Teraz jest 1 lis 2024, 10:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 wrz 2010, 20:25 

Witam, na samym początku chciałbym przywitać użytkowników tego forum z uwagi na to iż jestem tu nowy. Przejdę teraz do opisania mojego problemu z tą grą mianowicie gra sama w sobie chodzi dobrze lecz czasem gdy wczytuje następną mapkę w multiplayerze poprostu po jakimś czasie się zawiesza tak że tylko słysze dzwięki i kursor myszy który mogę przesówać po ekranie. Problem ten występuje też w menu głównym poprostu się zawiesza i nic tylko twardy reset pomaga. Dzieje się tak naprzykład odrazu jak włącze gre nawet nie zdąrze wyszukać serwera i już zwis.
Gra zainstalowana jest na świeżym systemie dopiero co po formacie, patrzałem nie ma żadnych wirusów i robaków. W firewallu gra jest odblokowana. Mam wgrane najnowsze sterowniki do nvidii 258.96, Directx zainstalowany z płytki z grą a także Microsoft Visual C++
Bardzo proszę o pomoc gdyż nie daje sobie rady z tym problemem nie wiem co może być nie tak, jeszcze jedno napewno to nie przegrzewanie się gdyż zawiesić potrafi się kilka sekund po włączeniu samej gry:(
Mój komputer to:
System operacyjny:Windows xp 32bit Home Edition
Service Pack:2
Ilość ram:2gb
Plyta główna:ASUS M4N72-E
Procesor :Amd Athlon x2 6000+
Karta graficzna:Geforce GTS250 512MB Gainward
Wersja sterowników do karty dźwiękowej:6.00.0001.1560
Moc zasilacza:Chieftec 550W

PostNapisane: 7 wrz 2010, 20:38 

Dźwięk zapętlony? Brak czarnego obrazu w grze? Model karty dźwiękowej(dość często na Realteku był problem z service pack 2 + najnowsze sterowniki do karty, wtedy pomagało wgranie service pack 3 do win xp).

PostNapisane: 7 wrz 2010, 20:39 

Rafalooo16 napisał(a):
Witam, na samym początku chciałbym przywitać użytkowników tego forum z uwagi na to iż jestem tu nowy. Przejdę teraz do opisania mojego problemu z tą grą mianowicie gra sama w sobie chodzi dobrze lecz czasem gdy wczytuje następną mapkę w multiplayerze poprostu po jakimś czasie się zawiesza tak że tylko słysze dzwięki i kursor myszy który mogę przesówać po ekranie. Problem ten występuje też w menu głównym poprostu się zawiesza i nic tylko twardy reset pomaga. Dzieje się tak naprzykład odrazu jak włącze gre nawet nie zdąrze wyszukać serwera i już zwis.
Gra zainstalowana jest na świeżym systemie dopiero co po formacie, patrzałem nie ma żadnych wirusów i robaków. W firewallu gra jest odblokowana. Mam wgrane najnowsze sterowniki do nvidii 258.96, Directx zainstalowany z płytki z grą a także Microsoft Visual C++
Bardzo proszę o pomoc gdyż nie daje sobie rady z tym problemem nie wiem co może być nie tak, jeszcze jedno napewno to nie przegrzewanie się gdyż zawiesić potrafi się kilka sekund po włączeniu samej gry:(
Mój komputer to:
System operacyjny:Windows xp 32bit Home Edition
Service Pack:2
Ilość ram:2gb
Plyta główna:ASUS M4N72-E
Procesor :Amd Athlon x2 6000+
Karta graficzna:Geforce GTS250 512MB Gainward
Wersja sterowników do karty dźwiękowej:6.00.0001.1560
Moc zasilacza:Chieftec 550W

Why SP2? WHYYYYYyyy

Na poważnie być może tu tkwi przyczyna, zaktualizuj system.....
Ew. żeby wykluczyć winę kompa wgraj Win7 na próbę (wersja enterprise)

@up widzę że mnie kolega ubiegł o kilka sekund :mrgreen:

PostNapisane: 7 wrz 2010, 20:48 

hehe nie ma mowy o zmianie systemu chciałbym otrzymać pomoc ale nie nie w stylu zainstaluj inny system albo zmień karte na ati bo geforce ssie;) Odnośnie SP2 i sterów do karty dzwiękowej to nie ma moim zdaniem nic do rzeczy sterowniki do zintegrowanej karty dzwiękowej instalowałem z płytki od płyty głównej więc mam pewność że są dobre bo zawsze działało ok. W dxdiag porobiłem wszystkie testy nie ma żadnych konfliktów wszystko ok. A skoro bad company by potrzebował sp3 do prawidłowego działania to wogóle by się nie włączył tak jak gta4:) Inne gry mi działąją nie mam z nimi żadnych problemów.

Edit
Nie nie mam czarnego obrazu tym bardziej w samej grze jak gram ani razu sie nie zawiesiło wszystko ok. Karta to VIA HD audio

PostNapisane: 7 wrz 2010, 23:59 

Masz pirata XP że tak trudno zainstalować SP3?
Skoro na wszystko masz odpowiedzi to nie wiem po co pytasz :)

a problem z dźwiękiem i zawieszaniem sie gry był już poruszany chyba nawet w temacie podwieszonym.... albo i nie ;)

PostNapisane: 8 wrz 2010, 08:05 
Moderator forum

Zainstaluj SP 3 i wszystkie poprawki z tym związane ... W BC2 niestety dźwięki w grze mocno obciążają procesor a SP3 i późniejsze poprawki poprawiają komunikację procesor - karta dźwiękowa. Szczególnie jest to ważne przy kartach zintegrowanych. Uruchom aktualizacje automatyczne i zassaj wszystkie poprawki a zobaczysz różnicę.

PostNapisane: 8 wrz 2010, 09:28 

Zapomnialem dopisać jednej chyba istotnej rzeczy po tym zawieszaniu sie, jak zresetowalem komputer weszłem do dziennika zdarzeń zakładka aplikacje a tam takie coś:typ:Błąd Zrodło:Application Hang (Aplikacja zawieszająca BFBC2Game.exe wersja 1.0.1.0, moduł zawieszenia hungapp, wersja 0.0.0.0, adres zawieszenia 0x00000000) o co może biegać? dziwne ze wersje gry pokazuje taka stara a ja update robiłem. Ale skoro gra dziala wiec w czym problem?:(

PostNapisane: 8 wrz 2010, 11:24 
Moderator forum

Może teraz zrozumiesz

Zainstaluj SP 3 i wszystkie poprawki z tym związane ... W BC2 niestety dźwięki w grze mocno obciążają procesor a SP3 i późniejsze poprawki poprawiają komunikację procesor - karta dźwiękowa. Szczególnie jest to ważne przy kartach zintegrowanych. Uruchom aktualizacje automatyczne i zassaj wszystkie poprawki a zobaczysz różnicę.

Po zainstalowaniu SP3, zainstaluj od nowa grę i dopiero wtedy pobierz patche ...

PostNapisane: 9 wrz 2010, 18:51 

Witam, wszystkich.

Poradźcie mi proszę.
Mam laptopa Dell Inspirion 1720:
Procesor: Intel Core(TM)2 Duo T9300 2,5 GHz
RAM: 4,00 GB
System: Windows 7 (64 bitowy)
Grafika: GeForce 8600M GT

Problem jest następujący:
Włączam grę, loguję się, wybieram mapkę, gra się wczytuje, gram sobie i po jakimś czasie (w różnych dniach bywa różnie: raz gram cały dzień i jest OK, a czasem zawiesza się gra: obraz staje bez ruchu i dźwięk z muzyki zaczyna się powtarzać (zapętlać).
Grafikę i dźwięk zaktualizowałem tuż przed samą instalacją gry. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem PROSZĘ niech napisze.

Maciek

PostNapisane: 9 wrz 2010, 19:32 
Moderator forum

Grafika Ci się przegrzewa ...
Musisz rozkręcić i usunąć kołnierze z sfilcowanego kurzu.
Aha, jak masz lapka na gwarancji to otwarcie kompa spowoduje utratę gwarancji ...

PostNapisane: 9 wrz 2010, 19:59 

Czasem mam podobnie i zapewniam że to nie kwestia grzania, temp w granicach 80 C przy tej grafice to jakby się nie grzała XD
Wgraj sobie hwmonitor i sprawdz na wszelki wypadek te temperatury i daj znac.

Niestety nasza grafika nie jest jakos specjalnie do gier dostosowana... aha zauwazylem ze gra chodzi zdecydowanie gorzej na najnowszych sterach i proponuje sciagnac wersje 186.
w settings tez spróbuj z DX 9 lub 10 bo domyslnie jest auto...

Co do gwarancji to nie wiem jak jest z DELL ale 80% producentow notkow umożliwia dostep do takich czesci bez utraty gwarancji, przyklad MSI/ASUS/ACER

PostNapisane: 9 wrz 2010, 20:24 

8600 GT jest grafa do gier, teraz już trochę się zestarzała ale swego czasu przeżywała lata świetności m.in. w compalach fl90.
Poza tym charakteryzuje się krótką żywotnoscią, jeśli laptop w nią zaopatrzony używany jest do gier to mało który egzemplarz wytrzymuje 2 lata. Można co prawda naprawić ją domową metodą rozgrzanego piekarnika, ale to już inna historia ;)
Również polecam zainstalowanie HWMonitora i sprawdzenie temperatur. Akurat w tym lapku, żeby dostać się do wentylatora trzeba by rozkręcić pół laptopa, a za to już raczej gwarancję stracimy. Pewnie nigdy nie czyściłeś chłodzenia? Zablokuj wykałaczką wentylator od dołu i odkurzaczem zassaj kurz z wylotów i wlotów powietrza

PostNapisane: 10 wrz 2010, 17:35 

dzięki serdecznie za porady, przystępuję do działania

Czy możecie mi polecić nową kartę graficzną do laptopa, która była w rozsądnej cenie i ciągnęła Battlefielda.

Włączyłem laptopa jakieś 40 min temu temperatura na karcie graficznej to 58 oC. To dużo czy mało ?

Ostatnio edytowano 10 wrz 2010, 17:55 przez macieksun, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 10 wrz 2010, 17:47 
Moderator forum

A sprawdź czy możesz wymienić kartę :D Najczęściej karta jest zintegrowana z płytą główną.

PostNapisane: 10 wrz 2010, 18:20 

58 stopni w laptopie to ogólnie mało, ale karty raczej nie wymienisz.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2