Tak się zastanawiam,
Cytuj:
Tylko osoby które zakupiły grę w wersji do pobrania u autoryzowanych sprzedawców Electronic Arts mogą skorzystać z Pomocy Technicznej.
Autoryzowani sprzedawcy Electronic Arts Polska to:
- EA STORE
- GameSpace
- STEAM
Czyli co tutaj czytamy? Że kupując u nieautoryzowanego sprzedawcy nie mamy dostępu do pomocy technicznej, ja tutaj nic o piractwie nie wyczytałem. Zresztą, sprzęt komp/agd/rtv też nie musisz kupować u autoryzowanego sprzedawcy co najwyżej musisz liczyć się z faktem, że towar reklamujesz u niego, a nie np. u gwaranta. Podobnie sprawa wygląda z allegro, kupujesz na allegro gwarantem jest sprzedawca i z tym musi się liczyć kupujący.
Dlaczego EA oficjalnie nie napiszę, że klucze z allegro to piraty? Dlaczego JEŚLI tak jest sprawą nie zajmie się policja lub sam zainteresowany czyli EA przecież tam klucze sprzedaję się w setkach! Czy jeśli byś wiedział (a EA wie o tym procederze) że na żywca jakiś koleś sprzedaję tobie skradzione przedmioty nie poinformowałbyś policji? Przecież to NIC nie kosztuję, a przynajmniej jeden z takich kolesi co tam sprzedaję nie robi tego od dziś ! Na aukcjach jest przynajmniej od marca.
Znam wielu producentów jak np. Nike/Adidas/Microsoft którzy kontrolują i zgłaszają sprawę na policje w przypadku jawnego naruszenia ich interesu a dlaczego EA POLSKA nic nie robi? Chyba odpowiedź sama ciśnie się na usta.
Sokar44 oskarżasz ludzi ale bez żadnego dowodu, daj chociaż OFICJALNE pismo od EA oprócz tego z pomocą techniczną, że oni o sprawie wiedzą i że to jest piractwo. Nie pisz czegoś na co nie masz dowodu. Jeśli nie pismo to chociaż wzmiankę o tym że polcja wszczęła dochodzenie w tej sprawie bo nie wieże aby Wszyscy wiedzieli, że dany allegrowicz to paser kupujący to złodzieje, a nikt absolutnie nikt się sprawą nie zajmował.
Topic fajny ale poprzyj go dowodami, a jeśli ich nie masz to tylko ostrzeż o tym że kupując na allegro można liczyć się zablokowaniem konta bez podania przyczyny i wtedy należy uderzać do gwaranta (sprzedawcy) a nie do EA.
Czyli
1. Tak ale nikt nie zabrania kupowania gdzie indziej bo to też było by sprzeczne z prawem
2. Pewnie ale czy tej gry? Po wpisaniu kodu nigdzie nie wyczytałem AKCEPTUJĄC warunki licencji że moje kody pochodzą z Azji i tylko tam mogę grać.
3. Jak to chłopie udowodnisz? Słowo przeciw słowu? Daj oficjalną odpowiedź EA Polska, że tak jest, czyli że kody z allegro pochodzą z Azji.
Nie wiem skąd u Ciebie taka zawiść do tych co kupują na Allegro może dlatego że sam sprzedajesz gry w wersji pudełkowej? Nie ludzie kupują na alle natną się raz czy dwa i więcej nie kupią, jeśli EA nie widzi problemu (WIEDZĄC) to ja też nie widzę .
Nie chcę robić kłótni tutaj szanuję zdanie każdego ale niech potwierdzi to jakimś dowodem bo każdy może rzucać oskarżeniami prawda? Chyba, że masz jakieś pismo, które tutaj nie wrzuciłeś.