Siema jestem tu nowy i mam parę pomysłów na fajne mapy do Battlefielda:
#Ja bym rozbudował Stalingrad. Zrobił bym dwa brzegi Wołgi, Rosjanie musieli by przepłynąć z jednego brzegu barkami na drugi, jakąś wielką fabrykę pełną kryjówek dla snajperów, a niemcom zrobiłbym małe lotnisko z jednym stukasem, trochę czołgów po obydwu stronach i na środku zniszczoną fontannę.
#Po drugie Pearl Harbor,zrobiłbym wielką wyspę z zatoką pełno niszczycieli i pancerników, ze dwa lotniska (i jak by ktoś umiał zrobić P-40 Warhawk a jak nie to zostały by Corsairy ) trochę dział przeciw lotniczych i na wielkiej górze w północnej części wyspy radar taki sam jak w Bitwie o Anglię, a dla Japońców dwa lub trzy lotniskowce.
#Po trzecie Naloty na Berlin, zrobiłbym wielką bazę lotniczą w Anglii, a tam z 5 B-17 i ze dwa Mustangi wielki Kanał La Manche żeby bombowce musiały dość długo lecieć nad cel, a u Niemców Wielkie miasto Berlin tam kilka działek przeciw lotniczych dwa lotniska i z 5 Messerschmittów.
#Po czwarte Nalot na Tokio tylko tutaj trzeba było by trochę pogłówkować bo chodzi mi o Plan Doolittle'a czyli zrobić B-25 startujące z dwóch lotniskowców, a dla Japońców trochę dział przeciw lotniczych, lotnisko z dwoma lub trzema Zerami.
#I na koniec Nalot Atomowy na Hiroszimę lub Nagasaki no to tak po stronie Amerykanów wyspę z lotniskiem I na nim B-29 i też kawałek morza żeby bombowiec musiał trochę polatać, a u Japończyków duże miasto kilka działek przeciw lotniczych i lotnisko z dwoma lub trzema z Zerami.
Wiem że do tego trzeba trochę pracy i czasu ale to tylko moje pomysły i bardzo by mi się podobały (i sądzę że innym też)
Jakby ktoś zrobił jedną z tych map to proszę o powiadomienie mnie.
Z góry dzięki i pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!