Teraz jest 1 lis 2024, 10:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 wrz 2010, 19:45 

Zainstaluj HWMonitor i sprawdź max. temperaturę podczas gry, w jaki bardziej wymagający tytuł. Jeśli to Compal FL90 lub podobny to wymienisz kartę, tyle że nie będzie łatwo ją kupić :)

PostNapisane: 10 wrz 2010, 20:22 

Sam kiedyś miałem Compala FL90 nie opłaca się dokładać do niego. Padła mi płyta główna koszt nowej to połowa nowego kompa więc sprzedałem na części. Co do grzania się jedynie troche pomaga podkładka chłodząca koszt 40-80zł jednak na biurko niespecjalnie się nadaję.

PostNapisane: 10 wrz 2010, 21:25 

Witam, włączyłem dodatkowy wiatrak zewnętrzny aby bardziej chłodziło. Po zawieszeniu się komp. i ponownym włączeniu temp. karty graficznej wynosiła 55 stopni C. Gra zawiesza się się przeważnie po tym samym czasie grania czyli 8 min po tym jak zaczynam grać na mapie. Mam Windows 7 i najnowsze stery. Lepiej mi to chyba kiedyś chodziło na XP. Czy macie jeszcze jakieś inne propozycje jak już wyeliminowana przyczyna zawieszania poprzez przegrzanie (z postów wyżej wnioskuję, że temp. 58 oC to niska temp. jak na kartę graficzną). Reinstalacja kompa ?

PostNapisane: 10 wrz 2010, 22:20 

Are you f'kin serious? Po zminimalizowaniu gry do paska temperatury potrafią w mgnieniu oka spaść o kilka - kilkanaście stopni, a ty wyciągasz wnioski z temperatur po ponownym włączeniu kompa? ;)

PostNapisane: 11 wrz 2010, 21:47 

Sokar dzięki za porade odnośnie sp3 narazie wszystko ok testuje 1-szy dzień i żadnej zwiechy:)

PostNapisane: 12 wrz 2010, 09:29 

W moim lapku da radę zmienić na ATI 3650 ale to wiele nie daje :) W twoim jak będzie taka możliwość to pewnie też nic nei da bo nie zmienisz na nic lepszego. Kupiłeś lapka to teraz płacz ;) bo to nie stacjonarka.

Cytuj:
Widzę, że mamy taką samą kartę graficzną :) Ja mam problemy Ty nie masz. Napisz mi łopatologicznie co mam zrobić aby było OK. Pisałeś coś o przestawianiu ale ja nie wiem gdzie to przestawić :( i jak ściągnąć starsze sterowniki ?

Wole to opisać na ogólnym bo może komuś pomoże.
Przestawianie DX to w pliku settings gry który masz w moje dokumenty/BF tam odgórnie wpisz 10 lub 9 i zobacz

starsze stery ściągniesz z strony http://www.nvidia.pl/Download/Find.aspx?lang=pl wchodzisz w ster. archiwalne tam wybierasz swoją grafike i system i ściągasz np. 186.xx

Usuwasz stare sterowniki, restart
odinstalowujesz stare wpisy z rejestru za pomocą jakiegoś programu do tego stworzonego hmm chyba ccleaner i czyszczenie rejestru
wgrywasz nowe stery i sprawdzasz all

Jeszcze jak bedzie ci sie chcialo mozesz se podkrecic grrafe za pomocą programu PowerStrip, wcześniej poleciłbym rivatuner ale coś ostatnio zaczął mi się kopać, a z PS nie mam kłopotu ja wykrecilem na 550/500 (nominalna 475/400)
Ciekawe czy masz grafike na ddr3 ? Sprawdzisz to prog. GPU-Z
Obrazek

PostNapisane: 12 wrz 2010, 12:26 

JOY napisał(a):
W moim lapku da radę zmienić na ATI 3650 ale to wiele nie daje :) W twoim jak będzie taka możliwość to pewnie też nic nei da bo nie zmienisz na nic lepszego. Kupiłeś lapka to teraz płacz ;) bo to nie stacjonarka.

Można jeszcze zmienić na radka 4670 tyle, że chłodzenie nie wyrobi. Generalnie to już lepiej jakiś nowy sprzęt kupić

PostNapisane: 12 wrz 2010, 18:00 

4670

Wiem ale ze względu na to co napisałeś co z tego że można skoro nie można ? :)

PostNapisane: 13 wrz 2010, 16:52 

Jeśli chodzi o te zawieszanie w menu i podczas wczytywania gry to moj problem dalej pozostaje nierozwiązany dzis gra zawiesiła mi się 3 razy:((( sp3 zainstalowałem to samo... Typ:Błąd Zrodło:Application Hang Kategoria (101) Treść błędu: (Aplikacja zawieszająca BFBC2Game.exe wersja 1.0.1.0, moduł zawieszenia hungapp, wersja 0.0.0.0, adres zawieszenia 0x00000000) Poratuj ktoś:((

PostNapisane: 13 wrz 2010, 17:59 
Moderator forum

A zadam takie pytanie .

Masz oryginalny Windows ??

PostNapisane: 13 wrz 2010, 18:24 

org, jak org pytanie raczej czy chociaż to żadna nie przerabiana wersja typu Angel czy inne ustrojstwo :)

PostNapisane: 14 wrz 2010, 09:02 

Tak oryginalny Windows xp home edition....

PostNapisane: 14 wrz 2010, 09:08 

Zawsze włączając grę zamykam niepotrzebne programy typu GG, wyłączyłem nawet antywirusa. Grajac w gre zminimalizowałem ją i włączyłem zakładke procesy wykorzystanie procesora wacha się w granicach 94-97%, możliwe że to procesor nie wyrabia? w końcu athlon x2 6000 taki dobry do tej gry nie bedzie dodam ze gram ze wszystkim ustawionym na wysokie, filtrowanie anizo x16, rozdziałka 1280x1024, w samej grze czasem chrupnie ale bardzo bardzo żadko i ew. spowolni jak jest dużo dymu. Pomimo to nie uważam że to by była wina bo gdybym gral faktycznie na zbyt wysokich ustawieniach odczuł bym to w samej grze i poprostu zbyt by sie cieło.Jeszcze przypomne że przegrzawanie to napewno nie bedzie bo zaraz po wlaczeniu skroto z gry w menu glownym potrafi w menu zawiesic wczoraj zawiesilo mi sie zaraz po zalogowaniu na konto jak te kółeczko takie się kręci i pisze aktualizacja statystyk... Najlepsze jest to że udalo mi sie ctr alt delete dać zakoncz zadanie wlaczylem gre na nowo i znowu zwis w menu głównym i tak 3 razy wlaczalem az za 4 zawiesilo tak że tylko twardy reset pomógł. Kombinowałem obniżając ustawienia grafiki i rozdzielczość do 1024x768 i dalej to samo, myslałem że to moze wina uszkodzonej karty sieciowej ale gdyby tak było to w innych grach sieciowych problem bylby taki sam a naprzykład call of duty 4 działa prawidłowo...

PostNapisane: 14 wrz 2010, 21:30 

Cytuj:
Usuwasz stare sterowniki, restart
odinstalowujesz stare wpisy z rejestru za pomocą jakiegoś programu do tego stworzonego hmm chyba ccleaner i czyszczenie rejestru
wgrywasz nowe stery i sprawdzasz all
Jeszcze jak bedzie ci sie chcialo mozesz se podkrecic grrafe za pomocą programu PowerStrip, wcześniej poleciłbym rivatuner ale coś ostatnio zaczął mi się kopać, a z PS nie mam kłopotu ja wykrecilem na 550/500 (nominalna 475/400)

Dzięki za rady, pomogły - gra się nie zawiesza, lecz fatalnie grafika ... - migają mi jakieś linie na połowę ekranu :P - nic nie widać :P to pewnie kwestia sterowników tak ? (ver 186.03 to pewnie za stare na BF2BC)

PostNapisane: 14 wrz 2010, 23:02 

Nowe sterowniki ci nic nie dają, TOTALNIE NI, nie naszym kartą graf :)

zobacz w settings i ustaw DxVersion=10
bo może zaczyna latać ci w 9 a nie wiedziec czemu u mnie na 9 objawiąją sie artefakty a na 10 nie ma kłopotu :)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2