PostNapisane: 26 sie 2010, 16:15 

No to rzeczywiście nie masz za ciekawie skoro najczęściej właśnie tak to wygląda i teraz wcale się nie dziwie, że nie widzisz skąd do Ciebie strzelają... :? Jakie masz obecnie ustawienia graficzne w grze?

Wrzucam moje z podobnych miejsc dla porównania i chociaż nie gram na najwyższych detalach to różnica jest ogromna pomiędzy Twoimi a moimi: :shock:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

PostNapisane: 26 sie 2010, 17:08 

No fakt masz mleko..... :<

Ja mam pomiędzy tobą, a P4V

PostNapisane: 26 sie 2010, 17:11 

Ta mapa jest tak zrobiona, że w zależności tego gdzie się stanie, w jaki kierunku do wiatru to widoczność się zmienia, nawet bardzo, a wystarczy czasami przejść kawałek dalej i już patrząc w to samo miejsce jest dużo lepiej/gorzej.

PostNapisane: 27 sie 2010, 01:03 

Też mam podobnie, jednak jak kolega up to się zmienia raz widzisz lepiej raz gorzej. Dość podobnie jest z granatem dymnym. Z daleka nic nie widać, ale i tak większość gra na low detalach i widzi wszystko

PostNapisane: 27 sie 2010, 11:54 

Ja też mam wrażenie, że na atacamie brak widoczności i "rażenie w oczy" zależy jak się stanie w stosunku do słońca.

PostNapisane: 27 sie 2010, 18:54 

Screeny robione na ustawieniach grafiki 1240x1048 na low detalach...

A mam sugestie.
czy to mozliwe ze osoba po drugiej stronie dymu moze go wcale w tej chwili nie miec w tym miejscu??

PostNapisane: 27 sie 2010, 19:11 

Dym na pewno będzie mieć ale jeśli gra na wyższych ustawieniach niż Ty to będzie mieć stosunkowo lepszy widok, zresztą zerknij na Twój trzeci screen i mój, który zrobiłem akurat w największej zamieci. Ja u Ciebie nic bym nie zobaczył jeśli ktoś by strzelał do mnie ze środka statku. :|

PostNapisane: 28 sie 2010, 00:08 

Nie wiem akurat czy mam identycznie, albo przynajmniej podobnie. W kazdym razie to jest pustynia i burza piaskowa tak jak w naturze ma utrudniac gre: Ja bym poszedl jeszcze dalej i dowalil tyle piachu ze czolgi by stawaly:d Na zimowych mapach jest to samo jak zawieje. Napisz jaki masz monitor i ile cali. Moze za duzo dajesz janosci badz kontrastu w ustawieniach i tak to wyglada u ciebie. Wejdz w moje dokumenty i wejdz w pliki setting.ini tam wylacz jesli masz wlaczone bloom i hsao. Jaki masz system i jaki dx ustawiony? Jezeli ktos nawala do ciebie przez ten piasek albo dymne to mniemam ze ma wh. Skoro np ja nic nie widze to przeciwnik tez nie powinien nic widziec. A nieraz sam dostalem przez zaslone z dymnych hsa ze snajperki. W takim wypadku ktos zapewne czituje. Kiedy nie wejde to zawsze jestem swiadkiem jakiegos bana.

Pozdro

PostNapisane: 28 sie 2010, 03:11 

Hmmmmm.... mnie to zawsze wkurzało i pomoglo ustawienie rozdzielczosci na najmniejsza zresetowanie gry, potem na ta jaka mialem wczesniej i znow reset, piachu bylo duzo mniej :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2