Bawię się już w Bad Company kilka dni, pomijając to ze w zadym BF'ie nie dostawałem tak wciry i ze jak zabije kogos to jest święto narodowe, ale chodzi mi o grafikę.
Otóż patrzałem w temat optymalizacji i wiem ze gra będzie mi chodzić bardzo dobrze na
1280x1024 - medium detale i AA na x4 i tu się pojawia problem gdyż posiadam vistę wiec....
Kod:
[WindowSettings]
[b]Width=2048
Height=1536
Fullscreen=true
RefreshRate=60
VSync=false
[Sound]
Quality=high
VoipEnable=true
SpeakerCount=0
[Graphics]
Effects=medium
Soldiers=medium
Vehicles=medium
Overgrowth=medium
Undergrowth=medium
StaticObjects=medium
Terrain=medium
Shadows=medium
Bloom=true
HSAO=false
MSAA=0
Water=medium
MainQuality=custom
Texture=medium
DxVersion=9
Aniso=0
Detail=medium
RenderAheadLimit=2
Fov=55[/b]
DxVersion domyślnie jest na AUTO a jak wiadomo mając viste automatycznie dostajemy DX10 który zwalnia gre nawet do 10 fpsow a wygląda właściwie tak samo jak DX9. Problem w tym ze jak zmienie cokolwiek w tym notatniku to kiedy wejdę do gry mam zablokowane AA.... [daje linka]
http://tinypic.pl/muhmwy85huf1To zmusza mnie do grania na bardzo wysokiej rozdzielczości gdyż z daleka wróg nie może wyglądać jak piksel...
wszystko daje rade, jednak jakby zmienić rozdzielczość na niższą i dać AA zyskam co najmniej 10 fpsow więcej.
Czy ktoś wie co można z tym zrobić ?Pytanie poboczne - Jeśli ktoś się natknął na jakiś poradnik do Bad Company i posiada linka niech go tutaj zamiesci gdyż albo ja nie wiem jak się w to gra, albo ta gra się mocno różni od 2-ki bądź 2142....
EDIT: ja się pytam czy da radę ustawić grafikę po swojemu w tym notatniku więc nie wiem po co ci moje parametry, ale masz ;o
System operacyjny : Vista x64
Ilość ram: 4GB DDR2
Procesor : Core2Duo 2.54GHz
Karta graficzna: GeForce 9600GT 512mb