Teraz jest 27 lis 2024, 12:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Mafia 2
PostNapisane: 24 sie 2010, 15:13 

$towarzysz$ napisał(a):
GTA 4 wydana na PC była istną porażką, brak jakiejkolwiek optymalizacji.

mcmt napisał(a):

Czy masz tam napisane, że sprzedali 17 milionów na PC ? Nie, jest to liczba wszystkich sprzedanych egzemplarzy gry (na wszystkie platformy).
czytanie ze zrozumieniem się kłania
http://www.pown.it/3209

Mnie też SC2 nie zachwycił bo grałem w betę, 150PLN (tak za tyle już można nabyć klucz!) na sam sp nie będę wydawał. Jeśli tobie się jakaś gra nie podoba, zrób to co ja - NIE GRAJ!

Patrząc na twoje emotki odnoszę wrażenie, że masz coś z głową, może migrena ? W takim razie weź:
Obrazek

PostNapisane: 25 sie 2010, 13:56 
Moderator forum

Mnie już przyszła. Tylko kodów bonusowych brak... No i ten cholerny steam, który nie pozwala instalować gry, fuck!

PostNapisane: 29 sie 2010, 19:03 

Przeszedlem 8)
Ulepszone GTA4 generalnie, dodane kilka opcji, troche mniejsza roznorodnosc broni - nie udalo mi sie znalezc na przyklad bazooki - jest tylko wpomniane gdzie mozna ja kupic, lecz tam jej nie ma. Jest bug z granatami i kokatilami molotova. Przechodzilem na hardzie. Gra jest znacznie krotsza niz GTA 4. Fabula lepsza, wspaniale sie zatrybia z czescia pierwsza. Ale hitu typu Mafia 1 nie ma, no i... nie ma multiplay'a, co sprawia, ze jej nie kupie. Typowa gra typu FaF - Finish-and-Forget. GTA4 troche lepsze, choc ani nie graficznie, ani nie fabularnie - po prostu grywalniejsze.

ps. z ta grafika, to w GTA4 znacznie wiecej widac (dalej) co rowniez mi sie podobalo.

PostNapisane: 30 sie 2010, 19:19 

mam od czwartku i jak na razie pogralem z 10 godzin. jakie według mnie gra ma plusy i minusy:
+
+Świetnie zoptymalizowana grafika. 30-40 fps na 8800 GTS 512 przy wys ustawianiach, bez PsysiX'a (bo sie zaczyna ciąć)
+klimat, klimat, klimat
+jak dla mnie bardzo przyjemny system jazdy
+gangsterski tryb życia i humor przypadł mi do gustu :wink:
+kontrast pomiędzy vito a joe świetnie służy grze ;)

-
-jak dla mnie pomysł z 10 samochodami w 1 garażu jest nieco bez sensu
-nie ma takiej swobody jak gta4
-brak, brak i jeszcze raz brak misji pobocznych
-każdy "chapter" zaczyna sie tak samo, po jakimś czasie nuży
-to jak komputer steruje tymi pojazdami to po prostu pożal się boże :lol: jade sobie spokojnie 100mph przez miasto prawym pasem i nagle ktoś z lewego skręca w prawo :wink: no ale powiedzmy że to taki skrajny szczegół, co nie mniej wprowadza mnie w zamęt przy poruszaniu sie po mapie.
-nudzi się po jakimś czasie
-miasto wydaje mi się trochę puste
-jak rzucisz sobie granat lub mołotowa pod nogi to nic ci się nie dzieje...

ogólnie nie żałuję wydanych na grę pieniędzy, chociaż mogło być dużo dużo lepiej parząc na czas przygotowań...

PostNapisane: 30 sie 2010, 22:31 

Plusem sa jeszcze zmienne pory roku... Zima w polaczeniu z V8 w niektorych autach powoduje usmiech na ustach 8)

PostNapisane: 30 sie 2010, 22:47 

nie ma pór roku, bo nie ma systemu godzinowego, ani dzień noc. Wszystko idzie skryptem wraz z fabułą niestety

PostNapisane: 31 sie 2010, 10:12 
Moderator forum

Podobno dziś ma wyjść darmowy DLC Jimmy's Vendetta wraz, z którym dodany będzie także tryb free roam...

Natomiast co do samej Mafii II. Grało mi się bardzo dobrze, i w sumie miałem problem aby się od gry oderwać. Fabuła zrobiona tak aby dało się sprzedać kolejne DLC (scenarzysta Mafii II twierdzi, że zdecydowana większość gry została 'wycięta' z finalnego produktu...) ale nie żałuje wydanych pieniędzy. Owszem miasto jest trochę puste, brakuje (bardzo) misji pobocznych ale mam nadzieję, że nadchodzące patche i DLC wynagrodzą nam obecne minusy.
A jeżeli chodzi o patche to 2K działa bardzo szybko, tj. pierwszy był już w sobotę.

Edit:
Miało być pięknie a wyszło jak zawsze:
http://store.steampowered.com/news/?appids=50130

8 funtów za 30 misji + free roam... Osobiście mam mieszane uczucia, szczególnie biorąc pod uwagę to, że te misje zostały wycięte z finalnej wersji gry...

PostNapisane: 1 wrz 2010, 00:39 

Właśnie skończyłem gre i jestem wkurzony na producentów. Po cholere wydawać gre za 120 zł bez zakończenia?! jak już prowadzą przez całą gre jeden wątek, przez co nie ma pobocznych, to chociaż niech zrobią zakończenie. Ach szkoda gadać, zawód, zawód i jeszcze raz zawód.

Niech osoby przymierzające się do kupna nie zrozumieją mnie źle :) Gra oferuje świetną zabawę, no ale pod pewnym względem rozczarowuje.

PostNapisane: 1 wrz 2010, 03:37 

Za taki numer jaki wycieli gra powinna kosztowac max 70zl

Ale powiem, ze gra fajna, misje podobaly mi sie do 12 chapter'u, potem juz zaczynal psuc sie klimat. Koncowka (w moim odczuciu) przypominala pierwsza czesc, a samo zakonczenie... teoretycznie nie otrzymalismy wszystkiego od razu "na talerzu".
Mimo wszystko, spodziewalem sie czego wiecej.
Moja ocena to 7/10.

Ostatnio edytowano 1 wrz 2010, 21:00 przez Tig3R, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 1 wrz 2010, 18:14 

Ceglak napisał(a):
nie ma pór roku, bo nie ma systemu godzinowego, ani dzień noc. Wszystko idzie skryptem wraz z fabułą niestety

Niee. To rzeczywiscie "nie ma pór roku"...Obrazek

PostNapisane: 2 wrz 2010, 19:01 

3 dni o po grze, teraz tylko zainstalować Free Ride mode i Playboy`ów szukać :P Ktoś wie co to te listy gończe i gdzie je znaleźć ?

Smutne zakończenie :(

PostNapisane: 3 wrz 2010, 00:27 

Listy gończe to takie znajdźki jak playboy'e. Poszukaj poradnika np. z gry-online. Tam są ich lokalizacje

PostNapisane: 3 wrz 2010, 00:39 
Moderator forum

Tu masz link do poradnika:
Kod:
http://rapidshare.com/files/415667213/mIIp.pdf.html

Wszystkich 50 playboyów nie da się zebrać przez freeplaya, niektóre są w misjach, więc w sumie musisz przejść grę jeszcze raz ;) No chyba że chcesz mojego save'a z ukończoną grą na hard i wszystkimi świerszczykami?

PostNapisane: 3 wrz 2010, 15:52 

szymon08 napisał(a):
Kod:

Wszystkich 50 playboyów nie da się zebrać przez freeplaya, niektóre są w misjach, więc w sumie musisz przejść grę jeszcze raz ;) No chyba że chcesz mojego save'a z ukończoną grą na hard i wszystkimi świerszczykami?

Heh, nie chodzi mi o to by je mieć wszystkie tylko samemu wszystkie zebrać :P W statystykach na samym dole jest nawet czas poświęcony nad tymi "króliczkami" xD

PostNapisane: 5 wrz 2010, 20:13 

$towarzysz$ napisał(a):
szymon08 napisał(a):
Kod:

Heh, nie chodzi mi o to by je mieć wszystkie tylko samemu wszystkie zebrać :P W statystykach na samym dole jest nawet czas poświęcony nad tymi "króliczkami" xD

ile miałeś :D? ja 26 sekund, ogólnie chyba miałem 5 magazynów.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2