Gwoli wyjasnienia:
przed ostatni duzym patchem r12 a w sumie r15 dla graczy
viewtopic.php?f=106&t=33581 ruscy zajumali owego patcha z dice
Bylo to opisywane na blogu pewnego ruska jak i na twitterze (oczywiscie w zaawolowanej formie). Natomiast to u jednego z ruskich mozna bylo zobaczyc flary i inne cuda
kilka tygodni przed publikacja patcha. Poniewaz
odpalili serwy z patchem (skradzionym) i filmowali wchodzace nowosci.
Tak samo ze
specactem,
rowniez ruscy go zajumali, zaczeli stawiac pierwsze serwy z owym new dodatkiem, grajac w swoim gronie, nastepnie powoli dzielac sie
skradziona wiedza ze swiatem. W jakis tam sposob wpadlem na takie serwa, nawet sfilmowalem dodatki w nim zawarte, puscilem info w obieg. Ale nic oficjanie nie pisano i mowion o publikacji. Zwrocilem se do dice do Kalmsa (prawdopodobnie jako jedyny z forumowiczow tu jak i na innych polskich forach i zagranicznych - poniewaz jest tam cytowana moja korespondencja w tej sprawie), i ten oswiecil mnie, ze
serwy sa nielegalne i dice/ea sa w traktcie dochodzenia przeciw wlascicielom. Napisal rowniez, że ze strony technicznej
gracze wchodzacy przypadkowo na takie serwy, nie sa w zaden sposob winni naruszania praw dice i ea.
Natomiast pozostaje sprawa etyki i moralnosci. Czy granie na wykradzionej wlasnosci to jest piractwo czy nie? Ogladanie fimow sciagnietych z netu to piractwo czy nie. Dla mnie tak i z tego jak rozumiem rules of house, rowniez i tutaj to piractwo. Tak wiec wskazywanie drogi w jaki sposob mozna osiagnac ta zafajdana odznake, to wskazywanie drogi ku wlasnie piractwu.
Prosze rownie ADM o wypowiedz na temat publikacji info o specact.
@kefas: twoje wypowiedzi maja jeden kontekst, prywatny, starasz sie obnizyc wartosc moich postow. Drogi chlopcze, naprawde potrzebujesz sie dowartosciowac negujac praktycznie kazdy moj post? Zastanow sie jednak nad sensem swoich wypowiedzi.
edit:
Moze wlasnie to, ze maja problem z wykradniem i practwem ich produktow, czekamy tak dlugo na spectact?