Teraz jest 12 gru 2024, 20:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 wrz 2010, 17:01 

Witajcie,

Ostatnio postanowiłem zagrać w końcu w tę szlachetną grę. Na początku dostawalem ostry wpiernicz, przyznaję.
Później natomiast miałem taką sytuację, że razem ze squad liderem wparowaliśmy na Wake Island 2007 na stanowisko wrogiej artylerii
Wysadziłem dwie armaty, potem dopadli nas amerykańce. Squad lider zginął, ja położyłem sześciu, za co dostałem odznaczenie nawet (spec ops)
po czym natychmiast mnie wyrzucono z serwera za:

Zbyt duża liczba zabić w swojej drużynie lub głosowanie. Zaznaczyłem na początku gry ze jestem noobem. Mimo to na sto procent nie miałem żadnego TK!

człowiek się cieszy że zaczyna mu coś wychodzić i go wywalają. Można dostać za samo bycie noobem? Nie brałem żadnych pojazdów wymagających skilla itp

Za co można wylecieć z serwera, proszę o podpowiedź. Może ktoś też na podstawie krótkiego opisu rozwikła problem dlaczego zostałem wywalony :P

PostNapisane: 25 wrz 2010, 17:07 

Może dostałeś bana za zabijanie na spawnie, albo myśleli, że masz jakieś hacki? Ewentualnie admin jest noobem, który wywalił Cie z serwera, bo go pokarałeś.

PostNapisane: 25 wrz 2010, 17:08 

Za to, że jesteś początkującym graczem nikt nie ma prawa cię wyrzucić z serwera. Takie komunikaty, "Zbyt duża liczba zabić w swojej drużynie lub głosowanie" najczęściej dostaje się za zabijanie adminów.

PostNapisane: 25 wrz 2010, 18:04 

ciężko powiedzieć... co prawda zastrzeliłem naprawdę w krótkim tempie tych przeciwników ale sami mi pod lufę wbiegali to co miałem zrobić... :P

No nic, nawet nie pamiętam już co to za serwer był więc może faktycznie trafiłem na jakiegoś 13 letniego admina który się wkurzył bo go zniszczyłem.

Dzięki za odpowiedź :)

btw. jakie macie porady do trenowania lotu samolotem? nie krępować się i zabierać z mapy samoloty i próbować czy może jednak nie? Zdaję sobie sprawę z tego jak wielkie znaczenie mają samoloty w bitwie, ale mapy w single są za małe i chyba w ogóle nie ma na nich odrzutowców... Poza tym w BF1942 wkurzało mnie że musiałem się ścigać z botami o dostęp do planeów :D:D

PostNapisane: 25 wrz 2010, 18:23 

Mod, Wake Airshow, ćwiczysz latanie na singlu i w multi z kumplami :)

PostNapisane: 25 wrz 2010, 18:56 

dzięki, sprobuje :)

dzięki za odpowiedzi, temat można zamknąć

PostNapisane: 26 wrz 2010, 00:50 
Redaktor Battlefield.pl

keeveek napisał(a):
Wysadziłem dwie armaty, potem dopadli nas amerykańce. Squad lider zginął, ja położyłem sześciu, za co dostałem odznaczenie nawet (spec ops)
po czym natychmiast mnie wyrzucono z serwera za:

Zbyt duża liczba zabić w swojej drużynie lub głosowanie. Zaznaczyłem na początku gry ze jestem noobem. Mimo to na sto procent nie miałem żadnego TK!

Ten komunikat jest źle napisany, powinno być: "zostałeś zbanowany". Część komunikatu o zabijaniu członków własnej drużyny lub w wyniku udanego głosowania za usunięciem to bzdura, która pokazuje się przy każdym banie i nie należy się nią sugerować.

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 26 wrz 2010, 09:39 

keeveek napisał(a):
btw. jakie macie porady do trenowania lotu samolotem? nie krępować się i zabierać z mapy samoloty i próbować czy może jednak nie? Zdaję sobie sprawę z tego jak wielkie znaczenie mają samoloty w bitwie, ale mapy w single są za małe i chyba w ogóle nie ma na nich odrzutowców... Poza tym w BF1942 wkurzało mnie że musiałem się ścigać z botami o dostęp do planeów :D:D

A jak chciałbyś nauczyć się latać nie latając?
Co do mapki Wake Airshow to możesz tam pograć, TUTAJ możesz ją pobrać, jednak spotkasz się tam z wyższym poziomem niż na serwerach publicznych.
Co do Single: jedyna szansa na walkę samolotem to mapka Operation Clean Sweap 16. Możesz polatać tam F15 i Su 34. Jednak walka z botami jest mało ekscytująca...

DOGFIGHT POLISH JET CUP 2010

PostNapisane: 26 wrz 2010, 10:41 

Tak naprawdę trzeba uważać na wszystko. Wchodząc na serwer nie ma się żadnych praw, po prostu korzysta się z łaski osób, do których serwer należy. Z resztą tak jest wszędzie nie tylko w grach, wystarczy spojrzeć na różne fora w necie. Jeśli wyrzucą z jakiegoś wyimaginowanego powodu lub ktoś ewidentnie stara się zepsuć nam grę (np. stary myk usuwania nawigatora w heikopterze wysuwając nos maszyny poza grywalną część mapy) lepiej sobie oduścić i zmienić serwer albo drużynę/teren działań itd. Od mordowania się z gimbusami i innymi niedowartościowanymi graczami można sobie tylko zdrowie zepsuć a to ma być przecież zabawa przy komputerze, nic więcej.

PostNapisane: 26 wrz 2010, 13:53 

Cytuj:
Co do mapki Wake Airshow to możesz tam pograć, TUTAJ możesz ją pobrać, jednak spotkasz się tam z wyższym poziomem niż na serwerach publicznych.
Co do Single: jedyna szansa na walkę samolotem to mapka Operation Clean Sweap 16. Możesz polatać tam F15 i Su 34. Jednak walka z botami jest mało ekscytująca...

O, nie wiedziałem że jest singlowa mapa z samolotami, dzięki. Walka z botami jest nudna, to prawda, ale mi chodzi o opanowanie latania (mam nadzieję że jest to łatwiejsze niż w BF1942 :P) i celności w zrzucaniu bomb i wystrzeliwaniu rakiet itp itd ;)

Cytuj:
Tak naprawdę trzeba uważać na wszystko. Wchodząc na serwer nie ma się żadnych praw, po prostu korzysta się z łaski osób, do których serwer należy. Z resztą tak jest wszędzie nie tylko w grach, wystarczy spojrzeć na różne fora w necie. Jeśli wyrzucą z jakiegoś wyimaginowanego powodu lub ktoś ewidentnie stara się zepsuć nam grę (np. stary myk usuwania nawigatora w heikopterze wysuwając nos maszyny poza grywalną część mapy) lepiej sobie oduścić i zmienić serwer albo drużynę/teren działań itd. Od mordowania się z gimbusami i innymi niedowartościowanymi graczami można sobie tylko zdrowie zepsuć a to ma być przecież zabawa przy komputerze, nic więcej.

Widocznie wszystko zależy od serwera i tego kto jest jego właścicielem. Przez ponad rok grałem w Day of defeat i nigdy nie napotkałem na taką sytuację by ktoś został zbanowany za to że go nie lubią czy coś...

PostNapisane: 26 wrz 2010, 17:09 

keeveek napisał(a):
O, nie wiedziałem że jest singlowa mapa z samolotami, dzięki. Walka z botami jest nudna, to prawda, ale mi chodzi o opanowanie latania (mam nadzieję że jest to łatwiejsze niż w BF1942 :P) i celności w zrzucaniu bomb i wystrzeliwaniu rakiet itp itd ;)

Opanowanie latania nie jest proste. Wymaga wielu godzin poświęcenia i żmudnego treningu, który nie zawsze przynosi (z początku) pożądane efekty. Z czasem zauważysz, że praca działkiem jest o wiele bardziej efektywna i przynosi więcej satysfakcji niż strzelanie z rakiet. Na serwerze z mapką Airshow nie nauczysz się porządnie zrzucać bomb, ponieważ jest to serwer głównie dla graczy, którzy wolą walczyć w tzw. Dogfightach, pojedynkach 1vs1.

keeveek napisał(a):
Widocznie wszystko zależy od serwera i tego kto jest jego właścicielem. Przez ponad rok grałem w Day of defeat i nigdy nie napotkałem na taką sytuację by ktoś został zbanowany za to że go nie lubią czy coś...

Cóż tutaj o wiele częściej się z tym spotkasz, ponieważ nie wszyscy gracze/admini są w stanie rozróżnić poziom od cheat'a.

Życzę powodzenia i zapraszam na serwer NSZ zazwyczaj jesteśmy tam po 20 każdego dnia :)

DOGFIGHT POLISH JET CUP 2010

PostNapisane: 27 wrz 2010, 14:51 

Za co można dostać bana?
Za nieprzestrzeganie reguł, a jakie one są to zwykle albo podczas gry, albo podczas ładowania albo tu i tu :)
BTW: Odośnie tematu - wiesz co w ogóle oznacza określenie "noob"?

Stado baranów prowadzone przez lwa jest silniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana

Strefa czasowa: UTC + 2